V sobotu 31.10.09 jsem na hřebeni B. Karpat potkal trojici velmi zablácených cyklistů s koly (MTB i myslím cross) ověšenými batohy a brašnami na nosičích. Z rozhovoru vyplynulo, že jednou po hraničním hřebeni již od Hrčavy !!, spí ve stanech, které si vezou s sebou, a v plánu mají dojet až do Břeclavi !!! Když mi líčili, jak se rychlostí cca 2 km/hod probíjeli přes „bažiny“ v okolí Malého Polomu (Beskydy), kde jsem měl problémy projet i v parném létě letos 8.8.09, musel jsem před nimi v duchu smeknout (i když osobně bych si pro takovou akci asi raději vybral sušší a teplejší období).
Pokud to tady dotyční čtou (nebo je někdo znáte), tak je zdravím a posílám jim dvě fotky, na kterých jsou náhodou vidět - viz http://www.bike-forum.cz/forum/hrcava-breclav...
BTW Mám z trasy, kterou jsem s nimi absolvoval v sobotu spoustu pěkných fotek krajiny, tak pokud budou mít o ně zájem, ať mi dají vědět…
Tak to teda musi byt tvrdaci. Preji jim uspech v jejich pocinani.
co je dobré pro tvrďáka, není chuťka pro hanáka - sedíc za vyhřátou pecí virtuálně smekám : - )
Taky, sice normalne jezdim do prace, ale predstava, ze vecer mokrej a zmrzlej stavim stan..... Takhle vzdycky prijedu a pak rozmrzam u krasne rozpalenych kamen :-)
ale to víš že do práce taky valím na kole - šak su za to placené!, ale nemusím kolo smýkat pěšky bahnem a po dojezdu bivakuji u radiátoru : - )
"Nejlepší" je kombinace různých jevů. Jako třeba včera večer jsem jel na kole z odpolední - protivítr, déšť, tma - zapomněl jsem světla, nebylo mi moc dobře - nějaké nachlazení, a navíc asi 1 km před domem mě u mě zastavili policajti. Naštěstí to skončilo jen domluvou, ať na sebe dávám pozor.
fakt dobrý.
Já jsem letos na Loudání
http://www.cykloserver.cz/aktuality/?…
si vyzkoušel kompromis – jet s minimem věcí, abych byl schopen přežít a nemusel každý den do krámu / hospody. V srpnu jsem zkusil takto přejet Oravské Beskydy , leč brzo jsem to zabalil. Tam to na kolo teda není. Každopádně se mně tento způsob vandru líbí.
Napsáno docela působivě.
Kdo to nakonec vyhrál ?
Vyhrál to Milan Silný plus kamarádi. Myslím, že u toho článku je odkaz na jejich www. Milanovi teď vychází na cykloserveru.cz podrobnější popis - jak to viděl on - na pokračování. Milan bude mít na SportLife autogramiádu se svou knížkou "Každý kopec má své nej"v sobotu po ránu u Cykloknih v eFku.
tyhle tri ciklisti sem tusim v sobotu nebo v nedeli rano v bilych karpatech potkala taky na chate jane, kde sme si my i oni davali dobrou a hlavne teplouckou snidani... polovicka mi porad nadava, ze nemam blatniky, tak sem mu aspon mohla nazorne ukazat, ze ty dve kola s blatnikama vypadali stejne hrozne jak treti bez blatniku:))
Obcas sem neco zaslechla kdyz se bavili a znelo to celkem zajimave, skoro sem i litovala toho, ze su na takovyhle akce uz moc lina:)
Blatníky jsou dobré leda za suchého počasí. Jak je hnusnějc, tak se ucpávají blatem nebo sněhem:-)))
Na druhou stranu se nepremistuje material za zeme primo do obliceje. Zvlaste to clovek oceni pri tesnem prujezdu kolem hnojiste, pripadne pri rychlejsi jizde po svazite kravske pastvine.
Nojo, ale to pak ztrácíš "kontakt s terénem":-)))
Nepotrebuji plosny kontakt. ;-)
Ale číst terén je potřeba! :-)
Teda, panove, vy musite mit vazne malou predstavivost a spatny zrak. Jestli potrebujete cist v terenu z takove blizkosti, mozna by se dalo vyrobit i horizontalni kolo na 20", pripadne i mensich.
Pritom mne napadlo srovnani se ctenim vody. Mozna proto mely koraby privazane ty polonahe kracavice na pridi... ;-)