Podařilo se mi nalézt mezinárodní trasu R-1, která začíná ve francouzském Calais a do Polska vstupuje hraničním přechodem Kostrzyn. Opouští ho v Gronowo. Má někdo zkušenosti s touto trasou, nejlépe s jejím polským úsekem? Jsou na ní cesty frekventované? A čekají na cykloturistu nějaká nepříjemná překvapení?
Trasu R-1 sice neznám, ale s přejezdem Polska trochu zkušenosti mám. Jeli jsme Náchod-Poznaň-Gdaňsk a bylo to celkem hrozné. Polsko se totiž, podle mě, z jihu na sever nedá přejet jinak než po hlavních silnicích, které bývají hodně úzké, rozbité a plné kamionů.
Pokud se nepletu, tato trasa vede hodně po pobřeží Baltského moře.
Částečně jsem po ní jel.
V Polsku je to jako u nás. Jedete po silnici a najednou vás značení odvede do téměř nesjízdného terénu (v Polsku vedete kolo v písku).
Měl jsem celkem podrobnou mapu a úspěšně jsem se vyhýbal jak hlavním silnicím, tak těmto rádoby cyklostezkám
My jsme jely Polskem na Rujanu tam i zpátky a bylo to,až na vyjímky, v pohodě. Silnice tam byly lepší než u nás. Jely jsme však jen západem Polska, takže nevím jak to vypadá jinde. Článek o naší cestě vyšel loni v Cykloturistice č.4 pod názvem Baltic 2003. Ty nejhlavnější silnice však také nedoporučuji, provoz je tam hrozný. Na ostatních silnicích je klid. Polsko je fajn!