No nevim teda :-)
https://www.idnes.cz/mobil/nositelna...
Na Trumpův příkaz jsou už pálené knihy nevyhovující ideologicky. Tedy jen obrazně (zatím). Pentagon dostal prostřednictvím Hegsetha pokyn odstranit z databáze všechny snímky zmiňující diverzitu, rovnost a inkluzi. Dokonce to dopadlo i na ikonický snímek amerického strategického bombardéru B-29 pojmenovaného posádkou "Enola Gay". Považte - GAY!
https://time.com/7265496/pentagon-dei-photos...
Zrovna před tím než jsem si sedl k počítači jsem přemýšlel, jestli už vrací do knihoven Dobrodružství Toma Sawyera a ty přijdeš s tím, že nějaké věci vyřazují.
Měl by jim někdo ještě poradit: "Soudruzi, kritiku ano, ale konstruktivní", nebo jak se to tenkrát říkalo.
Jestli oni se nakonec Patrioti v Europarlamentu nepoperou! AfD chce zbrojit, zavést povinnou vojenskou službu a jaderné zbraně. Babiš se sice ještě nevyjádřil jasně, ale vždycky tvrdil, že chce jen mír a žádné zbrojení. Vždyť by mu pak nezbylo na zdvojnásobení důchodů na "vše zadarmo" ...
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-afd...
Tohle by bylo něco pro Jindru :)
https://energozrouti.cz/clanek/cinska-firma...
Samotné kolo ez baterií váží 33 kg. To by i z lešeňářských trubek bylo lehčí. Chápu, že potřebuje 3 baterie, protože ta jedna tam musí být už jenom proto aby odvezlo tu šílenou váhu kola.
Takhle osazené e-kolo s koly 28"/40mm(trek/cross)váží u nás běžně do 25kg. Na tomto FATu jen samotné kola s pneu budou mít kolem 2,5- 3kg/ks, takže k "lešenářským trubkám" to má daleko. Proč se EÚ/USA brání dovozu elektro aut s Číny- pro jejich nekvalitu, vysoké ceny a malý dojezd? Ono už dávno neplatí, že Čína produkuje ve velkém šmejd- pro nízkou cenu prac. síly tam vyrábí hromada značek(i z ČR)...
Proč se EU/USA brání dovozu z Číny?
Protože automobilky jsou významný zaměstnavatel, který by potom šel do kopru ještě rychleji?
Jako by nestačilo, že jsme na Číně dávno závislí v elektronice a samostatně toho Evropa už moc vyrobit nedokáže...
Jako vážně tady někdo potřebuje kolo s nosností 200 kg? :-)
Chápu, že někde v Asii toho pro přepravu celé rodiny a bambusu na celý dům docela využijí, ale jinak to je nesmyslně předimenzované a tudíš i šíleně těžké.
To jsou hrozný povídačky, tyhle články.
Na kole není co vymýšlet, ty motory žerou hodně podobně, celkem bezpečný je odhad 8,3 Wh na kilometr, tedy na 500Wh baterii ujedeš, když se extra neflákáš, 60 km. Může to být 80 ale taky 40, ale na delší trase se to nějak zprůměruje.
Rozhoduje hodně věcí, jako na kole bez motoru, tedy kopce, vítr, a celková váha, co vezeš. U ekola ještě hodně dělá teplota, při nízké teplotě kapacita baterie docela klesá.
Tohle jsou všechno hlouposti.
Nechápu, proč bych se měl tahat pořád s těžkou baterií, lepší je si jich vzít víc.
Já odjíždím v pátek zase na trasu, vozejk, 4 baterie, ale to proto, že už mají něco nalítáno a kapacitou jsou nejsou stoprocentní. 4 baterie máš 12 kilo, k tomu potřebuješ 2 nabíječky, aby se to stihlo za noc nabít, tedy další 3 kila, 15 kilo jenom aby se to hejbalo. No a pak nějakých 15 kilo krámů s sebou, a vezeš na vozejku 30 kilo jako prd.
Ale ujel bych těch 200, ale protože nějaký ten koeficient protivětru a nepohody, 170-180 je nejdelší etapa. I tak si našinec trochu mákne.
Nové stožáry a vedení zvlášť vysokého napětí. Poslední dobou co jezdím po okolí, tak vídám jak stavějí stožáry a napínají dráty dálkového vedení. Je to někde ze směru od Polska nebo Německa někam na jihovýchod. Zřejmě to je to posílení přenosové soustavy. To jsou hrozná monstra. Krajina začíná být dobře zadrátovaná. Ale co mě hlavně zaujalo kolik různé lehké i těžké techniky na těch polích je, obrovské množství aut a lidí co to dělá.
Tak vzdušné vedení bude zřejmě nejlevnější varianta, kdyby náš stát vzhled krajiny trápil, předpokládám, že by šlo uložit kabely do země stejně jako plynovod, jen by to bylo to násobně dražší...
To ano. Do šluknovského výběžku vedlo a nejspíš vede jen jedno vedení. Když se řešilo posílení a záloha, tak to liberecký kraj, kde by vedení začínalo, shodil ze stolu, že to naruší krajinný ráz. Tak se uvažovalo, že se položí kabel podél silnice č. 9, ale právě kvůli ceně se to nerealizovalo a jen se posílilo to stávající vedení.
Možná, že dneska je situace jiná, tohle bylo někdy v nultých letech.
Nejen Čiňan dělá e-kolo s dlooohým dojezdem.... už i Amík. Ten za to chce ale ranec....
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci...
:) :) ten blb z ANO mě taky zaujal, jak mohl získat papíry.... tady to kolo :)
https://vtm.zive.cz/clanky/elektrokolo-ktere-by...
No, mě to vychází, že ujede maximálne 391 km, a docela si mákne a určitě to nedá za 20 hodin....
"Když si tenhle extrémní výkon promítneme do reálného a rovinatějšího světa, měl by znamenat dojezd až 483 km při průměrné rychlosti 24 km (což mimochodem vychází na 20 hodin jízdy) s jezdcem o hmotnosti 73 kg, který bude k jízdě přispívat šlapáním."
Jezdec co má 73 kilo, a neveze si ani zubní kartáček, jede po rovině s větrem v zádech.
Jezdit na tom do práce, asi bych byl za frajera, ale musel bych ráno vstávat o něco dřív :-D
https://img-9gag-fun.9cache.com/photo/aPAPeQw...
Dostal se mi do ruky plátek s názvem: "SVOBODA List komunistů a sympatizujících okresu Kladno, noviny stoleté pokrokové tradice".(5.-11.3.2025) A tam píší jak je Trump skvělý prezident. A já myslel, že americký imperialisti byli vždy naším nepřítelem.
Na tom je vidět, že komančům na americe vůbec nevadil imperialismus, ale demokracie. A tu teď Trump a jeho mafie technologických miliardářů demontuje jako "zastaralou". Jsem zvědavý, kdy navrhnou zrušit volby, nebo alespoň omezit volební právo pro chudé (tedy hloupé) "masy".
Něco pro Jrr, jak jsme se onehdy bavili o "vědomém řízení všeho" při jeho šipkařských snahách.
https://www.youtube.com/watch?v=wo_e0EvEZn8
Tak jestli myslíš šipku ve smyslu skoků do vody a nikoliv házení do terče, tak asi jo...
Jako zdůvodnění, proč se mi stále nedaří salto (respektive výsledky jsou dost náhodné), když mezi odrazem a optimálním okamžikem rozbalení je asi 500ms, by to smysl dávalo, je to příliš krátký okamžik, abych si stihnul uvědomit, co se vůbec děje a ta predikce u mě moc dobře nefunguje...
Ale copak salto, tam celkem chápu, co mám udělat a pominu-li esteticky značně nedokonalé a nesymetrické provedení, tak je problém "jenom" ten okamžik rozbalení, může být hůř...
Pokoušel jsem se naučit 201C - střemhlav skrčmo vzad... defakto půl salta - prostě dopad do šipky, akorát vzad...
No a pro můj mozek je to už 2 měsíce mission impossible! Nějaký ochranný reflex mi dokonale blokuje už odraz. Vypadá to jednoduše, chci se z metrovýho prkna odrazit šikmo nahoru vzad a hned po odrazu skrčit kolena, ale můj mozek to vždy v posledních milisekundách změní na něco jiného!
Buď se odrazím nahoru úplně bez rotace, abych dopadnul do vody za sebou po nohou, tam není problém kolena skrčit a nebo se místo odrazu nahoru zakloním dozadu a odrazím se do dálky a buď je z toho šipka vzad rovně nebo když kolena stejně skrčím, tak (nedotočené) salto...
Ale odraz vzad pod úhlem, který zavání tím, že by bez skrčení kolen skončil placákem na záda, mi mozek prostě nedovolí. Stovky pokusů a skoro vždycky v posledním okamžiku něco převezme ovládání a já udělám něco jiného, zdánlivě bezpečnějšího... :-(
vítej v mém světě.
MOCKRÁT jsem to zkoušel a NIKDY jsem se nedokázal odrazit do salta vzad. Asi nejdál kam jsem se dostal, bylo odrazit se a padnout naplocho zády do žíněnky.
A to jsme zkoušeli i takový věci, jako "vyběhnout po stěně" místo prostého odrazu, abys tam tu rotaci vzad dostal už "před odrazem" - všechno marný...
Jako já mám z té stovky marných pokusů zatím jeden ze včerejška, kdy jsem se kdoví proč odrazil podle svých představ jen mírně šikmo dozadu, dokonce i celkem vysoko, AKORÁT už nedošlo na přitažení kolen k tělu, zůstal jsem narovnaný a přistál na hladině úplně vodorovně... no záda cítím ještě dneska... ;-)
Já něco jako salto vzad umím z prkna realizovat tak, že se začnu naklánět pryč z prkna a v okamžiku přiměřeného náklonu se stačí jen odrazit a získám tím jak rotaci, tak rychlost pryč. Před mnoha lety jsem se naučil takhle skákat šipku a už rok se snažím tohohle reflexu zbavit. Ve směru vpřed už snad drobný pokrok vidět je, ale jak to bude s odrazem vzad si netroufám hádat... :-/
Přidám aspoň obrázek z upirátěné knížky, jakou variantu šipky bych se rád naučil...
A zatímco u skrčmo vpřed byl problém "jenom" v tom, že jsem ji často přetáčel, tak tady jsem se zaseknul hned už prvním obrázku. :-(
Je to vůbec k něčemu?
https://www.banggood.com/LAOTIE-DL01-Bicycle...
Polsky neumím, ale zámek v brzdovém kotouči může možná maličko dávat smysl akorát u těžkého monstra, které nejde odnést...
Se to tam dá přepnout do angliny, němčiny apod. ;-) Nahoře, skoro vpravo...
Jo, taky mně mohlo napadnout, že to neřeší odnesení celého kola... I když, zase to má mít pohybový senzor, tak by to mělo začít hulákat ;-)
Na web, kde během pěti sekund nenajdu přepnutí jazyka, prdím...
Záleží, jak citlivý ten pohybový senzor bude. Jestli je cílem poznat, že do zámku někdo tluče kladivem, nemusí mu opatrné odnesení vůbec vadit.
Navíc nepotřebuješ zvedat kolo celé, stačí půlka, nezamčené přední/zadní kolo se může otáčet, stačí držet nad zemí to zamčené za vidlici, nosič a podobně nebo úplně postavit na nezamčené přední/zadní a při chůzi jen udržovat v rovnováze, takže ani elektrokolo nemusí být problém...
Takže spíš jen na motorku a ještě s rizikem, že pokud zapomeneš nebo ti vozidlo někdo jen kousíček poposune, aby prošel, tak kotouč/brzda utrpí...
Jak s tím pohneš tak to začne řvát. Mělo by to mít v sobě pohybové čidlo.
Je to dost levné na to aby se to dalo koupit a vyzkoušet, záleží na tom jak to je citlivý, co baterie a hlavně jaký to dělá kravál. Úplně špatný to určitě nebude a vyhodit se to dá vždycky.
Pokud to je dostatečně citlivý a funkční, tak to je dost dobrá věc.
Podle obrázku 110 dB, to je dost hlasité.
... houká sanita, houkají hasiči ... a chodec si jich nevšimne a klíďo-píďo přechází přes ulici (třeba mimo přechod)
To co máme je úplně odlišný zvuk, žádné houkání, ale blíží se to alarmu v autech, což samozřejmě neznamená, že by na to reagovali úplně všichni, ale je dost velká pravděpodobnost, že někdo jo.
Spíš nikdo, na něčí reakci bych nevsadil ani zlámanou grešli, na zvuk bude reagovat jen majitel který to použil a nějaký podezřelý zvuk očekává, čili je to na vzdálení od kola jen pár desítek metrů, případného pobertu lze hravě doběhnout.
Zatím se to kupovat nechystám ;-) Jenom jsem to sem hodil pro případnou inspiraci pro někoho jiného.
P.S. To jsme kdysi probírali s Tebou, že bys u Číňana zkusil koupit (nebo brácha) ty čepičky na ventilky s měřením tlaku? S panýlkem na palubku ukazujícím tlaky ve všech 4 kolech auta...
S těmi ventilky si to nějak neuvědomuju, považoval bych to za zbytečnost, protože tak rychle s autem zase nejezdíme aby to mělo nějaký význam.
Tenhle alarm na brzdový kotouč má brácha, používá ho primárně na motorku, ale když někam jedeme a musíme mít kola někde hodně bokem, tak ho úspěšně používáme. Je dost citlivý a hodně uřvaný. Určitě bych s tím kolem nikde nechtěl běžet ve dne, natož v noci. Na běžné vození sebou na kole je už dost těžký. Tenhle "polský" bude asi lehčí, tak možná použitelnější na cesty.
Už právě nevím kdo to tenkrát byl... Psal ale, že to ze srandy zkusí koupit. Je to fakt ale už dost let zpátky...
"Polský" rozhodně není, BangGood je samozřejmě čínský e-shop/tržiště, tak jako AliExpress a jemu podobné ;-) To jenom ty jejich stránky se defaultně přepínají do polštiny... Přitom češtinu to jakžtakž umí také.
Má to mít 282g váhy... Ten alarm se dá v případě potřeby i vypnout.
Pokud se nechce používat alarm, tak je to zbytečný kupovat.
U Baltu bacha na vlny!
https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/ekonomika...
Trump to asi s orientací USA na "mírotvorné" rusácké impérium myslí vážně. Diktátora vychvaluje kudy chodí a dosavadní spojence se evidentně chystá opustit.
Při představení nového (běží tedy už dlouho) programu na bojový letoun šesté generace se vyjádřil, že spojencům prodá ořezaná letadla. Tvrdí že o 10%, nikdo ale neví co to přesně znamená. Jasně exportní verze obvykle neobsahují úplně všechno, co domácí, ale vyjádřit se, že současní spojenci "jednoho dne možná nebudou našimi spojenci", to je tedy síla!
https://calgaryherald.com/news/braid-trump...
Zrovna v tomhle bych byl v klidu.
Než letadla šesté generace vzlétnou, tak Trump už dávno prezident nebude...
Každopádně i když úplně pominu morální aspekty, tak Trump pohřbí Ameriku i ekonomicky. Myslet si může ledacos, ale každé podobné prohlášení se na exportu musí projevit...
Ale co si zvolili, to mají...
No právě - co si zvolili ...
To tedy neni jen Trumpeta, ale velká většina američanů. Donald rozkládá demokracii a nikdo neprotestuje.
Ale myslim, že o těch letadlech měl na mysli F-35, né ty budoucí F-47 Trumpbolt.
No vzhledem k tomu, že už se uvažuje o třetím funkčním období trumpety, tak kdoví co bude, osobně si myslím, že nedovládne to současné, dojebe značku "us" tak, že je nikdo nebude brát vážně.
Jisté asi není nic, ale hádal bych, že za 4 roky to už bude dementní stařec, u kterého snad i amíci pochopí, že není způsobilý vládnout...
Navíc 8 let klidně můžou chytat mouchy F35 a o další generaci letadel zasněně mluvit...
On očividně není způsobilý vládnout už teď.
To Zeman nebyl taky...
Problém je, že nějakým "násilným" způsobem odstraňovat lidi z těhle funkcí se nikomu moc nechce, protože to obvykle nese politické následky i v případě úspěchu...
"Násilným" v tomhle případě mám na mysli ty legální kroky, ne vtrhnout někam se samopalem...
U nás nemá prezident skoro žádné pravomoce. Takže sice dělal ve světě ostudu a doma dusno, ale zas tak moc toho pokazit nemohl.
Trump je jiné kafe.
Ano, úroveň průseru je uplně jinde, ale funkční princip se mi zdá stejný - nikdo nemá (politickou) odvahu, zmáčknout "velký červený čudlík"...
Tak v Americe mají Impeachment, tam prezidenta odvolat mohou a v minulosti to už opakovaně zkoušeli.
Odvolat prezidenta v ČR podle mě prakticky nejde. Konstrukce přes velezradu mi příjde jako spíš teoretická možnosti...
U nás je každopádně prezident více méně figurka pro ozdobu, která může udělat ostudu nebo sklidit potlesk, ale samostatně rozhodnout toho moc nemůže.
To by bylo skvělé, přiblížil by se svému vzoru, který už vládne čtvrt století a naprosto legálně!
Nebo založit dynastii, po vzoru obdivovaných Kimů ...
pro založení dynastie má rozhodně předpoklady
https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/donald...
Pomoc!
Píše se "Betonové květníky jsou samI o sobě netěsné a protékají do soklů...", nebo "Betonové květníky jsou samY o sobě netěsné a protékají do soklů..."??
Životné, neživotné, stroje, hrady, růže, kůže, děti; jak mi došla mlíčka do kafe a nekafuji, tak mám úplný mozkový útlum.
Zas jsem na to celý víkend kašlal a lepím rozpočet v neděli večer, grrr :-(
Rady pro výdělečnou činnost zdarma neposkytujeme :-)
Ale vždyť to je charita!
Těm lidem tam teče a já jim to opravím...
https://www.pravopisne.cz/2015/02/samy-x-sami/
Dopracoval jsem se ke stejnému závěru... poněkud jiným způsobem.
Mám 2 děti a 1 kočku --> takže děti vedou a jsou tím pádem určující --> děti jsou vždy tvrdá ypsilon --> fláknul jsem tam tvrdé!
Ještě jsem v tom Tvém odkazu chvíli váhal, jaký je vztah mezi kočkou a uváděným talířem... ale s. na to pes!
Snaha o intervjú ztroskotala, byl jsem po něj vzduch.
Prosímtě... na tom obrázku... jsi vpravo, nebo vlevo?!?
;-)
Mě by spíš zajímalo, který z těch jeho čtyřnohých psích chráněnců ho vyfotil :o)))
Dobrá odpověď, palec nahoru.
Vyvolalo úsměv na tváři (nebo co to mám tam vepředu).
https://www.cysnews.cz/top-clanky/startuje...
Zase Mitrofanov; začíná přitvrzovat, což je jedině dobře: https://www.novinky.cz/clanek/komentare-ocima...
Zřejmě ví jistě, že do USA jet nechce
radko, pro tebe:
https://medium.seznam.cz/clanek/sarmantni...
To není pro mě. To je pro ty, co pořád nevěří, že je Mareček sněmovní parazit.
a co ti brání v tom přesvědčit dostatek voličů, že tě tam mají volit místo něho? On se nechává napsat na bezpečně nevolitelné místo a výš vyskáče jen kvůli preferencím. Asi ho voliči oceňují víc, než závistivou husu, které nezbyde jen blbě a závistivě kecat a užírat se stejně jako závistivý autor článku :)
Blbost, to se stalo jen jednou a jednou byl poblíž nevolitelného, jinak je vždy na předem odhadovaném volitelném místě, stejně jako je letos kdy je jeho zvolení hodně pravděpodobné.
Tak nevím zda je to dozvuk 1.4. nebo tohle fakt má volební právo a chodí mezi námi?
ne to není apríl. I tohle má bohužel volební právo.
Live je to snad ještě horší...
https://thumbsnap.com/i/LN4LH1Yb.mp4
Jeden poznatek z Pardubického bazénu (aqaparku). Když si člověk v šatně vybírá skříňku na oblečení, vyplatí se z těch volných vybrat právě tu, ve které je více ramínek?
Tedy když jsou vedle sebe třeba tři otevřené skříňky, v jedné jsou 3 ramínka a ve zbylých žádné, je to jasné. Proč?
Na začátku byla zřejmě ramínka rozprostřena ve skříňkách rovnoměrně a lidé si skříňku vybírají víceméně náhodně (v Pardubicích můžou... oproti třeba Hradci, kde je číslo skříňky vytištěné na vstupence a jiná pak otevřít nejde).
A pokud si člověk narovná všechny věci do skřínky a na závěr zjistí, že tahle pitomá skřínka zrovna nejde zamknout, tak udělá co? Zanadává si a všechny věci přesune do nejbližší volné (často sousední), přičemž je snazší a rychlejší, přendat celé ramínko s bundou než bundu z ramínka sundat a znovu věšet na ramínko v sousední skříňce, že jo...
Logickým důsledkem je, že se ramínka ze skříněk s nefunkčním zámkem postupně přesouvají do těch funkčních a slouží jako indikátor...
To, že by nefunkční skříňky mohl označit personál (o opravě nemluvě), už je jiná věc... :-)
Poraďte prosím: Koupil jsem si nový kožený pásek (řemen) ke kalhotám. Ten je ovšem tvrdý, čím či jak ho změkčit?
Děkuji
Nevěřím, že je tak tvrdý, že by nešel kolem pupku a jinak se vykašli na všechny mastě, mastný jsi dost.
Tohle mám 27 let z býka, nikdy jsem ho nemastil, jenom pupkem. Musel jsem ho sundat abych ho vyfotil, jiný nemám, prožil se mnou všechno.
Jenže já ho nemám z býka, ale z LIDLa ...
8-)
Indulona je hlavně lanolín, tedy ovčí tuk.
Ale musíš mít tu klasickou modrou.
Já jinou neznám a nepoužívám.
https://www.indulona.cz/vyrobky-indulona/kremy...
Nové řemení (uzdečky, řemeny...) jsme protáhli olejem na šicí stroje a jízdní kola. Ztmavlo to a změklo. Pokud je to lakované z jedné strany, tak zkusit olej na kůži (nebo klidně i ten M22) ze strany, kde to není lakované, aby se to nasáklo do kůže.
Jde použít i to sádlo, jak píše Radka, ale to se hůž dostane dovnitř, bude to trvat déle.
Pozor! Pokud je to chromka, tj. lisované z kožené drti, nebo nějaká měkčí kůže z boku/břicha, tak spíš jen tu indulonu, po napuštění olejem to moc zhadrovatí. Napouštět jen pevnou hřbetní kůži.
Na strojní oleje bacha, některé mají tendenci rozkládat dřevo/kůži.
Střelci na to tuším mají nějaký spešl oleje (balistol?) aby namastili hlaveň, ale nerozpadla se jim pažba.
Ono to krátkodobě pomůže, ale dlouhodobě se to může sčítat, čili puchřet a praskat. Nemluvě o tom co ten olej bude dělat při styku s pupkem nebo koňským čenichem (i alergie existují a strojní oleje mají v popisu práce jiné věci než styk s pokožkou).
Olej na jízdní kola a šicí stroje byl v sedmdesátých letech asi to jediné, co se dalo koupit. Mazali jsme tím cajky pro koně běžně a já osobně cca 30 let. Nic nezpuchřelo ani nepopraskalo, kůži zvířat to nijak nedráždilo a některé ty kšíry jsou používány dodnes. Jak se chovají jiné oleje netuším, M22 mám ověřený.
Olej na kola a šicí stroje = M22 ?
To neznáš?
https://www.jizdnikola.net/olej-m22-kapatko...
Neznám M22. Vždy jsem to kupoval a kupuji jako olej na kola a šicí stroje.
To mě připomnělo:
Švejk vypravil se tedy na cestu za olejem posvěceným od biskupa. Taková věc je horší než hledání živé vody v pohádkách Boženy Němcové.
Byl v několika drogeriích, a jakmile řekl: „Prosím láhvičku oleje posvěceného od biskupa,“ dali se někde do smíchu a jinde skryli se uděšeni za pultem. Přitom Švejk se tvářil neobyčejně vážně.
Umínil si tedy, že zkusí své štěstí v lékárnách. V první dali ho vyvést laborantem. V druhé chtěli telefonovat na ochrannou stanici a ve třetí mu řekl provisor, že firma Polák v Dlouhé třídě, obchod olejem a laky, bude mít rozhodně žádaný olej na skladě.
Firma Polák v Dlouhé třídě byla opravdu firma agilní. Nepustila žádného kupce, aby neuspokojila jeho přání. Chtěl-li balsám kopaivu, nalili mu terpentýn a bylo také dobře.
Když Švejk přišel a přál si za deset korun olej posvěcený od biskupa, řekl šéf k příručímu: „Nalejou mu, pane Tauchen, deset deka konopného oleje čís. 3.“
vyser se na všechny rady jak použít cokoli, co na kůži není určený... zajdi si do sedlářství, stačí internetový a objednej si mazání na údržbu kožených součástek jezdeckých potřeb... když to zvládne napravit účinky koňskýho potu, lidskej to zvládne s přehledem...
http://www.sedlarstvi-libich.cz/product-detail...
OT: On někdo nosí pásek na holém těle??? :-O
potil jsi se někdy, nebo ty jsi typ co se nepotí protože je to nedůstojné, stejně jako Charles Emerson Winchester III?
Jinak by ses tak blbě neptal, protože bys věděl, že není problém propotit gatě i s opaskem.
Ale ono nejde o pot.
Je jedno, jestli je ztvrdlý od potu, nebo blbé výroby, měkčí se to stejně... Jediné, kdy by to nefungovalo, by bylo kdyby ten opasek byl vytvrzení šelakem, to se ale snad na opasky nepoužívá.
To by se kůže musela máčet lihem, a šelak z ní vypláchnout.... To ale není jen tak, protože to z kůže vytáhne zároveň lanolin a zatvrdne...
Prý na tom jsme pořád v pohodě, ale co mě stále zajímá, je to Finsko pořád na prvním místě.
https://zpravy.aktualne.cz/datavize/cesi...
Ten žebříček je dělaný na základě průzkumu veřejného mínění, jelikož jsem ve Finsku byl a strávil jsem tam s komárama asi měsíc vím, že bych tam nechtěl žít déle než z tama co nejrychleji odjedu pryč v závislosti na dopravním prostředku.
K tomu v zimě je to tam fakt asi na hovno.
Co myslíte, je to jejich štěstí založeno na konzumaci jihoamerických telenovel během dlouhých zimních večerů, nebo na pocitu štěstí když je venku tma, mrzne jak sviňa a vyběhnou nazí do lesů?
Protože jinak podle mě je to tam na hovno v zimě i v létě.
Někdo v Českotřebovským bazénu se asi zkouší proslavit... :-)
https://www.bazen-trebova.cz/2025/04/03...
Byť chápu, co možná chtěl básník říci, tak věta "Plavky mohou být pouze v délce po kolena a jen typy, které jsou vyobrazeny na informačních tabulích." je naprosto jasná, strikní a tudíž platí pro všechny pohlaví a gendery...
Všichni VČETNĚ žen si prostě musí vybrat ze dvou povolených typů plavek. Na obrázku nejsou dámské jednodílné plavky, ani horní díl dvojdílných... :-D
Ty si už někde viděl nějakou holku v kalhotových "plavkách" s kapsama a pod.?
Jednou, dvakrát na koupališti... v kombinaci s plavkovou podprsenkou...
O to mi vůbec nejde... ale oni zapomněli napsat, že by se dva povolené typy plavek - slipy a kraťasy týkali POUZE mužů.
Ta formulace je podle mě jasné - má-li návštěvnice plavky, které nejsou na obrázku, pak porušuje směrnici a plavčík by měl zjednat nápravu... ;-)
Schválně se zkus té nápravy dožadovat, jsem zvědav jeslti to najdu ve zprávách :-D
Napsal jsem jim mail, tak jsem zvědav, zda směrnici rychle upraví nebo podobně jako Lelek nepochopí, o co mi jde? :-)
Variantu, že by to mysleli tak, jak je to napsané, nepředpokládám. Byť když už prý v Berlíně uznali, že byla diskriminace nutit ženy nosit horní díl plavek, který muži nosit nemusí, tak tady by prostě šli jen o kousek dál a horní díl plavek zakázali všem... :-)
Jinak mi to je celkem jedno, plandavé kraťasy v roli plavek nepoužívám, plavat v tom mi příjde za trest...
Bez obav, velmi dobře chápu o co ti šlo, ale taky velmi dobře rozumím tomu co tím chtěl správce bazénu sdělit veřejnosti.
Ty kalhoty také nejsou na plavání, nikdo si v nich neskočí do do vody aby si dal 10 bazénů.
Třeba v Praze Podolí umístili cedulku, jaké plavky ano/ne ke vchodu do pánských šaten a mám pocit, že u dámských šaten měli recipročně obrázek, kde řešili povolenou délku rukávů?
Netvrdil bych, že se v takových kraťasech nedá uplavat 10 bazénů, ale určitě by to byla mnohem větší dřina, než v jakýchkoliv elastických, o výsledném čase nemluvě...
Původně jsem teda tvou větu četl jako "nikdo v nich neskočí do vody z 10 metrů"... ty asociace... což by taky myslím bylo zajímavé. Mám zatím vyzkoušené jenom 5 metrů a tam se u elastických plavek s nohavičkami při skoku po nohou nohavičky srolují, zatímco u slipových se často shrne zadek.
Co udělají kalhotové kraťasy nevím, čekal bych možná nafouknutí nohavic vzduchem?
Naberou vzduch a úměrně tomu pak zafungují jako plovák jež zbrzdí zajetí pod vodu (ne že by to bylo neprodyšné, ale prostě tu bublinu látkou neprofoukneš okamžitě).
Jestli je to výhoda nechám na uvážení každého jednotlivce (záleží jak si kdo cení prostoru kde se nohy spojují).
Nejsou to obecně plavky na plavání, ale spíš na "placatění se okolo vody", já jsem třeba loni docela brečel že je nemám delší, protože mi v sedě koukala kolena a BRUTÁLNĚ jsem si je spálil.
No právě k tomuhle jsem směřoval, že bych očekával, že nafouklé plavky se o vodu zabrzdí mnohem víc než zbytek těla, což by mohlo být... ehm... nepříjemné?
Ale to je teorie, tak se ptám po praktických zkušenostech... :-)
V podolí jsem za celý kurz nikoho z prkna ani věže v plandavých kraťasech skákat neviděl. V Brně myslím, že jo, ale asi jen ze 3m, určitě né z desítky...
proto ti říkám, jak to funguje v praxi - osobní zkušenost.
Ještě záleží na střihu, protože se ti taky může stát, že ti to vyfoukne kapsy.
V okamžiku dopadu budou srandovně trčet uhlopříčně nahoru do stran, po vylezení z vody viset jak basetí uši - z toho drsňácké body taky nevydojíš.
Na stranu druhou, kdyby ti šlo o ty, neskákal bys po nohách, že jo...
Tak vyfouknuté kapsy by mě vůbec nenapadly... :-)
Já styl každopádně měnit neplánuju a základem je svítivě zelená, případně žlutá barva... :-)
Každopádně zdá se, že překážka takové plavky ve skokanských výkonech opravdu nejsou...
https://www.instagram.com/p/DFvoPOOqVPE/
Mail co se hází do koše a o autorovi pomyšlení, že je......, kde máš zákaz horního dílu, řeší jen nevhodnost spodního dílu. Ještě reklamuj barvu plavek nebo svolej demonstraci za horní díl plavek i pro muže, či podobnou blbost.
"Plavky mohou být ... a jen typy, které jsou vyobrazeny na informačních tabulích."
Horní díl je typ plavek, který tam vyobrazený NENÍ.
Myslel jsem si, že s výrokovou logikou má problém akorát autor nové směrnice, ale evidentně to bude širší problém... :-)
Jinak realita v bazénu je taková, že směrnici mají jenom na webu, v reálu se vůbec nic nezměnilo... přičemž, co jsem si všimnul, zhruba polovina pánských plavek má aspoň jednu kapsu a nikdo to neřeší... ;-)
Jen užší problém - tvůj, tvou logikou.
Problém je v tom, že logika Jrr je vpořádku a správná. To okolní svět logiku nepoužívá a jejímu použití se dokonce diví.
Paradoxní je, že právníci používají trochu jinou výrokovou logiku. U nich je třeba implikace totožná s ekvivalencí, taže platí oběma směry. Oni o tom vědí a jsou s tím srozumněni. I zákony se píší v duchu ekvivalencí.
Je z určitého pohledu správná, ale taková matfyzácká. Průměrně inteligentní šimpanz pochopí, že se to týká pánských plavek, respektive pouze spodního dílu plavek.
Každopádně nechápu co si tím na tom bazénu chtějí dokazovat, dneska plavky delší a ne úplně těsný jsou trend
Správná = matematická zcela odpovídá. Matematici a logici tu logiku opravdu používají. Ostatní v tom dost pokulhávají. To, že právníci si jí upravili k obrazu svému odpovídá jejich přizpůsobení se reálnému světu. Současně jejich svět je mnohonásobně komplikovanější než je svět matematiky.
Tak jistě... :-)
Šimpanzi dělí populaci na řidiče a cyklisty, zákaz vjezdu pro ně neplatí, protože tam jet potřebují, zaparkovat mohou kdekoliv, protože jejich blikače vypínají všechny předpisy.
Přednost v jízdě dodržují, když zrovna nespěchají nebo po hlavní jede silnější vozidlo. Cyklisti prý musí jezdit po krajnici, nosit přilbu a výstražnou vestu. Jízdní kolo není vozidlo, ale věc (Kooperativa), případně překážka. Odstup při předjíždění (kterému říkají objíždění, protože rozdíl nechápou) obvykle neuznávají...
To, že nic takového v silničním zákoně není, je nezajímá, protože sami nejlépe vědí, co je správné... :-)
Zkrátka číst netřeba, stačí trocha fantazie... :-)
Co myslíte, je to ekonomický génius nebo patří dávno do ústavu https://zpravy.kurzy.cz/807322-trump-do-zeme... místo přiteče jim odteklo, jsem zvědav kdy amíkům dojde, že mají velitele blázna.
Naši politici vždycky před volbama slibovali a potom prd, vyměnili se lidé, ale pokračovalo se +/- v podobných kolejích.
Trump je první, kdo se snaží dělat změny, zhruba to odpovídá tomu, čím vyhrožoval a všichni se tomu diví?
Já měl jasno, že je to magor už během prvního období... no co si Amíci zvolili, to si teď vypijou... já jen doufám, že se u nás nezapomene, kdo byl největším Trumpovým obdivovatelem... ;-)
Baví mě jak se tomu diví červené čepice https://www.novinky.cz/clanek/domaci-americka...
„Takhle nevypadá demokracie,“ prohlásil...
Je smutné, že zřejmě ani neví, co slovo demokracie znamená? Já bych naopak řekl, že přesně takhle vypadá zastupitelská demokracie, když si národ zvolí magora... :-)
co chceš od estébáckého vychcaného hajzla....
To se pozná časem, zatím je dost brzo na nějaké hodnocení. Že to Američani pocítí je jasné, ale o dost víc to pocítí ostatní, včetně nás. A co je fakt, tak některé země už přicházejí s návrhy na ústupky a země EU už dávají dohromady návrhy na jednání s Trumpem a dávají dohromady výrazné ústupky. K něčemu to povede a časem se ukáže jak výhodné to bude pro Američany.