Už před dost roky jsem si kupoval nepromokavou bundu na kolo Hannah. Moc ji nenosím, nemám rád vodu, ale párkrát jsem ji měl a hodně dobrá, malá, skladná, lehká dlouhá záda a rukávy, kapuca a je skutečně nepromokavá. Tehdy stála nějak kolem 1500.
Koukám do jejich nabídky a vypadá to, že tahle jí je hodně podobná
https://www.rockpoint.cz/panska-bunda-hannah...
Mám něco podobného, jak píše Lelek. Do deště je potřeba bunda opravdu nepromokavá s kapucí. Tato má větrací otvory a barvu, která je na silnici dobře vidět.
https://www.waragod.cz/mac-in-a-sac-nepromokava...
Ty odkazované bundy vypadají lákavě. Ale máte ty bundy vyzkoušené osobně v dešti?
Já si kdysi pořídil nepromokavou bundu na kolo. Jo, nepromokavá je dokonale. Její druhé jméno je "igelit". Stačilo mi v ní v dešti vyjet z Kamenice do Křížkového Újezdce https://mapy.cz/s/hanazepucu a byl jsem pod bundou mokrý od potu úplně stejně, jako bych ani žádnou neměl. Také jsem ji raději sundal, i když pršelo... Promočený jsem byl stejně, tak nač se ještě pařit ;-)
Je jasné, že při fyzické námaze se zpotím pod oblečením vždy. Ale jak hodně?
Prosím o Vaše zkušenosti s odkazovanými bundami:
• Kolik km / hodin jste v budnách ujeli a jak hodně jste v nich byli zpocení?
• Ty skládací kapuce také fungují, nebo je to jen kus tenké látky co hned promokne?
Ď. za příp. odp.
Tak, když prší, jezdím v tom, jsem v suchu a nestěžuju si.
Moc do deště nevyjíždím, ale co si naposledy vybavuji, jela jsem v tom jako ve větrovce někdy zjara za tmy brzo nad ránem až skoro k hranicím, nějakých 60km. A to ani nepršelo, neměla jsem na hlavě kapucu, sloužilo mi to prostě jako větrovka i proti rannímu chladu. Poslední pořádný slejvák byl na té fotce, to nás chytla koncem února bouřka, to fakt promoknout nechceš ;-)
Ď. za odp.
A délka přes záda a délka rukávů je dostatečná ke Tvojí standardní velikosti oblečení, nebos raději objednávala bundu o číslo větší?
Já ji dostala darem. Je to M, je mi trochu volnější, ale asi S by mi bylo zase malé, jsem tak někde na hranici těch dvou velikostí . Ruce mám dlouhé, s většinou konfekce mám s délkou rukávů problém, bunda má rukávy dost dlouhé a i délka vzadu mi vyhovuje. Líbí se mi, že kapucu přetáhnu přes helmu, hlava pak díky tomu pěkně větrá a nemokne. Větrání na zádech je fajn, ale v teple a v dešti se budeš pařit ve všem, co nepromokne. Zázraky, že to fakt nepromokne a bude to dýchat, jak triko, se nekonají, tomu neveř. To si musíš vybrat podle situace, od čeho chceš navlhnout, případně přizpůsobit námahu.
No goretexová bunda asi bude lépe odpařovat pot, ale to si budeš muset řádně připlatit.
Pohybuju, goratex nedýchá a boty z toho šly okamžitě pryč. Není důvod, proč by z toho měla dýchat bunda. Ale název je pěknej a údernej, to prodává ;-)
Bunda z toho je tlustá a nosíš ju v zimě, to se zdaleka tak nepotíš.
Proboha nevyjadřuj se k něčemu o čem víš prd. Goretex má spoustu různých materiálů. Nejleší materiál co existuje je, respektive byl je Goretex Shakedry, bohužel výroba byla neekologická a tak už se to nedělá, doprodávaly se zbytky.
> v teple a v dešti se budeš pařit ve všem, co nepromokne
To dá rozum, zas nespadl jsem z ovocného stromu z čeledi růžovitých Prunus cerasus. Já jen, zda to není úplný igelit. Dosavadní informace jsou nadějné!
Už jen to, že s mojí Eskou dohromady atakujeme půl druhého metráku, napovídá, že úplně bez potu to jaksi nepůjde.
Mně osobně vyhovuje moirové tričko s dlouhým rukávem a přes něj klasický teplý dres. Nepromokavé to není vůbec, ale i úplně promočené to hřeje dost na to, abych nezmrznul. Podmínkou je moc nezastavovat nebo mít v záloze něco suchého na převléknutí.
Souhlas, taky to tak řeším, nepromokavou bundu už ni nevozím. Jako nouzovku kdyby bylo opravdu zle, tak vozím "jednorázovou" pláštěnku. Sbalená je v mini balíčku 7 x 9 x 1 cm, a když se přes ní natáhne dres nebo bunda, tak se v ní dá i docela dobře jet než přestane lejt ledová voda nebo než někam zalezu.