Na základě informací z dřívějšího vlákna Vás žádám o podrobnější informace k mé dovolené. Autem k oblasti spremberg - prosím o doporučení ubytování nejlépe penzion a doporučení výletů okolo jezer jezdit +- 3 dny. Pak autem směr Berlín - tam také poprosím o doporučení ubytování a výlety na berlínská jezera. Děkuji
Výlety a ubytování u Berlínských jezer už jsem ti dávala do minulého tématu, ale klidně zopakuji - vše z mého týdenního pobytu mám tady http://www.vrstevnice.com/akce/2011/1108srpen...
Moc děkuji, ale pokud se nepletu tak tam máte ubytování v kempu a já bych raději penzion.
Ale jinka čerpat budu určitě
Jj, kempy. Ale najít penzion v dnešní době není tak složité.
Myslím, po zkušenosti z jiných oblastí Německa nebo Rakouska, že v cenách můžou být penziony kolikrát překvapivě stejně drahé nebo dražší než hotýlky, takže bych se hotelů a nebo třeba apartmánů dopředu nezříkal ...
"Na základě informací z dřívějšího vlákna Vás žádám o podrobnější informace k mé dovolené"
Trhni si nohou!
Náhodou ta drzost je až kouzelná , slyším z toho něco typického pro některé ženy :
Bav mě !*
:)
* a běda ti, jak to nebude dobré
vypouštět komentáře o ničem - zjevně něco typického pro některé muže.
náhodou jsem vaší výsosti poradil nesoustředit se jen na penziony protože hotelový trh v Evropě nabízí překvapivé možnosti :)
Ale forma dotazu, kterou jste použila lehce připomíná scénu s zahradníkem a zavázáním střevíčku... zjevně typické pro některé ženy
Pouze jsem žádala o bližší informace, protože prostě nemám žádné zkušenosti z této oblasti. A najde se plno lidí co zde bylo. Pokud nechceš poradit nevadí, ale je zbytečné blbě komentovat.
...navzdory některým zdejším diskutérským "samorostům" asi běžného návštěvníka od diskuse odradil styl první věty"...na základě..žádám o..k mé dovolené." Následující už číst nemusel- chtělo to trochu snahy a jiný styl. Také bych před otázkou napřed mrkl na web z těchto oblastí, porovnal penziony a ceny. Pravdu bude mít asi újezďák- rozdíl bude v přístupu a "rodinné" atmosféře- za ježdění bez bagáže a stanu si připlatíš. To jen na okraj- aby ses zbytečně nečílila nad reakcema....;-)
Žádná reakce na "žádám" není dost silná a už vůbec ne blbá, protože žádat můžeš akorát tak o to na co máš nárok a co dostat musíš.
Takže když sis tak pěkně požádala, tak si na to taky dostala tu jedinou správnou odpověď.
Se žádostí se jdi vycpat.
až takhle to máš nastavený??
konečně mám jasno v žádání o ruku...kolik máš dcer?
Žádnou, ale nemyslím, že by to mělo nějaký vliv, vždyť žádání o ruku je to poslední o co se ze ženy "žádá" :-))
Nevim jak kdo, ale já jsem na žádání už od vojny docela dost alergickej. To žádání o souhlas abych mohl něco říct, vstoupit nebo i ve svém volnu něco udělat veš mě asi zanechalo dost velké následky.
Od té doby hodně rozlišuji mezi prosbou, možností, požadavkem nebo úředním návrhem a žádostí.
A co kdyby si za svou neschopnost zaplatila cestovce? Než tady žádat kolegy o draze nabyté zkušenosti?
Penziony nebo hotýlky ti neporadím. Bohužel tohle na kole zatím nevyužívám, ale chápu, že jsou zde i tací, co tenhle styl cestování preferují. Třeba se ozve uživatel Jindra, ten takhle, myslím, jezdí a spí v hotelích a penzionech. Já si to zatím nechávám na horší stařecké časy. Pak, až to přijde, těch rad taky asi využiju hojně.
Z ostatních si nic nedělej, jen prudí a zapomínají na to, že místní admin jim dal možnost zde sdílet rady na cesty:-))
Není problém někomu poradit. Dokonce bych řekl, že co se Německa týká, radí se tady neustále a dost.
Je však problém radit někomu, kdo v dětství neslyšel pohádku o Adámkovi a kouzelném slovíčku. Ale ani to by snad nemuselo být, zase taková cimprlíny tady nejsou. Stačil by podmiňovací způsob.
Já osobně na rozkaz žádné rady nedávám.
Na konci dotazu bylo kouzelné slůvko:-))
Ale na začátku ne. Proč bych měl číst něco, kde na mě autor řve.
ani jeden vykřičník, 2x prosba...
bych to tak nečet )-:
Děkuji. Když jsem našla tuto stránku s možností nechat si poradit tak jsem zajásala, protože jak jsem psala s touto oblastí nemám žádné zkušenosti a chtěla jsem jenom pár rad a doporučení. Z většiny reakcí jsem však úplně vykolejená, a proto děkuji za podporu.
zjevně tu většinu vykolejil způsob, jak je napsaný ten první příspěvek. a není se čemu divit
Nejen ten první... tam byla ještě pořád šance zareagovat ve smyslu "sorry, tak jsem to nemyslela, neapadlo mě, jak blbě to zní". Ale následující řeči, jak si lidi mají nechat své blbé komentáře, tomu už nasadily korunu.
Ty ses evidentně ještě nebavila s nikým z Kliniky :-p
Zdeničko, asi jsi na to šla trochu "úředním jazykem", chceš-li si příště ušetřit čtení uštěpačných komentářů, zkus to asi takhle:
Vaše nákolácké osvícenosti, já nevědoucí si co nejponíženěji dovoluji poprosit Vás vševědoucí, zda byste ve své nekonečné shovívavosti sestoupili na okamžik z nebeských výšin a přispěli svou moudrou radou mé cyklistické bezvýznamnosti straň mé dovolené v Německu. Nastotisíckrát poníženě děkuji a ať stovky obdivných pohledů i nadále provázejí na Vašich cestách Vás a Vaše úžasná kola.
říkáš to dobře ale málo se hrbíš :-p To tě usvědčuje z ironie :-p
Děkuji za ochotu a slova útěchy :)
Není zač. Jako v životě, i tady jsou prostě dny lepší a dny horší.
Ten výlet si užij a ber to tak, že až se vrátíš, budeš moct třeba zase ty poradit někomu jinému:-))
třeba si otevře cestovku :-p
Ze všeho nejdřív si zažádej o devizový příslib..