Ahoj, máte někdo zkušenosti s cestou okolo naší republiky? Já bych jí chtěl v létě absolvovat a sháním rady a také hlavně někoho, kdo by do toho taky šel. Bral bych to poměrně s tolerancí, ale chtěl bych navštívit nejsevernější, nejjižnější, nejvýchodnější, nejzápadnější, nejvyšší a nejnižší bod ČR. Jinak to nebude úplně u hranic, radši lepší cesty(takže to snad bude do 2000km?)...krátce snad i zavítám do okolních států, ale opravdu jenom u hranic a krátce. Chtěl bych to stihnout v co nejkratší době, ale ne nějakých vražedným tempem...
Tak pokud to taky někdo plánujete, ozvěte se!
http://www.nakole.cz/dosveta/search.php3
Jinak zkus zadat do vyhledávače (okénko s lupou - nahoře na stránce) Kolem republiky nebo něco podobného se stejným významem a nech stroj, ať se snaží ...
Mnoho úspěch při hledání!
P.
Ahoj. No to je pěknej plán. Škoda, že už chodím do práce a neměl bych tolik času to absolvovat. Každopádně pokud bys jel až v srpnu (někdy kolem 10.8.) tak já plánuju jet právě po cyklomagistrálách kolem hranic od Nakléřova (nad Ústím nad Labem) až do Slavonic na jihu a odtamtud se zase chci trhnout zpět na sever. Takže bych s Tebou mohl jet aspoň celou západní část. Možná že bych mohl jet i ve druhé polovině června, ale to teď ještě nemůžu říct přesně. Loni jsem jel tutéž trasu ale nakonec jsem skončil kvůli kamarádovi na Lipně a dokud to prostě nedojedu do konce, tak se s tím nesmířím:-))) Jinak terén zvládám jet zhruba při 100 - 120 km za den. A spávám schovanej na divoko, kolo zamknu, v dešti postavím stan apod. Do kempu a penzionu se nebráním jít, pokud by si to vyžadovaly okolnosti, ale nesmí to být pravidlem. No nic, zvaž to, samotnýmu se mi jet vůbec nechce.
No já jsem ještě student, takže můžu jenom v červenci nebo srpnu. Kdy přesně budu snad zanedlouho vědět, momentálně to nedokážu říct. Můj první plán je vyrazit směrem na Sněžku (bydlím u MB, asi to jde jen z Polské strany) a potom po asfaltkách (pokud možno s dobrým povrchem, aby to šlo rychleji) objet ČR s návštěvou některých zajímavých bodů a občasnými úseky za hranicemi. Ale to je jenom první návrh, dá se to hodně změnit, na konec to bude vypadat asi úplně jinak... S těmi km jsem na tom podobně a se spaním taky stejně... Ještě napíšu, až budu vědět více o termínu... :-)
Hmmm, tak možná bych viděl to objetí republiky reálněji, pokud by se to dalo stihnou do 19 dnů a neviděl bys problematicky odjezd cca 12. srpna.
Cestu okolo ČR jsme absolvovali. Za 19 dnů se to stihnou dá asi tak akorát. Je to kolem 2000, podle volby cesty. Více povídání o cestě na http://tskpraha.net/kolotoulky .
Tam najdeš náš cestopis a fotky. Hodně zdaru. Byla to jedna z nejlepších akcí. Čechy jsou krásné :)
od dob Schengenu mame hranice par desitek tisic km dlouhy. jak mas dlouhou tu dovolenou?
Dobrej nápad, cesta kolem hranic Schengenu... Ale já radši jenom kolem ČR, tolik času zase nemám... :-D
Abys je nasel. Uz zadny jako nejsou.
To tema uz tu bylo, koukni treba sem http://www.nakole.cz/dosveta/tema.php3?id=401
vcetne skutecneho absolventa
Příspěvek se spíše hodí do rubriky: http://www.nakole.cz/diskuze/sekce.php3?sid=20
Pokud byste potřeboval také mapy,mohu Vám nabídnout cyklomapy SHOCart 1:60 000 (které pokrývají celou ČR) se slevou 15%. Plán pokrytí jednotlivými mapami pošlu.
Čechy už máme za sebou, Slovensko taky, letos začínáme Zakarpatsou Rus ta byla taky naše ne. Západní hranice se jedou bezva po signálkách.
Objíždím sám republiku a kopíruji hranice. Jedu vždy jen jeden týden v roce. Delší dobu nemohu této akci obětovat. Denní dávka je cca 80 - 100 km. Přespávám v penzionech nebo ubytovnách, proto jezdím \"nalehko\". Pokud máš zájem o projeté trasy - ozvi se. Mám zatím projeto od Domažlic po Jablonné v Podještědí...
proboha to jezdíte na kole všichni jen v srpnu to je tragédie????? já snad budu jezdit na tom kole pořád jenom sama, to pak není zábava když člověk ani nemůže večer nebo cestou s někým pokecat u pivka, všichni raději táhnou válet se k moři
Spis nehonime km. Jezdit denně 120-150 je slusnej masakr. Jsme amatersti zavodnici a rocne 7-10000. Ale natezko za 14 dni mame prumer tak lehce pres 100 na den. Zavodeni mame jinak dost, tak stavime i na jidlo, koupacku a tak. Taky si obcas maknem, kdyz se zavesime za trabes nebo tatru a ujedem 40 za hodku, ale to pak hned dame pauzu a cekame na ty co se do haku nevesli :) Hodne stesti na cestach :)