Možná ti to vychází tak:
https://mapy.cz/s/1NfWB
Já totiž právě koukám do mapy na cestu k soutoku Labe a Jizery ... což byste vy měli odbočkou z Brandýsa podél Labe do Lázní Toušeň s koupáním u Káraného.
No teda jet z Dubá na Brandýs a jet dto po silnici 259 a nejet přes Dobřeň a vynechat Kokořínský důl?
A pak od Říčan se tlačit přes Mnichovice a Benešov když se dá jet příjemnou trasou přes Průhonice, Týnec a Neveklov do Prčice a dál na Tábor?
Přes ně samozřejmě to je taky pěkné, ale nejsem si jistý jestli 10 letý kluk správně ocení jejich přednosti a pro našince poutavá místa :-))
Určitě, máme tu v ohradě kozla, a vedle pár koziček, naproti Pod ledem je dětské hřiště s klouzačkou, já být 10ti ketej kluk, jinam nejedu.. :-)
Nevím, kdy jsi se naposledy koupala v Jizeře u Káraného, ale tam už Jizera ke koupání moc není. Alespoň loni a předloni nebyla...
Já? Nikdy :) Ale jednou jsem se tam kochala vlnami u nějakého jezera.
Tak to pozor, to jsou "písáky" v Toušni a to je o kousek vedle.
Tam ovšem koupání vřele doporučuji :o)))
Na jeden písák o kus dál - u Ovčár (u Kostelce n. L.) mám vzpomínky z mládí - tenkrát jsme tam vyrazili o prázdninách vlakem na "čundr". Stany v listnatém lese, písčitá pláž, úžasná voda a byli jsme tam snad sami. Minulý týden jsme se tam po letech zastavili - je tam kemp, kupa koupajících se, ale vypadalo to docela dobře. A kolem písáků jsme projížděli předtím před obcí Dřísy.
Jinak Jizera v Káraném, resp. po d mostem mezi Vestcem a Káraným koupací bývávala, ale teď už je to pro silnější nátury.
Mě osobně přišla voda hodně humusácká.
Asi ses pod mostem vyskytla ve špatný čas. Jizera je vodárenský tok, kvalita vody je nějakým způsobem hlídaná, monitorovaná. Když někde nahoře hodně zaprší, je zakalená, když v létě dlouho neprší, je v ní málo vody, může se stát, že je i trochu humusácká. Ale většinou je pěkně čistá.
Nejel by někdo na jaře na měsíční výšlap? Chtěl bych projet celou republiku :-)
Pokud hledáš parťáky doporučuji to vložit sem www.mevyo.com, já díky této aplikaci našel parťáky na letní dovolenou u moře a byla to opravdu jízda 5 neznámých lidí a teď nej kámoši