doufám, že rákosí uvidíme jen ze břehu, letošní dámská bude pohodovka téměř po rovině a po dlouhé době využijeme vlak jen na vyjetí z Prahy. Na cestě bude několik rozhleden, zřícenin a tajemných kamenů. Letos jedeme ve čtyřech, ale kdyby se někdo chtěl přidat, bránit mu nebudeme. Rozcestník už máme připravený a snad k nám i rosničky budou přívětivé a pošlou hodně slunce a žádné kapky. Nemusí být zrovna 35,4 st jako v roce 2010, ani 8,8 st jako v roce 1890. Na žádnou oslavu narozenin slavných i méně slavných zpěváků nejsme pozváni a dobytí Bastily oslavíme našlapanými kilometry. Vyjíždíme 14. července.
plán trasy je tady
http://www.vrstevnice.com/akce/2017...
Po červené z Hostěnic do Břežan jsem v roce 2012 jel na lehokole. V jednom místě byla cesta na takovém svahu, že jsem raději přenášel brašnu po brašně a pak vedl samotné kolo s očekáváním jestli mi nesklouzne do řeky.
Ale po silnici je to také děsné, jen jiným způsobem.
Díky za upozornění. Osobně se přiznám, že raději budu klouzat po svahu než se tísnit s auty na silnici. Ale uvidíme podle počasí. Jestli bude deštivo, silnice bude zřejmě rozumnější volba.
Ano Petře, měl si pravdu, červená z Hostěnic do Břežan byla opravdu výživná.
Těch pár metrů bych si nakonec tipla tak na 200 - 300 metrů a nebyla to cesta, ale kolmý svah, který končil v Ohři.
Musím říct, že po nočním dešti jsme si ho opravdu užily :o)))
Brašny jsme nakonec nesundavaly, ale trvalo nám skoro hodinu, než jsme se přes ten úsek dostaly a musím říct, že cyklosandále se v tomto terénu ukázaly jako naprosto nevhodné. Já s HMS jsme klouzaly jak na ledě. Za to Lenka, která měla obyč boty, prošla celkem v pohodě.
DoPrKuPi
K těm sandálom je aj zbytek mrtvoly?
Tsss... Náhodou se mi je zase podařilo vyčistit :o)))
Takhle vypadaly po prvních cca 50 metrech, kdy jsme si myslely, že už je to za námi. Na konci celého úseku jsem už neměla sílu je znovu zouvat a fotit.
Držím palce, ať vám přeje počasí a zvládnete naplánovanou trasu v pohodě a bez problémů.
8-)
Pravda, HMS nám z toho letos udělala téměř Tour de France. Myslím, že zadek budu mít od sedla slušně otlačený :o)))
Hele a u rosniček by si se mohla trošku přimluvit :o)))
Ve stejném termínu budu pod Kralickým Sněžníkem. Nevím, jestli zvládnu ošéfovat počasí na dvou místech od sebe dost vzdálených.
8-))
Co máte proti cukrárně v Roudnici?
třeba bude tak hnusně, že budeme popojíždět od cukrárny k cukrárně, ale snad ne, vrátily bychom se jak koule :-)
Nevím jak je to v místech kudy to máte naplánované. Ale zrovna když jsme ve čtvrtek cestou ve Feinbeckerei Mittelherwigsdorf prožívali chuťový orgasmus nad jejich dortíky, tak jsme si říkali, jak je to Německo zničující těmi rodinnými pekárnami, že naštěstí pro naši kapsu je to u nás většinou jen takové dobré, ale tuctové. (Bráno podle Výběžku)
Vypadá to, že se letos rozhodně nespálíme, nebude se prášit a nebudou lítat komáři.
Zato pytlíky do brašen a do bot se rozhodně hodí...
Chce to zvolit správnou předpověď. Můj wetter.com ukazuje docela slušné počasí.
Co je to "slušné počasí"?!?
Pravda, mohlo by být hůř než 22°C, polojasno a občas přeháňky :o)))
Pátek, Roudnice 21°C, oblačno
Sobota, Louny 23°C, jasno.
Neděle, Rakovník 21°C, v druhé půlce odpoledne déšt do 0,2 mm.
To mi přijde jako ideální cyklopočasí.
Máte to připravené hezky, itinerář se mi líbí, takže zbývá jen aby nepršelo. Já se vrátil včera, a ty přeháňky cestou zpátky byly velmi nepříjemné. Čekám na fotky z akce :-)
Hele, nejel si v sobotu po Strakonický?!? Mám dojem, že jsem tě před polednem potkala v protisměru jak míříš na jih.
Ne, já odjel 1. července dolů na jih a vracel se včera. Sice jsem měl dovolenou vypsanou až teď do pátku, ale těch 11 dnů volna mi stačilo :-)
Dánská 2017 se jednoznačně vydařila, trasy luxusní, počasí rovněž.
Na tachometru mi přibylo 290 km - HMS a Lenka budou mít ještě o pár km víc, protože to holt domů měly dál :o)))
Pár fotek z pátku
- nesoutok Vltavy a Labe
- Terezín
- někde místy, někde občas
v neděli jsme z Nechranické přehrady přejely do Újezda nad Zbečnem.
S hospodama to bylo všude prabídné - na třetí fotce to, co zbylo z kdysi vyhlášené a velmi vyhledávané hospody v Hořesedlích.
Dnes poslední "etapa" z Újezda nad Zbečnem na rozcestí před Svárovem - dál už jsme jely každá k domovu.
Podrobný report určitě dodá HMS a víc fotek bude až je zpracujeme.
Pěkné, jsem na vás pyšný! :-)
ačkoliv předpověď počasí byla všelijaká, nejstudenější víkend v červenci, déšť, tak jsme zmokly jen jednou, ale poblíž byla cukrárna a pak už bylo teplo a pršelo jinde, než jsme šlapaly my. děkuji ostatním dvou dámám, že akceptovaly mnou navrženou trasu. tady jsou fotky, zážitky později.
http://kockoslon.rajce.idnes.cz/Damska_podle...