Další cyklovýlet bude týdenní štace na kolo budu mít sice jenom dopoledne ale i tak...?
V plánu mám Kyjov a strážnici a třeba i Hodonín...
Jelikož se jedná o pěkný a cyklisty vábný kraj tak si to zde objedu trochu.
Týden budu v Bzenci a tak chci projet tuto oblast, kterou jsem již sice na kole navštívil,ale itak to bude stát zato.
Vjíždky však budou zhruba do 40-50 km nebot jak říkám mám na to pouze dopoledne.Za Rady a tipy kam zajíta co navštívit budu rád.
Váš cyklista Petr Křístek
Copak, copak, zase lázně?!?
Ne podařilo se mi domluvit s kamoškou od tamat (z lázní),že k nim o jarních prázdníénách sjedu..
Jen doufám, že jí nepíšeš :o)))
Protože se ti pletou písmenka :o)))
A proto by nemohu nikomu napsat ?? Někomu už tu dočista hráblo asi..... : D Omlouvám se no , ale psat snad můžu ne? :D
hele snažim sa s tou gramatikou....
Výklopník u Sudoměřic
město Skalica (staré královské město)
rozhledna Travičná
Bukovanský mlýn
je toho v okolí hodně, týden je málo :-)
Řekl by, že ne samotné Strážnice je výlet na jedno dopoledne
Hodonín a další něco vymyslím předpokládám, že použiji i vlak. V okolí strážnice jsem již na kole byl a líbilo se mi tam. Tak si užiji jarního počasí a řeku Moravu.
PS: Jedu tam v pátek a budu tam až do Čtvrtka-Pátku ještě nevím.
U Bzenca si můžeš bezva zajezdit v písku. Já to tam jednou vzala přes ten les, co onehdá shořel, a pitomejch osm kilometrů se v tom písku pachtila půl dne :))
Ale za odměnu jsem viděla opravdový pískový duny a vlikej pískovej lom...
Úžasný terén, až se podruhý narodím a budu zas mít koně, tak jedině v Bzencu, kilometry nádhernejch pískovej cest.
Já sem z Písku jel už a vzal jsem to i přes starý hrad po žlutý.. jinak kolem Písku určitě pojedu a zajel by i do veselí.
Já to brala z Bzence do Rohatce po modré a po zelené s odbočkou na Váté písky a k tomu lomu. Úžasné, samej písek, ale pro kolo to teda moc nebylo, místy jsem raděj šla po svejch a araba nadlehčovala :))
Kyjov i Hodoním jsou krásná města, ale pravda, moc tam toho nenajdete :(
To prrrr teda! Jsou v nich ukázková muzea! Jen kvůli nim už stojí za to přijet.
V Kyjově u sokolovny je taky restaurace s vlastním pivovarem :-)
V Hodoníně je i zajímavé malé zoo.
No, 3 atrakce, to jsem se moc nepochlapil...
Jedná se o nezletilce, takže nějaký "vlastní pivovar" je mu u někde... ;-)
Minipivovary jsou v Hodoníně dva...
Fíha, že bych vyjel na cestu za poznáním ?!
A v Břeclavi jsou taky dva (pravda, jeden není až tak minipivovar). A další "varna" je v Moravském Žižkově. :)
A ještě je jeden v Dolních Dunajovicích (tam jsem ale ještě nebyl)
Někdy Tě ukecám na minipivovarské kolečko, přijedu do Břeclavi a skončíme tu objížďku pivovarů v Hodoníně, kde se vydám na nocleh do Kyjova :-)
Není nad to, být kladně natěšený čili motivovaný :-D
Fakt? Do DD se o víkendu chystám...
http://www.pivovarmazak.cz/kde-cepujeme
Tak pak podej "report". :)
Tak asi nepodám. :-( Nejsou Dunajovice jako Bojanovice...