reklama

Zastupitelé Prahy 5 a projektanti se společně projeli na kole

Trasa exkurze vedla přes centrální Smíchov po páteřní cyklotrase A1 (NaKole.cz)

Na Praze 5 lze najít bezpečné trasy pro jízdu na kole – takový byl závěr středeční exkurze „Po cyklostezkách a cyklotrasách Prahy 5“. Pro vytvoření dalších jsou nutné určité úpravy.

Česká města ožila cyklojízdami

Pražská cyklojízda (Lubomír Kotek)

V uplynulém týdnu ulice našich měst zaplavili cyklisté. Na společných cyklojízdách v Praze, Brně, Ostravě a Plzni si znovu připomněli neuspokojivé podmínky pro cyklistickou dopravu.

Optimální cyklistický stojan

Zwiesel - Německo (Zwiesel - Německo)

Smyslem tohoto článku je upozornit na nedostatky cyklistických stojanů používaných v Praze (i jinde v Česku) a vysvětlit požadavky na stojan používaný ve městě. Součástí jsou příklady vhodných cyklistických stojanů ze západoevropských měst, kde je již jízdní kolo považováno za plnohodnotný dopravní prostředek.

Budou v Pardubicích půjčovny kol?

Jeden ze stojanů automatické půjčovny kol v pražském Karlíně (Homeport)

Hustou síť cyklostezek v Pardubicích by mohlo doplnit zhruba 100 stanovišť automatických půjčoven kol. V současné době zjišťuje město zájem veřejnosti o tuto plánovanou službu.

Cyklisté v Praze bojují za bezpečnější dopravu

Křižovatka nábřeží Kapitána Jaroše – Dukelských hrdinů (Václav Vrtal)

Křižovatka ulic nábřeží Kapitána Jaroše – Dukelských hrdinů se před rokem stala osudnou Janu Bouchalovi. Nebezpečná a nepříjemná křižovatka je již šest let předmětem kritiky ze strany občanského sdružení Oživení. Dodnes však není jisté, zda dojde k úpravám, které by v tomto místě zvýšily bezpečnost chodců a cyklistů.

Zimní Kodaň

 (Michal Křivohávek)

Máme konec ledna a sněhová nadílka se dostala do všech koutů ČR. Pro někoho to znamená konec ježdění na kole. Přinášíme pár fotek, jak se vypořádávají se zimou cyklisté v dánské metropoli.

Rok po Janu Bouchalovi

Návrh Davida Černého na pomník Jana Bouchala (Oživení)

Včera to byl právě rok, kdy v nemocnici zemřel Jan „Pup“ Bouchal, předseda Oživení, koordinátor projektu Auto*mat a dlouholetý propagátor cyklistické dopravy v Praze. Několik desítek lidí si připomnělo jeho památku na smuteční cyklojízdě Prahou.

Pražští památkáři: Cyklisty do centra nechceme

Náplavka na Rašínově nábřeží (Václav Vrtal)

Proč není dodnes v centru Prahy ani metr použitelné severozápadní cyklostezky podle břehu Vltavy? Proč se do hlavní budovy městské knihovny v Praze nedá jet na kole?

Obyvatelé Prahy 5 chtějí jezdit na kole

Reakce starosty MČ Praha 5 na podněty občanů, aby řešení lávky přes ulici K Barrandovu počítalo také s cyklisty. (Václav Vrtal)

Přes 400 občanů podepsalo petici, která požaduje od radnice Prahy 5 větší podporu cyklistické dopravy. Starosta Prahy 5 Milan Jančík se však k tomuto požadavku staví nepříliš vstřícně.

Jak jsme se projeli po cyklostezkách v Plzni

 ()

Zástupci sdružení Cyklisté Liberecka byli pozváni na exkurzi po plzeňských cyklostezkách. „Kdy se takhle projedeme v Liberci?“ ptá se předseda sdružení Jiří Rutkovský.

« Předchozí 1 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Další »
Blogy

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 9. část

 ()
Už se nám to pomalu chýlí ke konci Začal čtvrtý týden našeho putování. Chtěla bych psát o tom, že mám tohle období ráda. Fyzička je zpět, člověk něco málo pohubl, cítí se skvěle a každý kopec vyjede jako nic... Ale ouha, místo toho ho pobolívá břicho, a... no však to znáte. Tolik já a děti, my na…
Peggy | 10.06.2024

Z Drásova do Říma

 ()
Z Drásova do Říma, květen 2024 Po cestě 1000 km Polskem podél Baltu a Odry a Z Lince do Budapešti přes Alpy si tady odložím další kousek svých cestovních deníků... Tak tenhle cíl zrál už docela dlouho. Už ani vlastně nevím jak k tomu došlo, ale jednoho dne sedím s Radkem na pivě, koukáme do mapy.cz…
Monolema | 06.06.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 8. část

 ()
Civilizace po Kyrgyzsku Mysleli jsme, že na noc zůstaneme někde blízko sedla, ale nakonec jsme ujeli ještě 11 kilometrů a klesli do 2700 metrů. Kolem uhelného dolu nocleh možný nebyl, nenašli jsme žádné rovné místo a navíc vše bylo pokryto vrstvičkou šedého prachu. A ani mezi zaparkovanými…
Peggy | 02.06.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 7. část

 ()
Sonkol, zázraky na počkání nebo do tří dnů Kratičké intermezzo - které se přihodilo úplnou náhodou, přesně mezi psaním 6. a 7. části Miluji takové ty nádražní či vesnické knihovničky, kde se lidi zbavují starých knih. Většinou to bývají nějaké blbosti, ale už jsem v nich párkrát narazila na…
Peggy | 26.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 6. část

 ()
Naše první třítisícovka Slibovali jim ráj na zemi a místo toho je čekala jen pustá step. Tak zní úvod příběhu bratrské pomoci zhruba tisícovky Čechů a Slováků, kteří se v letech 1925-32 vydali pomoci budovat Kyrgyzskou socialistickou republiku, tehdy už jako součást Sovětského svazu, v rámci…
Peggy | 20.05.2024

O čem se mluví:

Štafeta NaKole.cz Štafeta Via Czechia centrál 2024 před 2 minutami
Technické rady Jaký materiál brzdových destiček zvolit? dnes v 06:40
Cestování na kole nabídka nebankovní půjčky dnes v 03:26
Co vás zaujalo 279 dnes v 00:15
Ostatní – cyklo Jaké to bylo? - 148 včera v 22:32
NEcyklo Co pobavilo, potěšilo 192 včera v 22:28
Elektrokola SAVA Deck 9.1 - motor Shengyi CMT03 včera v 18:24
NEcyklo Co vás vytočilo 153 včera v 17:01
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

445 cyklistů (8 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 9. část

Už se nám to pomalu chýlí ke konci Začal čtvrtý týden našeho putování. Chtěla bych psát o tom, že mám tohle…
Peggy | 10.06.2024

Z Drásova do Říma

Z Drásova do Říma, květen 2024 Po cestě 1000 km Polskem podél Baltu a Odry a Z Lince do Budapešti přes Alpy…
Monolema | 06.06.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 8. část

Civilizace po Kyrgyzsku Mysleli jsme, že na noc zůstaneme někde blízko sedla, ale nakonec jsme ujeli ještě 11…
Peggy | 02.06.2024