, který v jednom z vláken mj napsal:"Já jezdim nejraději v terénu (nejčastěji Labské pískovce, Lužické hory), ale většinou jedu tak půl trasy po okreskách, abych se někam dostal (nebudu přeci donekonečna brousit jeden okruh za barákem)".
Mohl by ses, prosím, a nejen ty, podělit o své trasy a event o možnost ubytování pro 2+2 ks, tedy 2 páry, poněkud konkrétněji?
Ukazuje se totiž, že 02. - 09.06.2007 je nám toto místo navštíviti souzeno. Děkuji!
... jáá vííím,
ale přesto: čerstvý jsou čerstvý.
Doporučil bych Doubice. Známí tam bydleli v penzionku a byli moc spokojení. Je to na kraji NP České Švýcarsko a je to stranou od turisty přesycených míst jako je Hřensko nebo Mezní louka.
Jurimír e, děk za tip :- )
Z mého pohledu bych volil taky (jako Jurimír) ubytování někde na rozhraní LH a NPČS. Doubice je ideální (a pěkná), dobrý budou i Kytlice a Jiřetín. Penzionů najdeš spoustu na webu: http://www.luzicke-hory.cz/index.html a http://www.ceskehory.cz/luzickehory/default.asp , konkrétně nevim, nepoužívám :)).
Tras je spousta (nevim jaký druh preferuješ a kolik km denně), v NP jen povolené cyklotrasy, v LH i různé singlíky. Ozvi se než pojedeš, pošlu ti mapku, ale zatim jen pracovní polotovar. Nesmíš vynechat Jedlovou a Luž, případně Hvozd.
na jedlovou se dá vyjet? Vždyť se to nedá skoro ani vyjít :o)
Na favoritu jsem jí, myslim, celou nedal. S lehčímy převody to jde, ale dře :)).
Zajímalo by mě, jak se to jede na lehu, na klasice se naklonim nad řidítka, abych se nepřevrátil.
Před týdnem se jela časovka (od Slovanu), padl rekord: 10,5minuty. Nechápu, v dubnu jsem si to zkusil : 22min+něco grrrrrr :(((.
A viděl jsem vyjet i Luž !
Hvozd se dá z německé strany, ale já tam byl z naší, tak na mě kolo čekalo v lese zamknutý ke stromu.
Ale stejně nejhezčí rozhled je z Klíče (pěšky, nebo s kolem na zádech).
pro mne je nejhezčí rozhled západ slunce z Idagrotte nebo z té vyhlídky kousek předtím na Modré značce. Pak mám taky moc rád jeden pohled Na Tokání tedy ze zhora z Úzkých schodů. Nebo ze Stříbrných stěn, A taky z Liliensteinu (doufám, že se to takhle píše) to je snad nejvyšší z těch stolových hor. Zkrátka je tam spousta míst, který mám rád a kam se stále vracím.
Hm, jen o tom tak píšu a už bych vyrazil. Asi se tam zas vydám :o)
To já zase zbožňuju Lilienstein ze silnice Sebnitz Lichtenhaim, zvláště v ranním slunci. Pohled na Lilenstein od hladniny někde před Bad Schandau! - na tom ulítávám :))
http://www.petrasovi.cz/kuk.php?dir=./t280805...
http://www.petrasovi.cz/kuk.php?dir=./mimon2006...
PepikW, děkuju za odepsání a tipy. Ty ceskehory.cz mě nenapadly...
Prosímtě, kdyby ses podíval na téma Trasy GPS na webu - prima inspirace!, jsem tam dal odkazy na gps-tour, kde by sis mohl skoro všechny podstatné naše ujeté trasy prohlédnout; snažíme se o co nejméně asfaltu - což ne vždy vyjde; zatím jsme se dostali na cca 50km za den, což nám radius poněkud zmenšuje, tak jsme pro červen vybrali Lužické, ČŠv zase někdy příště :- )
A chtěli bychom právě do Jiřetína pod Jedlovou - musí to tam být úžasné. S Jedlovou a Luží už počítáme, Hvozd je pro mně novinka, budu ho muset najít - víš, prosím, polohu dle souřadnic GPS? Dál víme o Tolštejnském panství, chceme se taky podívat na Oybin, Studenec - rozhledna, pod Malý Stožec by snad měla být nějaká jeskyně?...
Jsem moc zvědav na tvoji mapu, a předem za ni děkuji, jak jsem to už trochu projel tady u nás, jasně vidím, jak to člověk, když to už zná, vidí jinak.
Zatím děkuju, pane, snad se ještě ozveš.?
Jiřetín je takový centrum západní části LH. Mimo toho co jmenuješ (rozhledna na Studenci je ale zatím v dezolátním stavu - nepřístupná) budeš mít v dosahu zříceninu Tolštejn, štolu u H.Podluží (prohlídka), rozhledny na Vlčí Hoře (vrchol tlačit) a Dymníku, ledovou (mini)jeskyni u Naděje, hornickou stezku Milířku, krásnou hřebenovku od Trojhranu k Luži i Varhany na Práchni. Asfaltky, třeba uzavřený lesní, ale občas budou.
Jo, GPS nemám :(
Děkuju. :- ) jak to tady popisuješ, začínám se těšit, kurňa - za tři týdny vyrážíme!
Moje sestra s nějakou partou bydlela loni v penzionu HoPo v Horní Podluží. Je to jen taková ubytovna, nulový komfort, ale hrozně si pochvalovala kuchyň a přístup majitelky.
Jinak Jiřetín, to vždycky tvrdím, je takový Disneyland ( v dobrém) protože tolik atrakcí na jednom místě se najde málokde. Ještě bych cestou na Vlčí horu zmínil teď na jaře Sněžnou s kvetoucímí rododenrony, kdykoliv kromě soboty geologickou mapu v Zahradách u Rumburka a opravdu kdykoliv rozvodí Balt-Severní moře. Každé malé děcku u nás ví, že čůrá-li na nádraží v Panském na Brtnickém zhlaví, teče do Severního moře, a na zhlaví Rumburském to teče do Baltu. :)
Jo a nezapomenout na hrad Oybín! Zvláště za pěkného počasí doporučuji obětovat nějaké to euro a navštívit na Oybíně domeček s Camerou Obscurou. http://www.oybin.com/cz/camera_obscura.html
nechtěl sem se prsit:o) ale když PepikW nemůže sloužit tak já;-) hvozd:
N50°49´20"
E14°43´35"
Se neprsíš...
Děkuju.
A ještě nějaký,
máš?
aaa, stará dobrá finta s Krompachem :- )
Přímo v Doubici jsem bydlel v soukromí u kamaráda, hned skoro vedle chalupy "Trautenberka" a s kolem jsem tam tedy nebyl, to jsem ještě nejezdil, byl jsem tam na houbách (mraky) a jediné co mi zbylo v mysli co se týká přírody, tak že je to tam hustě kopcovitý :-)) ale hezký..
Projížděl jsem vždy jen autem, právě to se mi moc zalíbilo, jak úžasně ty znělce a já nevím co ještě trčej z okolí.
Podle mne je to nejhezčí kraj republiky. Jezdím tam půlku života, ale na kole ještě nikdy. Já se tam flákám vždycky jen pěšky s báglem na zádech. Na kole to tam bude také hezké, ale nedostaneš se na něm na ty pro mne nejhezčí místa. Jo a protáhni si to do Německa. Je to tam také krásné. Jak to skalnaté u našich hranic tak jsou krásné i ty stolové hory. U nás je pokud vím jen jedna (Děčínský sněžník, ale tam jich je spousta.
... tak to už LH musíš mít prochozeny křížemkrážem!?
LH jen trochu. Česko-Saský Švýcarsko po obou stranách hranice docela slušně. Já ty skály a lesy prostě miluju. Ale už tam jezdím z 90% jen v zimě. Jinak je tam moc turistů. A taky ty skály s jiskřícíma sněhovýma čepicema vypadaj ještě lépe než bez nich. Jen je blbý, že pak zamrzají i prameny, takkže je občas problém s vodou :o(