Nejel jsem sice na kole ani na kolobezce, ale pod stanem to bylo. Opet jsem koupil levne letenky a az nasledne se podival, co se nachazi na miste.
Tentokrat jde o dansky Billund a za zminku tam stoji jedine Legoland. Sel jsem tedy do Legolandu a temer vsechny fotky jsou z neho.
https://marin7.rajce.idnes.cz/2022_4_Dansky...
Prijde mi zajimave, co vsechno se da postavit z lega a jak se da na plastove kosticce zalozit nejvetsi hrackarska firma na svete.
Jak jsem nakonec nebyla v dánském Legolandu.
Jeli jsme s dětmi (tehdy přibližně pubertálními) ze Severu. Měli jsme za sebou tři týdny ledovců, skal, vodopádů a bydlení ve stanu. Cestou zpátky jsme měli naplánovaný Legoland. Ale přijeli jsme tam večer a Legoland otvíral až v devět ráno. Asi hodinu jsme hledali místo na přespání, než nám naše děti řekly, že je to hloupost. Že do Legolandnu vlastně nechtějí, že to chceme my, jejich rodiče.
A tak jsme nakopli vrtule a za deset hodin jsme byli doma.
To se divim, ze jste hledali misto pro prespani. Je to hodne male mestecko a dokola pustina. Patnact minut volne chuze od brany Legolandu uz je spousta mist pro stan. Tricet minut a je to ideal.
Ale chapu, ze jste byli unaveni a chteli domu.
To bylo ale nejmíň před 20ti lety, že jo.
Ano, bylo to skoro před dvaceti lety. Od té doby jsem tudy jela mnohokrát a nikdy nepojala chuť navštívit Legoland.
Ale mé děti i má vnoučata tam byly. Už mě k těmto hrátkám nepotřebují, umí si to zařídit sami.
Naštěstí žijou v jiném světě než my:-))
Legoland super, byl jsem teda jen v DE, ale bude to podobné. Moje doporučení, pokud se chcete i povozit na atrakcích koupit i tzv. gold pass, který zkracuje čekání ve frontě o 90 procent. Bez něj by dětičky jen stáli ve frontách.
Tak tohle je přesně to, co nepotřebuju.
Disneyand, Legoland...
Já vyrostl na stavebnici Merkur.
Lego?
WTF :-)
Dnešní dokonalý mladý muž se nesmí zaleknout ani Legolandu. :-)
Abych nezapoměl, pro ženy to platí taky
A pro Rakušáky taky. :-)
Ovšem pan šéf je jiného názoru. Prohlásil, že se celá firma nebude řídit podle mých letenek za 150,- Kč a Pyreneje minulý víkend mi zatrhnul. :-(
A to už jsem měl letenky i lístky na vlak. :-(
"O dovolenou se nežádá, dovolená se oznamuje"
Toto mi řekl můj přímý nadřízený když jsem se ho ptal zda si mohu od-do vzít dovolenou.
bývala to sakra dobrá firma...
Pro tentokrát mu to ještě odpoustim. :-)
Zaujal mě francouzský model dovolených pro kancelářské pracovníky.
Maily v době dovolené končí v koši se zdvořilou automatickou odpovědí, aby dotyčný napsal znovu později. Mobil dotyčný v době dovolené nezvedá, notebook sebou samozřejmě taky nevláči.
Jde o to, že když se vrátím z dovolené musím stejně to svoje udělat. Čeká to na mě. Takže to reálně není dovolená, ale náhradní volno.Tim zahazováním mailů se dovolenkar zbaví aspoň části fronty úkolů.
Jindro, povedlo se Ti k Merkuru přitáhnout Tvé děti nebo vnoučata?
(mně ani většině kamarádů to nevyšlo)
Tak to u nás se takovéhle stavebnice pozvolna chytají. Jak merkur, tak i jiné konstrukční stavebnice. Je to hlavně dědova parketa - v garáži si pozvolna buduje svět modelů a stavebnic a mrňata tam s ním hrozně ráda chodí. Je to jiný svět než obejvák.
Lego máme, samozřejmě, také. To už jsem ochotná s mrňaty absolvovat i já. Hlavně když se staví koleje pro mašinku nebo dřevěná vláčkodráha.