Pokud vám ještě zbývají síly na nějaký výšlapy v kopečkách a nevíte kam jet, zkuste Lužické a Žitavské hory, užijete spousty lesních cestiček, kořenů a kamenů, výjezdů (i s tlačením) i sjezdů (podle odvahy), případně i pěkné asfaltky s minimálním provozem. Já se do té východní části dostanu zřídka, v neděli jsem využil vlak do Jablonného a byla to fakt paráda, navíc počasí umožňovalo výhledy od Sněžky, přes Trosky, Bezděz, Říp po Milešovku. v německé části je taky spousta cest, daj se využít i značené běžkařské a směrovky jsou i na neznačených. Stačí tedy občanka, mapa a pár eurunek :).
Fotky z neděle : http://pepikw.rajce.idnes.cz/Luzicke_a_Zitavske... .
Ojbinem jsem jen projel, ten si nechám na pěší výlet s dětmi.
Tip pro bruslaře: mezi Kytlicemi, Novou Hutí a Horní Světlou je nový hladký asfalt (10km), provoz minimální a inlajnisti to začínaj docela využívat - teda spíš jsem při návratu do DC potkával takový inlajnistky ve stylu Barbie :)))
Lužické hory jsou ošklivé, jsou tam infikovaná klíšťata a přepadávaj tam cyklisty..... ne vážně - to byl jen pro odrazení davů cyklistů a turistů - kvalita cest podobná jako na Šumavě, ale bez davů turistů a cyklistů. Možno zajet na zříceninu Tolštějn, k vidění pískovcové věže, lidová architektura, lesní asfaltky k cyklistice přímo vybízení. V kytlicích je ve škole muzeum - zachovalá jednotřídka z první republiky a výstava umění. Dobrý výchozí bod je Cvikov, odtud na Tolštejn a zpět obloukem přes Kytlice, dle variant asi 60 km.
Fotky od PepíkaW jsou jako vždy parádní.
Na bruslaře jsem si vzpoměl o víkendu, když jsem jezdil v okolí Neustadtu (4 km od hranic s nejsevernější českou obcí). Asfaltových cyklostezek je tam jako máku. Dost mě překvapuje, že tam skoro nikdo na inlajnech nejezdí.
NEpropagovat!
Jak už jsem jednou někde psal, je to nejkrásnější kraj republiky, ale když tam bude jezdit hafo lidí, tak už to tak nebude:o(
Takže: Je tam hnusně, jsou tam infikovaný klíšťata a přepadávaj tam cyklisty! Přesně jak psal Šlojíř :o)
Souhlasim...humus, samej nemec a draho:-)
Ale ja tam jezdim rad....a dlouho jsem tam nebyl...sakraaaa:-)
Ne, ne. Je to tam mooooc krásný.:) Včera jsem přijel a musim říct, že výjezd na Jedlovou horu a následnej sjezd podél sjezodvky mě dostal. Jenom toho asfaltu je někdy ař moc.
Más pravdu:
1. V Kyjovským údolí je lidí jako na Václaváku.
2. Loni byly v Toulavé kameře ledopády a letos nebyl ani rampouch! ;)
3. Sasíci mají na kolech tak příšerná řidídka, že každý opravdový biker z pohledu na ně dostane šlak myokardu.