Poradili by jste mi prosím, kam na pár dní, týden u nás, s kolem, klidně trekem, fulla nechám odpočinout a kde by se to moje větší dítě se slečnou mohli věnovat bruslím? A přitom jsme byli společně ubytováni? Pro mě je to téměř neslučitelná kombinace, ale hold to tak je. Děti si rodiče nevybíraj :-) Stožec - Planá a magistrálu prosím nenabízet. Tam by to tedy asi fakt šlo, ale tam už to známe. Táhne mě to opět na Moravu. Tož synci moravští, a nejen ti, poradíte prosím??
U nás žádný kvalitní dráhy na brusle nejsou:o(
Někde se dá použít kus cyklostezky, kde se pak motᨚ cyklistům. Nechceš do Německa?
Nepotřebuju kvalitní bruslařskou dráhu. Třeba ta magistrála na Šumavě je taková, že pojme jak bruslaře tak cyklisty v pohodě. Délka asi 8km odhadem a myslím že pro rekreační bruslaře stačí. A ta kvalita tam není taky 100% .-)
NA jak dlouho tam jedeš? Představa, že bych měl byť jeden den jezdit na bruslích 8 km pořád tam a zpátky je šílená:o( ALe proti gustu....
Já na nich jezdit nebudu!!! To mladej se slečnou .-) Já budu jezdit na kole přecík :-)
no právě bych tě jako tvůj mladej poslal kamsi :o) a zůstal radši v Praze. Tam bych se na bruslích vyblbnul daleko líp!
hmm, končím debatu .-) jsme prostě každej jinej :-))))
Jinak voní seno koním a jinak zamilovaným.
Máš hlas :-) vyvezu rodinu na výlet a myslím, že budou spokojeni. Co bych za to dal, kdyby mě v tomhle věku (19) někdo takhle vyvezl a poskytl mi "jen" 8km krásné trasy na bruslení a umožnil mi že budu mít se slečnou několik dní dvoulůžák. Njn, nebudou to mít Jurimírovy děti tak jednoduché :-)
:o) Vycházím ze svých pocitů v tom věku. V týdobě bych s rodičema na dovolenou asi nikam nejel:o) Naopak bych byl rád, že vypadnou z baráku a nastěhoval bych si tam na tu dobu tu slečnu. Tedy v jeho případě. Já se v jeho věku na jednu slečnu rozhodně nevázal ;o))
Akorát teda dalo vždycky hrozný práce to po tejdnu uklidit:o))))
Je demokracie, takže jsme se s manželkou synátora ptali a odpověď byla, že s námi i s "mladym wertem" na dovolenou rozhodně chce jet. Takže nic nerozhoduju za něj, jen se mu snažím vyhovět, nenutit ho na kolo a umožnit mu bruslit. Jen jak to říkáš o těch pocitech mladejch, tak se musím jít podívat do zrcadla, jestli nemám svatozář .-) že jsem na ty děti tak hodnej .-)))) Kdyby řekl, že chce bejt doma, byl by. Ale proč nepumpnout otěcka na dovče o nějaké ty korunky, užít si a sám si svoje šetřit :-) Kdyby byl doma, byl by za svý .-)))
a jinak alergikovi:-)
Já bych se taky poohlížel po nějakém pohraničí. Bydlet v Čechách, bruslit v Německu. Nebo třeba Ústí nad Labem - Střekov. Zní mi to sice divně někomu doporučit na dovolenou Ústí, avšak je tam cca 10 km cyklostezky podél Labe, na které se i bruslí a zalesněné kopce, do kterých se dá jezdit na kole. A případně do Děčína je jen skok a odtud na bruslích směr Drážďany. Navíc není až takový problém jet na bruslích jedním směrem a zpět vlakem, protože cyklostezka vede podél trati.
mé oblíbené hory Jizerky, od jezera Souš až na horu na Smědavu se dá na bruslích a na Jizerku taky. všude asfalt a možná by to ani týden nevydrželi :-) a ty by sis krásně pojezdil na kole. Penzion U Raka kousek pod jezerem.
No konečně něco konstruktivního :-))
Nebo ze Smědavy Kasárenskou přes Kneipu, Žďárek, Hřebínek na Šámalku užít si trochu panelů. :-)
to můžou vzít z Knejpy na Čihadla, potom na Rozmezí dolů na Kristiánov, tam vymění sjeté gumy od brždění a budou pokračovat na Šámalku.
A kdyby si vzali horský odpružený brusle, tak to můžou pustit Štolpichem až do Ferdinandova. :-)))
No vše si píšu a až manželka a mladší syn budou relaxovat, tak se to pojedu podívat na ty Vaše tipy :-)))
Jak jsem řekl vedle, U Raka mají ještě na můj termín volno :-)) zatím máš sto bodů .-)
Ano,dobrý tip,asfaltka u Souše.Docelá dlouhá,aut málo,ubytování v dosahu,nevýhodou je že není okružní kolem nádrže,vede jen po pravé straně,aspoň je to hladká rovinka i když každý den tam bruslit by se mi začalo zajídat,tak to trochu zkombinujte s úsekem u Jizerkách a chaty Smědavy,tak je to trošku se sklonem,co se dá dělat.
Demokracie zvítězí. Prostě jeden den pojede POVINNĚ i se slečnou dát nějaký kopec na kole aby si vážili zase bruslí :-)) a uvidíš, že druhej den je budou ty brusle bavit i na tý samý trase :-)))
Ta rovinka kolem Souše má asi jenom 2 km, to tak moc zase není.
V Jizerkách moc míst, která by byla rovinatá a vhodná na bruslení moc není, jsou to ty 2 km okolo Souše, cca 2 km od Jizerky na Smědavu, ale tam je to již do kopce, potom cca 2,5 km od Šámalky na Hřebínek, či až z Bedřichova, kam je to dalších 2,5, nebo slušná rovinka je okolo Krásné Máří, ta je také asi 2 km, ale na ní se dostat je kus cesty. Další možnost je ze Smědavy na Knejpu, ale to je zase do kopce.
No neboj, oni mladý zase nejsou žádní bruslaři )) takže bych se nebál, že jim to bude málo :-) Myslím, že v tomhle věku budou hledat i jiné činnosti :-) jako třeba procházky, odpočinek v hospůdce a tak dál :-) navíc budou mít na starosti čubu, kterou berem sebou a já budu mít klid na kolo :-) a nebudu to honit odpoledne rychle zpátky aby jsme ji pustili vyčurat .-)
Tak to mají v pohodě, zapřáhnou pesana a ten je do kopců vytáhne :-))
Naše obtloustlá yorkšírka??? Tak říkám rovnou, blbá volba :-)))))
jsem rejpal, ale to jezero je přehrada :o)
spíše údolní nádrž,zásobárna pitné vody,zákaz koupání,pro případ,že by si brali sebou plavky.Ale jsou tam aspoň lavičky a mohou se pokochat na třpyticí se vlnky ve větru
Souš je regulerní přehrada.
http://www.jizerky.eu/sous.php
Tady máš definici: http://cs.wikipedia.org/wiki/P%C5%99ehrada :-)
OK, já jsem si pod nádrží představil vyhloubenou díru zaplněnou vodou, nikoli přehrazené údolí.
jednou nás pan hrázný vzal i dovnitř, bylo to zajímavé. a z Protržené se dá tunelem dojít na začatátek /konec/ téhle. Wert je dobrodruh a jistě vchod najde :-)
A nechá se tam jet na kole? :-) Myslím v tom tunelu :-)
Jj, kochali jsme se co to šlo :-) důkaz na http://wert.rajce.idnes.cz/Prehrada_Sous/#IMG... :-) a taky tam píšou, že je to přehrada :-)
No přece Český Krumlov:-)
http://www.nakole.cz/diskuze/tema.php3?id=6838
Jak moc komfortní ubytování požaduješ? Hotel, slušná ubytovna, kemp nebo v hospodě pod stolem? Zkusím zavzpomínat.
Krumlov fakt nebrat :-) No starší pán už potřebuje trošku pohodlí :-) Takže apartmánek)))
Lowcostový apartmánek na Borové Ladě, http://www.zlatalada.cz, byl jsem tam na Silvestra kdysi, vaření vlastní nebo hospody, garáž na lyže či kola. Vše co potřebuju, abych se nemusel o nic starat, a nic navíc. Jen nevím, jak je to tam s bruslením...
Chudák Palacký, ten se asi musí převracet...
Prvních pět slov tohoto příspěvku, to je opravdová jazyková perla!
V této souvislosti ... mě nejvíce "pobaví" (ty uvozovky tam jsou bohužel oprávněně), když si někdo počmárá hlavu čeveně, bíle a modře, jde se vykřičet někam na fotbal a je přesvědčen o projevu svého ryzího vlastenectví...
Ale trošku k "věcnosti" onoho příspěvku:
Borovými Lady prochází např. trasa bruslařského závodu http://www.inline.skisumava.cz/main.aspx?lng=cz. (z mého pohledu jednoho z nejlepších, které v Čechách znám)
Zeptej se Kominika....je z pekneho kraje, kde najdes oboje:-)
do Opavy, tam se da na bruslich podel cele reky v meste a na zapadni strane az do vavrovic a jeste jsou v sobotu inline jizdy po meste a na kole se da do polska a oderskych vrchu atd.
Tož z Přerova přes Lipník n. Bečvou se dá na bruslích dojet až na Helfštýn,až na kilometrový kousek je to po cyklostezce ,tato trasa je hanáckými bruslaři mohutně využívána.Penzion U Grygarů v Lipníku by se hodil k ubytování.
Tak tato už mi byla doporučena bez obálku :-) Ale podíval bych se někam, kde jsem ještě nebyl :-)) Na kolo je to u Vás ale super :-)
A kde jsi jeste nebyl? Ja jen, abychom to nase patrani nejak zamerili:-)
vic info http://www.ladronka.cz/
tak tam si mladej se slečnou může zajet sám .-) dám mu ale tip .-) díky
http://www.tik.cz/html/news/index.php
přepošli mu tenhle odkaz. Je tam jak bruslit, kde bruslit, info o různých akcích atd. atd. Myslím, že celkově nejpovedenější stránky o bruslení, co znám...
Kdysi dávno jsem se podle jeho návodů taky učil jezdit pozadu atd. :o)
Jejda...dik. To se bude hodit i nam, jestli tam je i navod na to, jak se jezdi popredu...:-)
to ne:o)) ale je tam jak vyskočit, zastavit, otočit se atd. atd. a docela hezký obrázky k tomu:o) Jenom je podle mě blbý, že nejdřív si vybereš v tý levý liště a když se ti to otevře, tak najednou máš další lištu s výběrem vpravo. Napoprvé nepřehledný...
Tož ještě mne napadá okolí Batova kanálu - Otrokovice,Uherské Hradiště a dále na jih.Ale letos tam nemám ještě zmapovanou situaci,každým rokem tam postaví něco nového.No až po Mácháči,ted jsou priority jinam.
Jo a Jiří, kdyby sis to s tou naší republikou přece jen rozmyslel, zkus tohle:
www.flaeming-skate.de
Ty brusle jsou jen vedlejší. Pro mě je priorita kolo, brusle nemám a nechci. Na hrochy stejně nedělaj :-) Chci jen, aby se mladej se slečnou nenudili. Kolo je nebere tolik jako brusle.Tak já si budu cyclit a děti ať si bruslej .-)
Ja nevim. Kdybych mel nekam v CR jet, tak urcite Jizni morava. Byl jsem tam 2x v zivote a hned jsem si ten kraj zamiloval. Tak zajezdis, deti zajezdej...a navic vinecko, jidlo, fajn lidi.
A urcite by se tam naslo i misto pro bruslare. Pro kolare urcite.
Jj, souhlas :-) předloni Valtice, loni Velké Bílovice :-) nádhera :-) a letos ty kola a brusle asi zatím vidím na jizerky a tip od HMS :-) U raka mají ještě volno :-) A tu sladkou moravu si nechám na burčákobraní, prodloužím si víkend a kolo beru s sebou .-)
Jsem zvědav co budeš říkat tvá zadnice na panelky když pojedeš na treku :-)), jinak Jizerky jsou OK.
No už odvolávám odpočinek fulla a odpočine si trek a KTM jede do Jizerek :-) tomu panelka moc nevadí :-)
Tak potom si povinně dej Smrk (jako přípravu na alpy)
Bingo :-) proto v termínu 14 dní před Alpama ty Jizerky vítězí :-)))
A když sjedeš do Josefáče a pak to vydupeš až na Knajpu (třeba přes Peklo), tak ti to dá taky pěkný metry nahoru. A výšlap z Hejnic nahoru ... parádní trénink na Alpy. 8-)
Jj, opakuju, že v tom je záměr :-) zbytek kolový rodiny nic netuší, že tam jedu pro kondičku, ale snad sem na stránky nechoděj :-))))
no jsem tam v týdnu od 4.do 10.srpna, a v penzionu je ještě volno tak nepojedete někdo dělat sparingpartnera??? :-))
"...nepojedete někdo dělat sparingpartnera??? :-))"
Na co? Na jídlo nebo na nějakou jinou činnost? 8-)))
no dát nějakej ten vršek .-) pak něco málo sníst a něčím dobrým to zapít :-) a den nato pro změnu dát nějaký ten vršek ............... :-)
Hele Burísek má dotaz, jestli ti ten ruksak vepředu nebude vadit při šlapání do kopců. 8-)))
Hele bacha, na to jsem háklivej :-))) když jsme jeli do místních kopečků tak pozoroval, že mi vadí???? Myslím, že jsem ho i jednou předjel :-)))))))))))))asi omylem, ale předjel .-)))))
Ten Smrk má výhodu, že je od Tíšiny mimo asfalt.
Dobrý trénink na Alpy je 5 jizerských rozhleden. Bramberk, Černá Studnice, Špičák, Královka a Slovanka, to dá asi na 40 km oolo 1 500 m a na Špičák je to místy až 25% stoupání.
Vidím, že mi HMS poradila báječně :-))) už teď se mooooc těším .-) v Josefáči jsem byl naposledy když mi bylo asi 15 :-)))
Myslela jsem, že mám Jizerky projeté, ale "Špičák" mi nic neřiká. Kde je?
Smržovkou a Albrechticemi, v podstatě kousek od Josefáče.
http://www.mapy.cz/#x=135022592@y=138363392@z...
Jak jsem stará, tak jsem blbá! Hlavně, že jsem na něm byla nejméně 3x. Ale mám ho uloženého v paměti pod jménem "Tanvaldský Špičák". Jo a to stoupání je tam fakt kruté. Ještě jsem ho nikdy nevyjela a už asi ani nevyjedu. Místy se to bojím i jet dolu.
Vidíš to, vědi že to tam neznám a posílaj mě na Šumavu :-))))
Výživnej kopec je taky z Fojtky po žlutý a pak doleva po modrý nahoru kolem Brda. A je to asfalt, bratru 5 km. Nebo několikrát cvičně Rauscheckovu cestu (Ferdinandov - Hřebínek, asi 3,5 km, šotolina a nastoupáš tak 400 m). Ale ten Smrk zkus, z Bílýho potoka po zelený na Hubertku a potom po červený přes Tišinu, cca 700 m převýšení bez sjezdíků. :-)
A když už Smrk, tak pokračovat na Stoh a po červené hřebenovce pod Sinne Skalki - super trail na fulla (případně z Lačniku po šotolinových vrstevnicových tamtéž), na Vysokou Kopu a doly Stanislav, pak přes Gořistov(dobrá kuchyně) na Orle a do Čech :o)))
Polská strana je super a liduprázdná (mimo části podél Jizery).
Nebo i tak, ale připravuje se na Alpy.:-) Jinak v tom výčtu bych zapomněl na to nejdůležitější. Na Oldřichovským sedle je hospoda, někdo jí ze setrvačnosti říká Hausmanka, nově se jmenuje U Kozy. Čepujou tam i lihuprostý nápoje (piva, vína, liguére), ale hlavně, a skrzevá toho tam výletníci jezdí, podávají vynikající grilovaný koleno. Z Čauše je to sice trochu z ruky, no ale...:-)
To si snad tentokrát už taky dáme. Naposledy jsme to jeli opačným směrem, tedy nejprve Polsko před Smrkem a uhnuli jsme moc brzo doleva, takže jsme najednou byli na hranici a po té tlačili přímo nahoru až na Smrk a tím ten úsek, co popisuješ hezky minuli.
No vůbec plánujem tentorkrát více Polska.
Jestli jste uhnuli před Drwale vlevo po vrstevnici, tak ta končí na hranici a kousíček výš pokračuje Vidlicová cesta k Nebeskýmu žebříku. To je taky výhodné překročení hranic (když nechceš nahoru na Smrk, to tlačení po hranicích, nebo po žlutý, musela být teda síla :o)))
Po žlutý jsme do prava právě ještě neodbočili, protože se nám nezdála, že tu bychom fakt nedali (jet ji). Takže jsme pokračovali ještě ten kousek na hrani, tam vedla ještě cesta, že tam třeba nějak projedem. A ono prd :-)
Nejdřív na začátku to začalo přelejzáním mostíků přes těch několik potoků, co je dole na té pěkné široké cestě (mostíky zrovna před tím z části vzala voda, tak to byla zajímavé).
No a po té hranici to tlačení nahoru vypadala asi takhle:
http://data.mlok.net/fotky/jizerky/hranice...
http://data.mlok.net/fotky/jizerky/hranice...
Ale příště (což bude letos v červnu to už pojedem přesně jak si to doporučoval ty přes Stoh a pak tu červenou.
Minule jsme to měli naplánové po té cestě mezi červenou a mezi tou cestou co jsme odbočili o jedno dříve. Taky to bylo jen těsně vedle, věděli jsme, že máme odbočit doleva a tahle cesta vypadala už pěkně, tak jsme mysleli, že je to ono.
To jsme ještě neměli nikdo gpsu (tedy jednu ano, ale bez polské mapy a trasa nebyla předem naklikaná).
Tak ještě jedna pro pobavení ze spodní části té hranice:
http://data.mlok.net/fotky/jizerky/skok.jpg
A tu Vidlickou cestu jsem míjet museli, koukám na to do mapy, ale už nevim, jestli se nám nelíbila nebo že už jsme řekli, že to nahoru vytlačíme, protože přes českou stranu jsme se vraceli a nechtěli jsme jet 2x totéž (a Nebeský žebřík bychom samozřejmě nevybrali a objížděli bychom to Věžní stezce nebo jak se jmenuje, tam je to sjízdné celé v pohodě).
A ještě prosím dotaz, kam až se dá po té červené. Je dobrá až na Sinne Skalki (nebo ještě lépe až kus za) nebo je lepší z ní už dříve uhnout.
A jak moc obtížné to po ní je? To se ptám proto, že některým se nám to bude 100% moc líbit, ale máme v partě i "slabší kusy", které bychom případně poslali jinudy.
Hodil jsem pár fotek na rajče:
http://pepikw.rajce.idnes.cz/Vloni_v_Polskych...
Ta zelená ze Smrku je "kameny a kořeny" na Lacznik, pak pěšina na Stoh (krpálek), ze Stohu červená trochu lepší na Drwale, odtamtud zas pěšina přes Podmoklu (foto) a pak sado-maso (teda bahno-močály) za Rudy Grzbiet. Tam se napojí na tu parádní písko-šotolinovou cestu (po který se dá už od Laczniku (pro slabší povahy :o) ).
Ale zvládl jsem to i na favouši a tchán v 3a70ti na biku :o))), samozřejmě, bez nároku na rychlostní rekordy (on se průměr, po 10km stoupání z N.Města na Smrk stejně už nedá vylepšit...).
Díky, to vypadá dobře (teda až na úsek bahno-močály).
Rychlostní rekordy jdou opravdu mimo mě a o ty tu opravdu nejde.
Náročností to nebude až tak hrozné, budem bydlet jen o kousek vedle než minule, tentorkát v Horním Polubným (minule v Kořenově), takže tenhle okruh přes Smrk nevychází tak hrozně (první část když pojedem směrem výjezd z české strany bude na pohodu, to je i dost malé převýšení, Horní Polubný je dost vysoko).
Ještěd, který jako vždy určitě nejméně jednou pojedem (jedem tam na 14 dní zase, takže možná ho stihnem jako minule 2x) bude jako vždy horší. Tam máme už takový pěkný okruh začínající spodem přes Tanvald a z něho po červené malý kousek a po cestě rovnoběžné s červenou a pak od Jablonce po modré až na Ještěd a zpět zase horem přes Knajpu.
Na tom spodním úseku je výborný hned výjezd z Tanvaldu (už po sjetí z červené). Měli jsme smůlu a bylo v obou případech dost mokro, takže jsem ho ani jednou celý nedal (ale i na mokru dát šel, pokaždé ho jeden z party vyjel), tak ho tentokrát konečně musím pokořit :-)
Jen je tam bohužel ten blbej průjezd Libercem, které nevím jak se zbavit (objet celý Liberec už nepřipadá v úvahu, to už bychom celé nedojeli).
co jet zpátky z Ještědu přes Rašovku, na Javorníku po zelené doleva a v Milířích se napojit na červenou a tou přes Proseč na Hraničnou, Hrabětice, Josefáč, Knajpa?
http://www.mapy.cz/#x=134919168@y=138456064@z...+138114048+10240+5120+10240-13312+10240+7680+3584+10752-8704+13312+27136+14336+18432-8704+16384+8192+17408+13824-1536+11264+14848+18944-12288+10240+512+19968+13824-2560+12800+18944+20992+5120+8704+19456-15872+13312+8192+15360+14336-9728+10240+16896-11776+23040+2560+32768+24576+22016+24064-3072+6144+10240+26624+6656+18432+4096+24064-6656+5120+23040+19968-1024+14848+20992+0+18944+7680-512+31744+34816+2048+54272+9216+7168+6144+38400
To je dobrý nápad pro vyhnutí se Liberci a z Rašovky by to už bylo super.
Ale je tu otázka, jeslti se nám na Rašovku bude chtít vracet stenou nebo skoro stejnou cestou a ještě za to přijít o sjezd po červené do Liberce.
Ale také by šlo sjet z Ještědu jakýmkoliv sjezdem, který si chcem užít a pak to vzít po kraji Liberce po vedlejší souběžně s hlavní směrem na Jeřmanice a tam přejet to vzít na Milíře a dál jak si popisoval.
A protože to bude ještě v červnu + se budem snažit jet Ještěd ve všední den, tak tam nebude moc lidi, tím spíše to chce sjezdík vybrat fakt pěkný.
Já jsem po těch panelkách jezdil s pevnou vidlí, nebuď měkejš. To se pak doma cukrovaly buchty!:-))
Když se tady probírají ty Jizerky. Chtěl bych nějaký tip na krátké vyjížďky (max 35-40 km) okolo Bedřichova, chystám se tam s dcerkou, tak abych ji to kolo nezhnusil.
Napadá mě jen okruh okolo Josefodolský přehrady, ale stoupání tam bude taky, jen ne tak dlouhý.
Přes Novou Louku na Hřebínek je to taky mírný a pak jedině zpět, nebo Novou cestou na Kristiánov a zas N.Louku a dolu. To by možná šlo, ten jih tolik neznám.
Stáhni si tuhle pětadvacítku, jsou tam cyklo i neznačený:
http://mapfoto.ic.cz/mapy.htm
Bedřichov, okolo koupaliště k lesní chatě, U buku, Nová louka Gregorův kříž, Hřebínek, Bílá kuchyně, Olivetská hora, Závory, přehrada Bedřichov, Klikvová louka, Bedřichov obora, koupaliště
Nebo je možné jet z hřebínku okolo Krásné Máří na Čihadla, Rozmezí a potom již skoro stále z kopce na Novou louku, U buku, Bedřichov
Bedřichov, U buku, Nová louka, Blatný rybník, Kristiánov, josefodolská přehrada, jablonecká chata, královka Bedřichov
Bedřichov, U buku, Nová louka, Hřebínek, nad Hřebínkem po nové cestě na Kristiánov, josefodolská přehrada, Jablonecká chata, Královka, Bedřichov
Na všech těchto trasách nějaký kopec je, ale nejsou nijak strašné a dá se tam dětem v pohodě pomoci a potlačit.
Je to asi kapku s křížkem po funuse, ale myslím, že odkaz na tyhle stránky jsem zatím nikdo nedal.
http://www.inline-online.cz/
Je tam postupně se docela slušně zaplńující katalog terénů, vhodných na brusle. A co je vhodný na brusle, bude vhodný i na kolo:))
Díky všem za tipy na ubytováí, trasy a vůbec :-) právě jsme se vrátili a snažil jsem se toho stihnout co nejvíc. takže Smrk s návratem přes Polsko, ze Souše Josefáč a Bedřichov a když jsem viděl ten Ještěd, tak jsem si ho dal, no a v pátek začalo pršet :-( takže ještě trochu okolí Souše a v sobotu autem s kolama na střeše Harachov a dršťková na Dvoračkách. No a bylo po. Takže zase někdy do Jizerek zavítám určitě :-)
Díky všem za tipy na ubytováí, trasy a vůbec :-) právě jsme se vrátili a snažil jsem se toho stihnout co nejvíc. takže Smrk s návratem přes Polsko, ze Souše Josefáč a Bedřichov a když jsem viděl ten Ještěd, tak jsem si ho dal, no a v pátek začalo pršet :-( takže ještě trochu okolí Souše a v sobotu autem s kolama na střeše Harachov a dršťková na Dvoračkách. No a bylo po. Takže zase někdy do Jizerek zavítám určitě :-)
hmm, omluva, asi jsem se uklikl dvakrát :-(
Pár fotek z téměř týdne v Jizerkách na http://wert.rajce.idnes.cz/Dovolena_v_Jizerkach/