Zasněžené stráně vybízejí nazout sjezdovky nebo běžky. Kdo by řekl, že právě teď je ta nejlepší doba pro každoroční servis kola?
"Zasněžené stráně vybízejí nazout sjezdovky nebo běžky. Kdo by řekl, že právě teď je ta nejlepší doba pro každoroční servis kola?"
Já myslím, že každej;-) V obchodech a webshopech vrcholí slevy na spotřebák či upgrade, za dlouhých zimních večerů se dá leccos stihnout, a když si s něčím nevím rady, v servisech je prázdno, jsou vděčni za každou maličkost, a na všechno je dost času.
Pozdě! Už jsem to tam v úterý zavezl (teda jako bajka do servisu)
A neni lepsi to tam dat az po zimni sezone? Takhle se to zase zahumusi... ;-)
Problém byl trošku v tom, že to kolo už bylo TAK zahumusené, že odmítalo řadit, jezdit a pomalu i brzdit. A hlavně vydávalo různé pazvuky a to já fakt nerad;-). Prostě vánoční bahno...
Těch pár stovek za to vylovení, odbahnění, vysušení, promazání a kontrolu "všeho" za to klidně dám...
V sezoně jezdím do servisu skoro každé pondělí po víkendu ;-)
Tento článek soudě podle počtu reakcí tedy příliš svým obsahem nenadchl. Ono se není čemu divit...Svou délkou je přinejmenším překvapující a na podobné téma bych čekal i nějaké vyjádření fundovaného člověka k tomu, jak si udělat rychlou kontrolu či servis kola např. v domácích podmínkách či co se dá udělat doma a s čím je lepší jet do toho servisu, aby konečné náklady nezatížili třeba i přespříliš zbytečně kapsu. Takto to vypadá jako strohý reklamní leták nějakého cykloservisu: " Přijd´te k nám nyní a nebudete čekat a ještě dostanete slevu." = že by povánoční výprodej servisní práce ????".:-()
...a ještě co ta fotka??? Kdo z vás zde skladuje kolo na balkoně zapadané sněhem a pak mu z pocitu "provinění" ze špatného zacházení a zimního skladování bez ladu a skladu věnuje drahou servisní prohlídku spojenou s celkovým odstraněním rzi :-))))))))???
No jo, PR jak vysity.
Ale na druhou stranu mam tuhle prodejnu rad a vyuzil jsem i servis, kdyz jsem nemel nervy delat komplet vsechna rodinna kola pred dovolenou. Jsou levni a ochotni.
A hlavne jsou ochotni resit nestandardy. Treba kdyz jsem shanel osy na rychloupinaky do kolobky (jednu tam dokonce zkratili na miste) a kratky predstavec do stareho kola, zimni tretry a plaste se hreby jsem tam nakoupil za supr ceny, ...
co se dá udělat doma s čím jet do servisu? To je myslím dost jednoduché ne? CO doma zvládneš a chceš udělat, to udělej doma a co nezvládneš a nebo nechceš dělat doma doma nedělej....
Tu hranici bude mít ale každej někde jinde. Někdo končí výměnou duše (někdo ani to nezvládne) a někdo je schopnej to kolo rozebrat do šroubku a zase složit...
A pak je tu ještě moje kategorie, která by se sice potenciálně mohla všechno naučit a opravit si, ale je líná to kolo i umýt...
Zlatej servis. Já osobně na něj nedám dopustit :o)))
Zásadně se držím toho, že pokud já si dopřeji odborný servis v podobě manikúry a kadeřníka, dopřeju odborný servis i svému kolu. Zaslouží si to :o)))
a někomu při složení zbudou součástky na další kolo :-D
Po každé správné opravě musí něco zbýt. To je osvědčená pravda při údržbě auta. Když nic nezbyde, něco nebude tak docela v pořádku... A u kola to bude určitě podobný :-))
po opravě dycky zbyde to, co tam vadilo
nebo by mohlo v budoucnu vadit
tzv. kurvítko
http://necyklopedie.wikia.com/wiki/Kurv%C3%ADtko
Myslel jsem to trochu jinak, než si mě pochopil resp. chytl za slovo. Ale i tak se domnívám, že takto pojatý článek pozbývá vzhledem ke svému názvu svého významu s tímto svým obsahem zúženým pouze na radu dát kolo včas do servisu.Ale řekl bych to asi takto - předloni jsem dostal pod stromeček zajímavou cykloknihu - Bike manuál.(http://www.patro.cz/objects/1074867106.html?) no a tam je spousta solidních rad včetně pěkného obrázkového doprovodu právě ohledně údržby či oprav kola a rovněž takové "stupně obtížnosti" jednotlivých oprav. A tak si myslím, že v podobném duchu se mohlo klidně přistoupit i k tomuto tématu zde a ten článek by dostal zcela jinou hodnotu. Dokonce to mohlo vyjít třeba od ledna jako drobné rady na pokračování seriálovou formou a člověk by zmáknul připravit si kolo na sezonu třeba ve spoustě věcí sám a měl by z toho i jinačí pocit. Právě třeba v tom, že se něco nového přiučil a i když třeba něco nezvládl nakonec zcela sám, tak o tom aspoň získal nějaký obraz - což se koneckonců může vždycky hodit i kdykoli jindy.;-)
tak jsem dnes odvedl silničku do cyklo69 v návratilově, odevzdal ji v 11,30 a v 15,00 si ji vyzvedl, nějaké to dotažení, přitáhnutí, seřízení,promazání a ještě mě nově seřídili compík... tak nějak jsem si říkal, že to bude na tejden čekání a....