Zdravím,
chtěl bych vás požádat o pár minut vašeho času a vyplnění mého dotazníku na téma Potřeby cykloturistů v 21. století pro účely mé semestrální práce v rámci studia na Fakultě managementu VŠE v Jindřichově Hradci.
Dotazník vyplňte zde:
https://forms.gle/ZQ4BXxZp251TGpLb7
Díky moc!
Petr
Dej blbci tužku a vymyslí dotazník
Ale že se letos urodilo :-))
Na mě to působí tak, že už ty otázky v těchto testech vymýšlí idioti, co mají ke kolům tak blízko, jako já k cestám na Měsíc.
Obecně to beru jako problém současného českého "psudovysokého" školství, které minimálně z poloviny produkuje pro společnost nepoužitelné absolventy.
Je ale také možné, že to prostě nechápu a ten pitomec jsem já - přece jenom stárnu a vidím to jinak. Všimli jste si třeba, jak se v poslední době naprosto nesmyslně používá slovo "jakoby"?
Nejen jakoby. Též:
de to vidět
v roce dvadevatenáct
a nejspíš ještě tucet dalších.
V roce dvadevatenáct mi takovej dotazník přijde jakoby od debila. Co bude mít VŠ titul. De to vidět.
:)
Mě na tom uklidňuje jen to, že si pamatuju z vejšky člověka, který to neměl v hlavě v pořádku a přesto školu dokončil.
Přesto, že spousta vyučujících tvrdila, že přes něj XY neprojde. Prošel přes všechny.
Ale zase měl nějakého vlivného tatínka.
Tím chci říct, že i za našich mladých let byli inženýři a "inženýři", jedni díky své píli, druzí díky svému rodu.
Znovu bych se jen malinko ohradil, ne všechny školy produkují tenhle materiál, mám u nás 3 rafany co studují nějakou tu počítačovou vědu či jak se to jmenuje, a ti nás dědky hravě převálcují.
Ovšem obecný trend degenerace vysokého školství taky pozoruji.
Ja opravdu nevim, co tu resite. Dle zadosti jde o studenta, takze prosty to clovek s otevrenou dusi s potrebou poznani a vedeni. Takze bud vyplnte nebo si tematu nevsimejte a zaobirejte se necim resp. nejakym jinym tematem z nabidky a proste to podivne nekomentujte...
Pokud by měl potřebu poznání a vědění, tak sestaví dotazník, který bude mít hlavu a patu.
Tenhle student chce mít jen splněný úkol v semestrální (nebo jiné) práci.
No a? To musi student mit vsechno hundertprozentig? Od toho je to student, ze se to teprve uci....Ty ho snad nebudes znamkovat, ne?;-) A i kdyby ano, das mu tedy horsi znamku....
Deset "dotazníků" ročně pětiprocentních a žádný alespoň desetiprocentní, to ti nepřijde zvláštní ? Tohle je ale spíš jak od nějakých žáčků ZŠ.
To by mně ale zajímalo, když by byl požadavek rodného čísla, tak kolik lidí by ho tam napsalo :-D
Před pár dny mi přišel mailem "dotazník" (viz obrázek). Že prý pro moji zdravotní pojišťovnu.
Koukni na adresu odesílatele a jedinou otázku na úvodní stránce. Kliknul bys na to ? :-))
.
.
.
.
A představ si, po dotazu na VoZP - je to prý skutečně nějaký průzkum pro ně.
Hned druhá otázka je, kolik let jsem už jejich pojištěncem. Tak to už jsem nedal...
Podobné dotazníky plodí tihle géniové asi i po ukončení školy :-/
Aspoň vidíš, odkud se berou ty nápady na naprosto zbytečné tabule,altánky a různé broskvoviny roztroušené po lese. Stálo to hafo peněz a akorát to tam hnije, ještě jsem nikdy nikoho neviděla v těch našich altánkách (vím o pěti, ale možná je jich víc), je tam akorát prach,spadané listí a bordel, tam by si sedlo akorát prase. Zadarmo nebyly a teď tam ještě budou snad chtít dělat wifinu a na střechu solární panely? Kdo takový hovadiny vymýšlí a kdo to bude platit? Tihle mlamoji asi ne...
To má možná smysl někde v oblastech, kde k nejbližšímu obydlí sto kilometrů, ale né v příměstským lese, kde na nejbližší zastávku busu či vlaku nejdál pár kilometrů a to ještě s kopce.
Když altán, tak pořádný, ať se v něm dá pohodlně vyspat. :-)
Netřeba troškařit https://mapy.cz/s/3rTgh
To je aj na kravku??
:)
ady ty altány mají uvnitř stůl a dvě lavice u stěn. Možná by se na těch lavicích přespat dalo, ale to by sis s sebou musel vozit smeták, lopatku a kýbl s hadrem. Tam je tak naprášený a zapavučinovaný, že by sis tam nedal ani kafe s termosky.
Tenhle je vidět lepší:
https://mapy.cz/fotografie?x=16.4445140&y...
Když přijedeš potmě a začíná krápat, tyhle detaily neřešíš
Tam projde málo lidí aji ve dne, co by tam kdo dělal potmě? To se mi za těch třicet let, co su tady, nestalo, abych v místních lesích potkala za tmy člověka (myslivce nepočítám, ti maj svý posedy). Jedinej nocující vandrák, kterýho jsem zaregistrovala, měl stan ve výběhu pro koně, kde ho nechali stanovat.
Tady se místní lidi bojej do lesa aji za bílýho dne, dyť tu sou prasata, jeleni, klíšťata a kdoví co ještě.
klíšťat se nebojim, a i to další umím ohřát a sežrat :)
Místní asi ty altány moc nevyužijí, když mají postel a kamna v dosahu chůze:-))
on je nevyužívá nikdo. Místní to maj dál, jak přespolní k vlaku nebo k parkovišti. Jsou tam úplně k ničemu, jsem dnes objela tři a dala zprávu do "Jak bylo":
Koukám, že místo zpráv na netu by to chtělo spíš brigádu s obyčejným čarodějským koštětem:-))
Jen prosím, přimlouvám se za pavouky. Ty tam při smýčení koštětem nech. Jsou užiteční:-))
Až budeš mít cestu kolem, ráda ti ukážu, kde se můžeš potěšit. Koukám, že pro určitý typ lidí si nemusím lámat hlavu s ubytováním.
Děkuji za nabídku, potěšilo:-))
Ale teď se chystám se dvěma vnoučaty na čundr. Nebude to zas až tak daleko k vám.
Vnouček si nabil hubu na kole přesně před týdnem. Syna a snachu jsme již vyškolili, že nemusí s každým prdemí jezdit na chíru a naučili jsme je dětské jizvy mašličkovat.
Včera mi vnouček hrdě hlásil do telefonu, že se zase vymlátil, tentokrát na kolobrndě.
Dnes ráno jsem si malinko postěžovala své dobré kamarádce, že možná už jsem moc stará a nezvládnu ty divý haranty.
No a ona se na mě podívala a pravila: Koukej na sebe! Chtěla bys v životě potkat navoněného metrosexuála s nedotčenou pletí, nebo bys chtěla všemi živly ošlehaného pořádného chlapa?
A co se klíšťat týče. Zatím jsem nikdy žádné nechytila v altánu. Vždy jen venku v trávě.
Ostatně je zajímavé, že za objev účinků DDT byla udělena Nobelova cena. Za zákaz DDT zatím ještě ne, ale to přijde. Určitě! Musí to přijít:-))
A co se prasat a jelenů týče?
To se lidi u vás fakt bojí spát v altánu, protože jeleni?
:-))
No, když jsem se svých vrstevnic ptala, proč nechodí na procházky do lesa, že tu máme dva tisíce hektarů přírodního parku za humnama, tak to zdůvodnily, že se bojí. Prasat, jelenů a klíšťat. Ty nejstatečnější dojdou možná dva kilometry za humna.
Jako jo, prasata jsem potkala s koněm mockrát, to jsem se nebála, bo kůň rychlej. S kolem naštěstí jen jednou a nevěděli o mě, ale do kopca bych jim teda určitě neujela. Když řvou jeleni, tak je to celkem impozantní zvuk a jelen je jedno z mála u nás žijících zvířat, které je schopno napadnout člověka. Prase koneckonců taky. No a s klíšťatama blbnou všici.
Mě to nevadí, aspoň do toho lesa nikdo neleze.
Bachyně s pruhovanejma mladejma jsem na jaře již několikrát potkala. Je to o tom, jak se zachováš.
Jeleni jsou nebezpeční v říji, ale zas je to o tom, jak se zachováš.
Klíšťata jsou ze všech nejmenší, ale ze všech těch sviní nebezpečnejch , bohužel, nejnebezpečnější.
Jo, takovej je život. Prostě jeden z nejtěžších:-))
Já prasata (ty divoký čtyřnohý tim myslim)potkal na kole několikrát.. i bachyni se selaty. Nikdy mi nic neprovedli, prostě prošli okolo (párkrát jsem je míjel na kole, když klusali v řadě po SPRÁVNÉ straně silnice). Jednou při lepení jsem měl pocit, že se na mě někdo dívá... a ono prase zaujaté oříškočokoládovou tyčinkou, kterou jsem u toho baštil.. kousek jsem odlomil, prase sežralo, zašmrdlalo vocasem a vytratilo se....
Teď už tady tolik prasat není, už hodně vystříleli, ale před lety jich bylo plno a s koněm jsem je potkávala prakticky denně. Když mašírují v řadě za bachyňou přes cestu, není co řešit. Prase před tebou raděj uteče, ale náhoda j sviňa, se můžeš dostat blbě mezi bachyňu a mladý. To ani ne tak na kole na cestě, ale když hledáš třeba houby. No, s tím nic nenaděláš, to je život a nejspíš normálně odejdou.
Jeleny (a laně) mimo říji ani moc nepotkáš, taky se raději klidí dřív, než se k nim přiblížíš. Když jsou v říji, je lepší tam, kde zrovna řve, nelézt. To jsem ani na koni nebyla moc klidná, měl paroží ve výši mých očí a vůbec se hezky nedíval. Ale ten zvuk je nádhernej. Škoda, že teď se stáhli víc k Hlíně, jim tam sypou granule a tady v nejbližším okolí už je nebývá slyšet.
Srnky (na laně mi to přišlo malý) jsem naposled viděl na Běchovickejch brejlích (mimoúrovňová křižovatka) jak tam v klidu voždibovaly trávu a očumovaly kolemjedoucí štrůdl aut :)
Přišlo mi to tak trochu podobný tomu, jako když jsem jako malej se chodil dívat k trati na parní mašiny.
Někde i ten smeták najdeš. Ale zase je tam plno jiných "krámů". :-))
Mě to přijde fajn, tady v tom https://mapy.cz/s/3rUbS když jedeme s neteří na výlet, tak svačíme.
Já teda nevím, mně připadá, že v tom dotazníku není nic tak hrozného. Tedy až na to, co zde už někdo psal, že pokud použije zkratky, má je vysvětlit.
Jinak lehce vyplnitelné.
Zakliknu:
wifi nepotřebná,
ekodizajn nepotřebný
nabíjet nepotřebné...
No a je to:-))
cyklomanageři nepotřební
(jenže tuhle otázku si tam přece nedají...)
Kdo by si byl před 40. lety pomyslel, že sexkoučka bude zaměstnání jako každé jiné?
Tedy, v Prachaticích byla jedna prostitutka, které přezdívali "učitelka sexu", ale ta pracovala bez živnostňáku ...
Nerad bych tady příliš řešil sexkoučing, ale moje zkušenosti ukazují, že pro někoho to může být užitečné.
A když za to navíc je ochoten/ochotna zaplatit.
Když někdo si může platit za kurzy jógy, proč by nemohl zaplatit za poznání svého těla či uvolnění zábran. A rozhodně nemusí jít o prostituci.
Chtěl jsem to vyplnit. Ale jako vysokoškolák by měl vědět, ze pokud používá zkratky, měl by součástí dotazníku být i jejich význam.
UZ = ubytovací zařízení
SZ = stravovací zařízení
Student poprosí o vyplnění, ale když otázku přeskočíš/nevyplníš - dozvíš se, že je povinná a tudíž nejsi puštěn dál
Bys mohl hochu napsat sem i výstup toho dotazníku.
Mě zatím nejvíc pobavilo :
zařazení sjezdu do cykloturistiky:)
Dlouhé trasy už nad 20 km :)
mít po trase chytrá řešení
důraz na ekodesign trasy
mít možnost natáčet selfie na trase :)
Zkrátka typický dotazník člověka, který když nemá po cestě wifi zadarmo, možnost selfíčka, na trase nějakou techno fičuru , nejlépe na odpočívadle ( himbajs odpočívadla jsou snad jen na dálnicích ne ?) tak vlastně ani cykloturstičnit nebude :)
Taky nejspíš nejsem správný cykloturista, aspoň podle budoucích cyklomanažérů z Jindřichova Hradce. :-(
K hodně věcem jsem napsal, že je vlastně vůbec nepotřebuju. A podle mě, čím bude míň těhle vychytávek v přírodě, tím se tam budu cítit líp.
Taky o tebe a tobě podobné nikdy žádným cyklomanažerům nepůjde. Ty nebudou zajímat "cyklosocky" toulající se pustinama, nocující nadivoko, šmoulící si gábl na lihovém vařiči, preferující dvoutýdenní dovolenou za patnáct stovek. ;-)
Dobíjet kolo všude a mít wifi free u stojanu s pumpou, vedle kterého bude z dotace EU pořízena vkusná cedule s nápisem " Zde zády ke mně, tak že mě zakryjete, můžete pořídit nejlepší selfie s místním okolím" je snem každého z nich :)
Někdy vůbec nejde o preference ale prostě jen reálné možnosti :-)
Tak cyklomanažerúm třeba ne, ale prodejcům outdoor vybavení třeba ano. Do toho jsem za poslední rok a půl nasypal slušný balík (odhadem přes 20tis.)
To bys za to mohl dojet dost daleko s přespáváním po hotýlcích :-)
Teď nechci hrát snoba (sám taky nejezdím po hotelích, lázních a všemožných atrakcích, vyhledávám spíš klídek, sváču vozím sebou) - ale co je to dvacka ? Za tu po hospodách, vířivkách, penzionech, vinařstvích a dalších dotazovaných "atrakcích" dlouho nevyžiješ. A ani pro výrobce vybavení to nejsou zas až tak zajímavý peníze. Jo, kdyby jsi šel s trendy a sypal to do výbavy při obměňování každý půlrok, to už bys byl v hledáčku :-)
Ono nejde někdy ani o snobství, ale prostě o to se dát přes noc dohromady, a druhej den tomu zase dát za uši. A taky je rozdíl, jetli jedeš počátkem dubna nebo července.
Protože jsem furt v tom Porůří afurt v hotelu Mercure co patří do řetězce Accor, mám jejich kartu a furt mi připisujou nějaký ty body a ti mohu platit o zase v hotelech řetězce, vychází mě taková týdení cesta po řetězci jako jedna noc v kempu v Norimberku, tak pak už není co rozhodovat, a pod stan a s vařičem jenom s vnukem a na chvilinku, aby z něj nevyrostl skleníkový ňouma.
Když jseš u těch hotelových atrakcí, vzpomínám jak jsem úplně orvanej dolel do Bratislavy. Ne že by byla cesta z Piešťan dlouhá a náročná, ale dlouhý a náročný byl večer před tím, a pak celý den slunko na palici....
Tak opřu kolo o recepci, a bylo jasné, že sotva stojím, fasuju ty kartičky a vouchery a jako VIP řetězce jsem dostal grátis i vstup do jejich fitka.
Nevím jesli ten kluk byl dement, nebo takový skvělý šprýmař, protože mi s naprosto profesionálním výrazem bez náznaku nějaké čertoviny doporučil jejich nové skvělé rotopedy.
Solární panely jako stříška nad lavečkama pohánějící 5V pro USB a malý kompresůrek pro huštění kol s 8Bar se přece na cestě hodí ne :-)
Problém je, že u nás by se to hodně lidem hodilo vzít sebou :(
Nedávno jsem zase četl jeden hodně nadšený článek o USA a tam prý Čechy poznají i podle toho, že si složitě poutají kola když je nechají venku :) a uvědomil jsem si, že opravdu ve většině států kde se nekrade se zároveň báječně jezdí na kole ...
Asi to budou kámoši Lucky a Michala, nebo četli jejich cestopis, nejspíš ten, kdy bylo těsně na začátku jedné cesty přes USA zrovna Michalovi kolo ukradeno
Nevím, je fakt, že když poprvé byl ve státech za příbuznými a švagr nechal stát auto se stočenými okýnky na parkovišti supermarketu, tak jsem se taky ptal jestli zapomněl, asi je to podle států a oblastí :)
No, bez kola se na kole dost blbě jezdí. V Americe jsem nebyl, ale všude jinde kde jsem byl, si dobře zamykají každou plečku.
Omezenou schopnost této ochrany jsem si uvědomil právě tuhle neděli. Zamknul jsem si branku k lesu někdy před zimou starým lankovým řetězem a ztratil klíč.
Tak jsem odemykal flexou, velmi smutné zjištění. Żvejknout lanko kleštěma je problém, ale flexa ani nezajiskřila, a odemčeno.
A aku flexa není ani velká ani drahá.
Tak to nechodí, nepohodlná lavička bez stříšky a ohromná cedule smodrou a hvězdnatou vlajkou oznamující, kdo ti takovou pohodu dopřál.
Ale jistě v ceně počítači zdarma vybavené, klimatizované místnosti.,..
A automat na prezervativy předělaný na prodej krabiček Lepení cykloduší :-)