reklama
Země: Česko Česko

bunda na kolo

Jakou bundu na kolo co vydrží v dešti cenově levnější cca do2000kč

[ Reagovat ] [ Zpět ]
Datum: 02.09.2024
Autor: martinek
  • Re: bunda na kolo

Už před dost roky jsem si kupoval nepromokavou bundu na kolo Hannah. Moc ji nenosím, nemám rád vodu, ale párkrát jsem ji měl a hodně dobrá, malá, skladná, lehká dlouhá záda a rukávy, kapuca a je skutečně nepromokavá. Tehdy stála nějak kolem 1500.
    Koukám do jejich nabídky a vypadá to, že tahle jí je hodně podobná
    https://www.rockpoint.cz/panska-bunda-hannah...

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 02.09.2024
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Mám něco podobného, jak píše Lelek. Do deště je potřeba bunda opravdu nepromokavá s kapucí. Tato má větrací otvory a barvu, která je na silnici dobře vidět.
    https://www.waragod.cz/mac-in-a-sac-nepromokava...

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 03.09.2024
    Autor: bara2
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

objednáno ta zelená vypadá dost dobře

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Autor: martinek
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Ty odkazované bundy vypadají lákavě. Ale máte ty bundy vyzkoušené osobně v dešti?
    Já si kdysi pořídil nepromokavou bundu na kolo. Jo, nepromokavá je dokonale. Její druhé jméno je "igelit". Stačilo mi v ní v dešti vyjet z Kamenice do Křížkového Újezdce https://mapy.cz/s/hanazepucu a byl jsem pod bundou mokrý od potu úplně stejně, jako bych ani žádnou neměl. Také jsem ji raději sundal, i když pršelo... Promočený jsem byl stejně, tak nač se ještě pařit ;-)

Je jasné, že při fyzické námaze se zpotím pod oblečením vždy. Ale jak hodně?

Prosím o Vaše zkušenosti s odkazovanými bundami:
    • Kolik km / hodin jste v budnách ujeli a jak hodně jste v nich byli zpocení?
    • Ty skládací kapuce také fungují, nebo je to jen kus tenké látky co hned promokne?

Ď. za příp. odp.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Tak, když prší, jezdím v tom, jsem v suchu a nestěžuju si.

[ Reagovat ] [ Zpět ]

Moc do deště nevyjíždím, ale co si naposledy vybavuji, jela jsem v tom jako ve větrovce někdy zjara za tmy brzo nad ránem až skoro k hranicím, nějakých 60km. A to ani nepršelo, neměla jsem na hlavě kapucu, sloužilo mi to prostě jako větrovka i proti rannímu chladu. Poslední pořádný slejvák byl na té fotce, to nás chytla koncem února bouřka, to fakt promoknout nechceš ;-)

[ Reagovat ] [ Zpět ]

Ď. za odp.
          A délka přes záda a délka rukávů je dostatečná ke Tvojí standardní velikosti oblečení, nebos raději objednávala bundu o číslo větší?

[ Reagovat ] [ Zpět ]

Já ji dostala darem. Je to M, je mi trochu volnější, ale asi S by mi bylo zase malé, jsem tak někde na hranici těch dvou velikostí . Ruce mám dlouhé, s většinou konfekce mám s délkou rukávů problém, bunda má rukávy dost dlouhé a i délka vzadu mi vyhovuje. Líbí se mi, že kapucu přetáhnu přes helmu, hlava pak díky tomu pěkně větrá a nemokne. Větrání na zádech je fajn, ale v teple a v dešti se budeš pařit ve všem, co nepromokne. Zázraky, že to fakt nepromokne a bude to dýchat, jak triko, se nekonají, tomu neveř. To si musíš vybrat podle situace, od čeho chceš navlhnout, případně přizpůsobit námahu.

[ Reagovat ] [ Zpět ]

No goretexová bunda asi bude lépe odpařovat pot, ale to si budeš muset řádně připlatit.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
              Autor: Brahma
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3

Pohybuju, goratex nedýchá a boty z toho šly okamžitě pryč. Není důvod, proč by z toho měla dýchat bunda. Ale název je pěknej a údernej, to prodává ;-)
                Bunda z toho je tlustá a nosíš ju v zimě, to se zdaleka tak nepotíš.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
                Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1

Proboha nevyjadřuj se k něčemu o čem víš prd. Goretex má spoustu různých materiálů. Nejleší materiál co existuje je, respektive byl je Goretex Shakedry, bohužel výroba byla neekologická a tak už se to nedělá, doprodávaly se zbytky.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Autor: xtonda
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3

...tak konkrétně u bot a rukavic to velký problém není v chladném počasí. Jiné je to u bundy, kde má tělo většinu potních žláz a tudíž větší produkci potu hlavně v létě. Podle následující studie se prodyšnost membrány snížuje se zvyšující se teplotou.Navíc působí i difuze, která prodyšnost snižuje a proto je sebelepší membrána v létě za delšího deště a na kole při 15-20km/hod v běžném terénu podobná igelitu- jedině ti není chladno při větru, ale jsi zapařený (odzkoušeno s membránou Goratex 24000gr/m2/24hod...
                    https://www.highpoint.cz/hp-podpora/slovnik...

[ Reagovat ] [ Zpět ]
                    Datum: 06.04.2025

no hlavně pokud je látka "nad" membránou mokrá, tak toho (par) moc přez membránu neprojde.
                      Teda, mám zkušenost jen se zátěrem, tam je to takto.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
                      Autor: cibi

Dokážu si představit, že difuse přes membránu, kde je na jedné straně množství páry a na druhé straně spojitá vrstva vody z deště moc nepoběží a nebude to asi fungovat.
                        Ovšem na špičkových silničních závodech v případě deště vytahují černé tenké bundy. Nemá to žádnou teamovou identifikaci, nejspíš se to na té fólii neudrží. Co to je a jak moc dobře to funguje? Tihle závodníci se jistě potí.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
                        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2

neco jako toto?
                          https://dodeste.cz/cyklo-bunda-profi-o2-nokomis...

[ Reagovat ] [ Zpět ]
                          Datum: 07.04.2025

Nemůžeš srovnávat profíky s cykloturisty- tam jde především o výkon a ochranu před prochladnutím. Jejich bundičky proti dešti jsou tenké pláštěnky udržující tělo především v teple s větráním na bocích a v podpaždí- vložky kalhot a "zapaření" zadku neřeší- po etapě se ošetří a usuší (a taky málokdy prší celých 5-6 hodin vkuse). Prostě jde o to, že sebelepší membrána tě udrží v suchu jen za minimální námahy- za dlouhotrvajícího deště (nad jednu hodinu) na kole bys musel jet pomalu i po rovině- taky se tak měří paropropustnost. Neměří se paropropustnost membrány pod sprchou- tedy tak jak je to v praxi. Proto je důležitá difuze, která se nikde neuvádí a funguje stejně u zátěru i u membrány a má na svědomí lepší funkci membrány v chladném období(např.na běžkách při mokrém sněžení).

[ Reagovat ] [ Zpět ]
                          Datum: včera v 08:47
                          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Takže závodníci mají pláštěnku a nějaká paropropustnost se vůbec neřeší. Má to tedy smysl u cykloturistů? Sice jedou pomaleji, ale i tak jsou zapocení. Není tedy lepší obyčejná nepromokavá lehká bunda s rozpínacím zipem a nějakými větráky na zádech? Já mám bundičky dvě. Jedna je jen větru odolná, druhá je nepromokavá jako pláštěnka.
                            Problém nastává při celodenním dešti, kdy je třeba jet. Pak by se možná nějaká membrána a snížená rychlost hodila.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
                            Datum: včera v 09:18

Právě ochrana před prochladnutím je to důležité i pro turisty. V létě zmoknu a uschnu bez problémů, v zimě jde o průšvih - ale ne kvůli vodě, ale kvůli zimě. A pod slušnou budou uschnu i při lehkém dešti, když se nehýbu, třeba při sjezdu z kopce nebo přestávce.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
                            Datum: včera v 09:22
                            Autor: JNSK

...v zimě má většina cykloturistů na sobě více vrstev, membrána dík rozdílné teplotě funguje líp, takže případný pot absorbují vrstvy pod bundou a samotná membrána zbytek odvede v pohodě i v průměrném stoupání. V létě se mi párkrát stalo, že pršet hustě začalo bez varování a než jsem oblékl bundu byl jsem mokrý. Po pár minutách svítilo slunko a za chvíli jsem byl suchý. Něco jiného je stabilní hustý dlouhotrvající prš při ochlazení- tam je nutno zvolnit, nebo dát den odpočinek....

[ Reagovat ] [ Zpět ]
                              Datum: dnes v 08:10

> v teple a v dešti se budeš pařit ve všem, co nepromokne

To dá rozum, zas nespadl jsem z ovocného stromu z čeledi růžovitých Prunus cerasus. Já jen, zda to není úplný igelit. Dosavadní informace jsou nadějné!

Už jen to, že s mojí Eskou dohromady atakujeme půl druhého metráku, napovídá, že úplně bez potu to jaksi nepůjde.

[ Reagovat ] [ Zpět ]

Mně osobně vyhovuje moirové tričko s dlouhým rukávem a přes něj klasický teplý dres. Nepromokavé to není vůbec, ale i úplně promočené to hřeje dost na to, abych nezmrznul. Podmínkou je moc nezastavovat nebo mít v záloze něco suchého na převléknutí.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 04.09.2024
    Autor: NightRider

Souhlas, taky to tak řeším, nepromokavou bundu už ni nevozím. Jako nouzovku kdyby bylo opravdu zle, tak vozím "jednorázovou" pláštěnku. Sbalená je v mini balíčku 7 x 9 x 1 cm, a když se přes ní natáhne dres nebo bunda, tak se v ní dá i docela dobře jet než přestane lejt ledová voda nebo než někam zalezu.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 04.09.2024

Dnes jsem testoval jednu z těch dvou odkazovaných větrovek.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 05.04.2025

Já už roky jedu tuhle. Dřív měli horší materiál, který nebyl odolný UV, měnil barvu do fialova, dnešní materiál trochu víc šustí, ale je stále černý - jedu černou. Nosím ji celoročně - pro mě je tohle finální řešení. Byl jsem s ní všude.
      https://www.decathlon.cz/p/panska-turisticka...

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 05.04.2025
      Autor: Rob144

je to zátěrová/membránová bunda?
        jak se chová na ramenou? (nosím batoh/ baťůžek, většina bund mi promoká po první sezoně)

[ Reagovat ] [ Zpět ]

...asi to bude tím, že membrána/zátěr se pod popruhy váhou+ pohybem naruší a pak neplní funkci. Navíc u membrány se deklaruje lepší funkce při těsnějším kontaktu....Za tu cenu asi půjde o zátěr.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: včera v 09:05

Začínal jsem svoji outdoorovou výbavu před mnoha lety s tím, že jsem měl goráčové vojenské bundy z druhé ruky. To že netěsnily pod popruhy batohu bylo u nich obvyklé.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: včera v 09:58
            Autor: petrp

u mne je to obvykle prodřený zátěr / membrána.
            takže hledám "dobré řešení"

[ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: včera v 11:00
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Do vaší knihovny
Tip na letošní dovolenou

Šumava na kole

(CK Frčíme)
16.05.2025, 3 dny
6 900 Kč
cyklistický Autobusem

Brdy v Západních Čechách na kole

(CK Frčíme)
31.05.2025, 5 dní
9 500 Kč
cyklistický Autobusem

České středohoří na kole: Porta Bohemica

(CK Bondo)
01.06.2025, 6 dní
7 940 Kč
cyklistický Vlastní doprava
Seznamka

Hledám: muže na vztah vážný

dnes
Je možné v dnešní uspěchané době potkat ještě může, který si udělá čas na společné chvíle s ženou, muže který umí…

Hledám: Parťáky/čky na Cestu k Jaderskému moři a zpět

včera
Zdravím všechny cyklisty/ky, jmenuji se Leonard Votápek, a celkem mě začalo bavit kolo, jako doplněk k atletice.…

Hledám: parťačku

Hledám: parťačku
31.03.2025
na ježdění na kole v Česku i ve světě

PR články:

Cyklozájezdy | Dokempu.cz | Cyklobazar | Aktivni dovolená
Perfektní funkční oblečení pro vaše sportovní aktivity, od značky Moira.
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

331 cyklistů (9 přihlášených)

Atlas Mountain Race – marockými horami na kole

Poprvé jsem v zimě letěl s kolem do teplých krajin. Účastnil jsem se bikepacking závodu Atlas Mountain Race v…
Fabulator | 11.03.2025

Rodinný bikepacking končí: Z Nízkých Tater přes Muránskou planinu až do Dobšiné

Po noci strávené na horské chatě jsme se probudili a zjistili, že jedno z kol na mém zamčeném bicyklu bylo…
Kristina | 20.01.2025

Nekonečná bikepackingová dobrodružství: Objevování Velké Fatry

Po návratu z hudebního festivalu, kde jsme s manželem prožili bouři, jsme se vrátili k našim dětem, které…
Kristina | 13.01.2025