Prozatím docela opomíjený kout naší země. Na netu jsem skoro žádné tipy na cyklotrasy nenašel. I v sekci Regiony na tomto serveru se pod Českým lesem (oproti vedlejší Šumavě) skrývá jen několik odkazů.
Jeli jsme Český les natěžko na pět dní jen podle turistický mapy 1:50000 a plně to dostačovalo. Vzadu na mapě jsou popisy zajímavých míst po cestě a podle nálady jsme dělali odbočky. Jeli jsme z Domažlic na Čerchov a pak po červený a signálkách podél hranic až do Mariánských lázní.
Český les je opravdu opomíjený kout naší země.Loni jsem jel z Chebu do Klatov.Po signálce za použití map od Schocartu.
Já jsem rád, že je ještě pár zajímavých koutů opomíjených, protože taková místa přestanou být pro mne zajímavá, pokud je to tam jako na václaváku.
To je pravda stačí jet v létě na Šumavu a připadám si jak na dálnici.Tak příští rok pojedu zase Český les.Je tam stále co objevovat.
Kdo pojede Český les at´si vyšlápne na Dylen je to obdoba Poledníku na Šumavě.
Od Domažlic až po Cheb máme projeto podle turistických 1:50 000. Značené cyklotrasy se zde v reálu vyskytují, v některých Infocentrech lze sehnat jejich papírovou verzi. Většinou se však shodují s bývalými signálkami, které jsou na "50" vyznačeny. Speciálně doporučuji krajinu v okolí Tachova. Za celý den jsme zde potkali 2 cyklisty a jednoho německy mluvícího lesáka.
Český les je super. Kdo má rád turisty nepřeplněnou kraninu, měl by sem zajet. http://www.cyklostranky.cz/kronika/2005/cesky...
Járo, tvůj návrh je kontraproduktivní. Když tam takhle každého pošleš, tak pak ta krajina nebude nepřeplněná.
Vůbec se nebojím, že by se v dohledné době oblast Českého lesa stala přeplněnou krajinou. Chybí zde ubytovací zařízení pro "vícedenní" návštěvníky. A protože turistika a cykloturistika jsou aktivity víceméně sezonní, velký rozvoj v této oblasti asi nelze očekávat. Pro zimní sporty zde také chybí potřebné zázemí. Mám pocit, že v loňském roce byla oblast Českého lesa vyhlášena chráněnou krajinou oblastí, takže velký stavební rozvoj opravdu nelze očekávat. (Díky Bohu!)
Pro informátora: souhlasím s Burajdou, tak žhavé to s atakem turistů nebude (snad ...). A to nejen proto, že zde opravdu chybí dobrá turistická infrastruktura. Český les totiž není terén úplně vhodný pro masovou cykloturistiku a odpolední rodinné výlety - signálky vedou napříč údolími místy hodně ostře nahoru a dolů, chybí zde dostatečné značení, všude je docela daleko, atp. Takže nic pro jezdce zhýčkané značenými trasami podél rakouských řek :-) Já si myslím, že Český les snad vydrží nápor turistů, který bohužel už neustála sousední Šumava (alespoň tak jsem ji poznal před lety při přejezdu hřebene mezi davy turistů).
PS: Když už jsem u těch odkazů co posílají lidi do Českého lesa. V Cykloturistice 2-3/2006, která vychází 8. 2. je jako domácí cyklotrasa právě okruh Českým lesem :-)
Bohužel, tento region ale není opomíjen myslivci a podobnými lovci. Tudíž se zde v některých "sezónách" velmi těžko hledá ubytování.
Nicméně já se tam teprve chystám, takže uvítám, pokud region zůstane rekreačním cyklistům zatím utajen :o)))
Určitě se tam jet podívat,protože Český les za to stojí.Ale s těma Myslivcema to není v létě tak strašný,teda pokud tam nepojedeš na podzim.A taky se tam jet podívat než se s toho stane dopravní špička,jako třeba na Šumavě.Ale čím víc se oněm bude mluvit tak se to asi stane.Tomu stejně nezabráníme.
Jaký myslivci, my jsme právě vjeli do českýho lesa a nikde ani noha. :-)