Letošní oba srazy máme zdárně za sebou, ten podzimní velmi úspěšný skončil nedávno. Na srazu jsme se na konkrétním místě, kde bude jarní nebo podzimní sraz nedomluvili, ale nějaké návrhy máme. www.zandov.eu/rezervace/v tomhle kempu jsem byla letos a bylo to tam opravdu hezké. Na stránkách mají uvedeno, že začínají 11.4. a končí 19.10. takže by tu šel uspořádat jarní, tak podzimní sraz. Trasu v okolí mám projetou jen jednu, ale oslovila jsem skoro místního nákoláka a slíbil, že by s trasami pomohl, i když bydlí v Děčíně.
Celý kemp bohužel není k dispozici, pouze tyto chatky a karavany nebo stany. Objednání by bylo každý za sebe platí se celá chatka a chtějí zálohu.
o zděné moderní chatky s kuchyňským koutem č. 21 - č. 25 (5 chatek každá po 4 lůžkách)
o zcela nové moderní zděné chatky s kuchyňkou č. 31 - č. 35 (5 chatek každá po 4 lůžkách)
o ubytování v karavanech a stanech
začátek května i konec září zřejmě nebude úplně v provozu místní kiosek, kde točí pivo a jiné, ale na stránkách píší, že o víkendu je v provozu, ale snad by se dalo domluvit, že by bylo otevřeno už od čtvrtka. v případě jarního termínu 8.5. až 11.5. s nájezdem 7. 5. , podzimní vychází 25.9. až 28.9. tedy počítám nájezd a konec. Je tam i jakási „společenská místnost tedy 14“ hned vedle kiosku slouží jako jídelna.
Tak to je návrh ode mne, prosím o další návrhy.
Další návrh na konání jarního, nebo podzimního srazu je Beroun. Autokempberoun.
https://campberoun.cz/ubytovani-2/
Předpokládám, že sraz se bude konat v době 8. - 11.5.2025 (případný nájezd se nabízí už ve středu k večeru 7. 5. 2025) - to vychází na 3 větší výlety.
Měla bych návrh na Prahu - tentokrát s ubytováním na západním konci u v.n. Džbán.
UBYTOVÁNÍ - Hostel Artima https://www.skaritma.cz/hostel/ - tady by bylo ubytování zajištěno hromadně. Kola lze uzamknout, lze zajistit snídaně, večeře v místní restauraci, k dispozici i 14ctka.
Pro karavanisty je k dispozici blízký autokemp Džbán https://www.campdzban.eu/ kde by si zajistili místo sami (přes rezervační formulář na stránkách kempu).
(Kemp má sice několik chatek, ale cena za noc se blíží cenám grandhotelu, proto padla volba na hostel.)
TRASY - mohu vám slíbit mnoho zajímavostí a spoustu zbytečných informací. Zatím jen pár namětů, co by se asi tak dalo:
- Okoř - přes jediný ostrov v okolí Prahy, pivovar Unětice, křižovatku cest sv. Juliána
- vyhlídky a skály Divoké Šárky - nenechte se mýlit, dá se na tom malém prostoru nakroužit docela dost km
- jak se jezdí po Praze a podél Vltavy
- zapadním PříPražím - trasa s minimálním převýšením
- samozřejmě kolem letiště a zastávka na vyhlídkovém krtinci
- do cukrárny do Tuchlovic (cca 80 km, ale opět s minimálním převýšením)
> "Okoř - přes jediný ostrov v okolí Prahy."
Tak to jsem tedy pekelně napjatý. Mapy.cz sice vidí ostrov v rybníčku u Okoře, ale asi není přístupný. Či asi spíše mám vnímat slova "přes ostrov" jako "okolo ostrova", mea culpa.
Další ostrovy znám těsně nad Davlí proti proudu; nevím, zda je to to místo, jak tam jezdil ten Kája IV. na hrob prabáby, či co.
A pak je ostrov v Neratovicích a také v pískovně mezi Neratovicemi a Tišicemi. Ten tam kdysi zůstal kvůli sloupu elektrického vedení, ale to už také odnesl čas.
Pravda, nepojede se "přes ostrov", ale kolem ostrova.
Na něj ani nevede cesta, byť je tam zbytek jakéhosi zdiva, o kterém nikdo neví (a všechny možné dostupné prameny mlčí), zda to byla zvonice či něco jiného.
Jednou jsem se na vrcholek vydrápala a je to doslova cesta trnitá :o)))
A opravdu nevíš, jakýže to máme v západním PříPraží ostrov, co kdysi čněl z druhohorního moře?!?
> A opravdu nevíš, jakýže to máme v západním PříPraží ostrov, co kdysi čněl z druhohorního moře?!?
Ne :-(
To bude nějaký chyták, že jo? Říp nebo Milešovka, nebo tak něco..?
Mám právě vypnutý mozek. Jsem před chvíli dorazil dom, dnes vyráběl v klemp dílně plechy a potom na dvou místech v Praze a v Kladně vytahal plechy a balíky izolací na střechu... Tak mám teď psychosoma--- psychedeli--- psychiatricko-fyzikální ůtŁuɯ™.
Holt já spíše než druhohorní moře znám SV, OHV, OHC, výkyvné poloosy a centrální nosnou.
Rouru.
Kamýk?
Mimochodem, nevíte někdo co to slovo znamená když jich máme v Čechách pár, tak to asi bylo nějaké popisné slovo.
Stejně tak mi vrtá hlavou Děčín a Děče na Berounce u Zbečna. Obojí je na řece...
https://cs.wikipedia.org/wiki/Kam%C3%BDk
Ale trefil si :o)))
Jak to tady sleduji, tak už je několik návrhů na jaro, takže předběžné bychom chtěli udělat sraz podzim 2025.
Zřejmě v oblasti jižní/jihovýchodní Morava. Nějaké tipy na ubytování už máme.
Pokud by to vyšlo, rádi bychom i posezení ve vinném sklípku s burčákem, pokud by byl zájem.
Bohužel svátek 28.9. vychází opět na víkend, takže nájezd ve čtvrtek večer 25.9. a konec v neděli 28.9.
Tož když bude sraz opět jednou na Moravě , to bych se mohl nějak dopravit , i když jsem chřadnoucá stařík.
navrhuji rozhodnout se pro jaro 2025 do konce roku nebo konec ledna. V Berouně bývají hrnčířské trhy právě v době srazu, takže by bylo vhodné včas zarezervovat ubytování v nabízeném kempu. Jinak by nám trhovci nevadili, ty jsou jen na náměstí. tedy za předpokladu, že padne volba na Beroun
zavírám toto téma, je rozhodnuto, informace zde
https://www.nakole.cz/diskuse/30901-jarni-sraz...