reklama

Christiania Bike na veletrhu For Bikes

Petr Introvič, který má na starosti cyklisty na Technické správě komunikací hlavního města Prahy. (Květoslav Syrový)

Na veletrh For Bikes, který potrvá až do neděle v Praze-Letňanech, jsme dostali od dánské ambasády zapůjčeno nákladní kolo Christiania Bike. Podívejte se sami, kdo všechno se na něm projel.

Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

Elektrokolo Ultramotor A2B (NaKole.cz)

První opravdu jarní víkend je za námi a ulice měst zaplňují lidé na kolech. My jsme testovali elektrokolo A2B Hybrid v uplynulých třech týdnech, kdy na kolech vyráželi jen opravdoví nadšenci. A výsledek? Tohle elektrokolo snese příměr ke sportovnímu vozu. Agresivní rám, horský posez, brutální akcelerace v křižovatkách, vysoký výkon v kopcích. Kolo je ušité přesně na míru sebevědomé jízdě v městském prostředí.

For Bikes již za týden

 (NaKole.cz)

Ve vzduchu je cítit jaro a cyklisté už oprašují svá kola. Již v pátek nás čeká zahájení akce, která symbolicky otevírá novou jarní sezónu - festivalu cyklistiky For Bikes. První ročník slibuje zajímavou podívanou, na které nebudeme chybět ani my.

Berlín cyklistický

Tomu se říká závislost. Dorost nechce z kola slézt ani v závějích sněhu. (Květoslav Syrový)

Říci o Berlíně, že je s odstupem bezmála sta let opět multikulturní metropolí Německa, resp. jednou ze tří nejvýznamnějších kulturních metropolí celé Evropy (po Paříži a Londýnu) je sice klišé, ale opakování je matkou moudrosti.

Připravte svoje kolo na sezónu

Nenechávejte svoje kolo rezivět - péče o něj se vám vrátí. (NaKole.cz)

Zasněžené stráně vybízejí nazout sjezdovky nebo běžky. Kdo by řekl, že právě teď je ta nejlepší doba pro každoroční servis kola?

Co najdete na Holiday World 2010

Na Holiday World 2010 představily svoji nabídku centrály turistického ruchu. (NaKole.cz)

Veletrh cestovního ruchu Holiday World letos potvrdil, že patří ke špičkovým akcím sezóny. Pokud netrávíte letní dovolenou zásadně na chalupě, holešovické výstaviště vás vtáhne do světa cestování a gastronomie.

Cyklotrasa podél železné opony dostává v Česku konkrétní podobu

Navrhované logo EuroVelo č. 13 podél bývalé železné opony. (ECF)

Cyklotrasa podél železné opony se má stát třináctou trasou sítě EuroVelo. Na loňský workshop v maďarské Šoproni navázalo jednání zástupců českých krajů minulý týden na brněnském veletrhu Regiontour. Cyklotrasa podél železné opony (Iron Curtain Trail, ICT) ve své délce přibližně 6800 kilometrů prochází napříč celou Evropou, v blízkosti českých hranic přitom vede bezmála 600 km.

Pobaltím na kolobce, po rovině i do kopce

Naše stroje – Agnes a Rose (Milouš Hotař, nakolobce.cz)

Představte si, že jedete na měsíc a půl pryč na kolech a hned první den vás kousne pes do pozadí… Průšvih jako hrom, dál se nejede, cesta ještě ani nezačala a už končí. Nikoliv tak na koloběžce. A to není její jediná výhoda.

Veletrh GO/Regiontour potrvá až do neděle

Veletrh GO/Regiontour otevřel svoje brány včera. (NaKole.cz)

Na brněnském výstavišti se koná už dvacátým rokem veletrh cestovního ruchu GO/Regiontour. Přehlídku domácích i zahraničních destinací doplňuje nabídka řady cestovních kanceláří. Co nabízí veletrh zajímavého pro cyklisty, to jsme zjišťovali přímo na brněnském výstavišti.

Cestovní kanceláře si pochvalují, obavy se nevyplnily

Z cesty po Murské cyklostezce (CK Traces)

Loňskou letní sezónu očekával sektor cestovního ruchu s nervozitou. Všeobecně se očekávalo, že Češi kvůli pokračující hospodářské krizi omezí výjezdy do zahraničí a další cestovní kanceláře se ocitnou na pokraji bankrotu. Připravili jsme krátkou anketu mezi cestovními kancelářemi, své zkušenosti nám napsali také čtenáři NaKole.cz. Jaká byla dovolená v roce 2009?

« Předchozí 1 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 50 Další »
Blogy

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 9. část

 ()
Už se nám to pomalu chýlí ke konci Začal čtvrtý týden našeho putování. Chtěla bych psát o tom, že mám tohle období ráda. Fyzička je zpět, člověk něco málo pohubl, cítí se skvěle a každý kopec vyjede jako nic... Ale ouha, místo toho ho pobolívá břicho, a... no však to znáte. Tolik já a děti, my na…
Peggy | 10.06.2024

Z Drásova do Říma

 ()
Z Drásova do Říma, květen 2024 Po cestě 1000 km Polskem podél Baltu a Odry a Z Lince do Budapešti přes Alpy si tady odložím další kousek svých cestovních deníků... Tak tenhle cíl zrál už docela dlouho. Už ani vlastně nevím jak k tomu došlo, ale jednoho dne sedím s Radkem na pivě, koukáme do mapy.cz…
Monolema | 06.06.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 8. část

 ()
Civilizace po Kyrgyzsku Mysleli jsme, že na noc zůstaneme někde blízko sedla, ale nakonec jsme ujeli ještě 11 kilometrů a klesli do 2700 metrů. Kolem uhelného dolu nocleh možný nebyl, nenašli jsme žádné rovné místo a navíc vše bylo pokryto vrstvičkou šedého prachu. A ani mezi zaparkovanými…
Peggy | 02.06.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 7. část

 ()
Sonkol, zázraky na počkání nebo do tří dnů Kratičké intermezzo - které se přihodilo úplnou náhodou, přesně mezi psaním 6. a 7. části Miluji takové ty nádražní či vesnické knihovničky, kde se lidi zbavují starých knih. Většinou to bývají nějaké blbosti, ale už jsem v nich párkrát narazila na…
Peggy | 26.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 6. část

 ()
Naše první třítisícovka Slibovali jim ráj na zemi a místo toho je čekala jen pustá step. Tak zní úvod příběhu bratrské pomoci zhruba tisícovky Čechů a Slováků, kteří se v letech 1925-32 vydali pomoci budovat Kyrgyzskou socialistickou republiku, tehdy už jako součást Sovětského svazu, v rámci…
Peggy | 20.05.2024

O čem se mluví:

Štafeta NaKole.cz Štafeta Via Czechia centrál 2024 před 5 minutami
Technické rady Jaký materiál brzdových destiček zvolit? dnes v 06:40
Cestování na kole nabídka nebankovní půjčky dnes v 03:26
Co vás zaujalo 279 dnes v 00:15
Ostatní – cyklo Jaké to bylo? - 148 včera v 22:32
NEcyklo Co pobavilo, potěšilo 192 včera v 22:28
Elektrokola SAVA Deck 9.1 - motor Shengyi CMT03 včera v 18:24
NEcyklo Co vás vytočilo 153 včera v 17:01
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

453 cyklistů (9 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 9. část

Už se nám to pomalu chýlí ke konci Začal čtvrtý týden našeho putování. Chtěla bych psát o tom, že mám tohle…
Peggy | 10.06.2024

Z Drásova do Říma

Z Drásova do Říma, květen 2024 Po cestě 1000 km Polskem podél Baltu a Odry a Z Lince do Budapešti přes Alpy…
Monolema | 06.06.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 8. část

Civilizace po Kyrgyzsku Mysleli jsme, že na noc zůstaneme někde blízko sedla, ale nakonec jsme ujeli ještě 11…
Peggy | 02.06.2024