Protože sraz už máme za několik málo týdnů, potřebuji, aby mi zájemci o ubytování napsali, kdy přijedou, jak dlouho pobudou a jestli budou mít zájem o jídlo.
Jídlo je potřeba nahlásit týden dopředu, z důvodu toho, že už je konec sezony a dodavatelé jezdí méně často - aspoň tak mi to dnes paní vysvětlovala. :-)
Takže pište buď sem nebo přímo obálkou.
Základní info i srazu najdete zde: http://www.nakole.cz/akce/1527-podzimni-sraz...
Budu bydlet se strejdou Liborem a včera jsme se dohodli, že bychom tam přijeli o trochu dříve - buď už v úterý nebo ve středu. Tohle upřesnění se dohodneme první týden v září, dám Ti pak vědět. Pobudeme do neděle, já jídlo nechci, Libor dá vědět.
No a pro nás dva jako obvykle - rádi bychom útulnou chatku s balkónem a výhledem na moře :-)
Libor už mi psal. Pokud chcete přijet dřiv, není to žádný problém.
Existence jídelního lístku? Jsem hodně vybíravá.
http://www.penzionygaudeo.cz/restaurace/jidelni...
Komu nebude chutnat, může se napást v okolí. :-D
Jídlo je tam výborný...
Měl bych tam být od čtvrtka do neděle, o jídlo mám určitě zájem.
Mohl bych přijet už ve čtvrtek ráno, jestli tam už někdo bude.
No dyť! - to už tam budu já + Libor!
Koukej dorazit brzo ráno, uděláme si pěknou vyjížďku :-)
Tak vyrazil bych nejradši po půlnoci, je to 150 km.
Píšu si. Tentokrát to nemáš tak daleko, to bys mohl vzít ještě nějakou okoikou. :-)
Oklikou. :-) Už na to nějak nevidím.
No jo dva drtiči a já,tak to bude náročné.
Plánuji přijet ve čt navečer, zatím nevím, zda odjedu v so večer nebo v ne ráno.
Prosím bez jídla - mrkev si přivezu :o)))
S tou mrkví opatrně bych prosila! :-)
Mám v plánu přijet ve čtvrtek odpoledne a do, nejspíš, neděle (možná v sobotu večer, nevím jak to dopadne s dovolenou). Jídlo bych bral večeře. Snídaně nechci a oběd budeme mít cestou, ne ?
Dobře, v sobotu budeš chtít taky večeři nebo už ne? Obšdy budou po trase, jenom ještě nevím jak v sobotu, musím ověřit.
Počítáme s účastí v plné sestavě, nejspíš od čtvrtka odpoledne do neděle. Bez jídla - buď si dovezeme, nebo pošleme děti žebrotou po sousedech;-)
No když by šly vaše děti žebrotou, tak to já bych se k nim přidal :-)
Jo, to známe, tady slibuje, machruje a ve skutečnosti: od půl deváté stepuje v místě srazu „s nohou ve třmeni, hlavu obrácenou k veliteli, aby byl připraven, až řekne „Teraz!“ a pak frrr…“. Večer dojede sice mezi prvními, ale pak půl hodiny na verandě drhne a maže kolo, následujících 5 minut pak ve sprše sebe (nedejbože, aby tam potkal některou z dam, pak je z 5 minut též půlhodinka), a chuděrky dětičky aby v mezičase žebraly bez dozoru;-) Nemluvě o to, že už vidím, jak se s nimi spravedlivě dělíš o nivové šnečky…
Jéééé, šnečci...
Tak teď je mi jasný, proč tam Ain bude již s předstihem. To na nás nic nezbude než dojedem!!!
Přátelé, šnečci jsou v ohrožení. Včera mi explodovalo sklo u dvířek trouby, takže spíš ať vaše chuťové buňky drží palce, aby oprava nebyla dražší než nová trouba a netrvala sto let (v pekárně upeču tak chleba a sekanou, ale šnečky fakt ne):-(
Kdo přijedete už ve čtvrtek odpoledne/navečer, a máte zájem o jídlo, napište jestli budete chtít večeří už i ve čtvrtek.
Nějak se vám hlásit nechce. A to jsem dnes domluvil na sobotní trase výbornou restauraci. Původně jsem o ní ani nevěděl. Prý mají otevřeno teprve 20 dní. :-)
To nevím, ale měli dančí guláš a točí Dalešické pivo. :-)
Prijedu ve ctvrtek a odjedu v nedeli. Tak kdyby bylo misto v chatce nezlobil bych se. Jidlo nechci.:-)
Neboj, míst v chatce je zatím dost.
Budu od čtvrtka do neděle a poptávám jednu postel.
A nějakou tu flákotu bych si po večerech taky dal.
Budeš chtít večeři i na čtvrtek?
Tož už je jasněji,s Airlinem dorazíme do kempu nejpozději ve středu kolem poledne ,já zůstávám taky do neděle a jídlo nechci.
Jo. S Liborem si budeme sami vařit i prát :-)
Už máte něco naplánovaného na čtvrtek? Když tak bych měl pro vás typ.
Je to teda trošku delší - asi 120km. :-)
Sjedete do Vranova, nahoru kolem zámku a u Podmyčí doleva do Rakouska. Ve vesnici (Felling) doprava - Riegersburg - Langau - Drosendorf - Raabs (soutok Rakouskéa Moravské Dyje) - Karlstein - Waldkirchen a pak přes hranice do Slavonic nebo do Maříže a po české straně hranice zpět. V Rakousku je to pořád okolo řeky (ale nahoru-dolů), pěkná městečka. V Maříži je nejen známá keramika, ale i pěkný zámecký park. Pokud pojede po trase 1002 ze Slavonic do Písečné, tak je tam historické trojmezí Rakousko- Čechy- Morava.
Delší?!? Pro Aina?!?
Vždyť se budou odpoledne nudit!!! :o)))
Tak to může natáhnout do Nových Hradů. :-)
Tak oprava. :-)
Trojmezí je až na západ od Maříže po 1003. Nějak jsem to spletl.
Hlavně, že už jsem tam několikrát byl. :-)
To je snad někde u Landštejna, ne?
Kousek od Maříže, směr Landštejn.
Rosničky začínají strašit s chladným počasím
http://url.googluj.cz/e56
Snad jim to nevyjde, jako vždycky :o)))
Tak prý ne, prý to bude naopak :o)))
http://zpravy.idnes.cz/mesicni-vyhled-pocasi...
Snad jim to vyjde.
Zatím to tady vypadá tak, že jsou tady regionální povodně - menší řeky na 2. a místy i 3. povodňovém stupni. Začínám uvažovat o "mokré" verzi tras - objezd některých terénních úseků po silnici.
Zatím bych "mokrou" verzi nechal u ledu, za ty necelé dva týdny to ještě stále může vyschnout na "troud"... ;-)
To doufejme, právě teď v BV opět leje. :-( Pokud bych to stihl, chtěl bych ještě část tras projet příští víkend, buď SO nebo NE. Takže jestli máš čas...
Brod je ještě daleko, tak kalhoty stahovat nebudem.
A když bude fakt nejhůř, dá se zase udělat nějaký auto/pěšovýlet. Je tam toho na vidění dost a dost.
Tobě se to mluví: povytáhneš trochu sukýnku a jsi ´v pohodě´...
8-)
Tak ne, tak prý bude zima :o)))
http://zpravy.idnes.cz/pocasi-dest-oblacnost...
Když bude dostatečně suchá, tak klidně může být i větší
Zima nevadí, déšť vadí.
A úplně nejhorší varianta je zima + déšť + k tomu když žaludek kručí hlady :-)
Zásadní informace - dnes nám opravili dvířka trouby, takže zítra cesotu z práce kupuju nivu na šnečky;-)
Jo, tak tohle je opravdu zásadní!
Kolik tý nivy? Aspoň takových 5 - 6 kilo, ne? :-)
Jako pro tebe nebo necháš šnečka i ostatním?!? :o)))
Co se jídla týče, neznám bratra! :-)
Hele, teď jsem někde četla, že šnečci - a hlavně ti nivoví s mandlí, nejsou dobrý na prostatu :o)))
Fakt? Tak to teda ať Emílek zůstane v klidu a nelepí mandličky! :-)
Na hlavu??? Néblázni, tak velký košíček na kole nemám (nakupuju cestou z práce a jezdím na Stříbrné střele)
Že jsem tak smělá - nemoh by být pro nás, co je nespatříme naživo, neřkuli abychom ochutnali, recept?
Mám ho od evcase v mejlu, tak si ho dovolím sem pásnout
Nivoví šnečci ze srazu:
TĚSTO:
30 dkg polohr. mouky, 125 g másla, 1 dl mléka, 1 lžička soli, 1 prášek do pečiva.
NÁPLŇ:
200 gr strouhané Nivy, 125 g másla, troška papriky. Dohladka utřít (vařečkou, ne utěrkou)
Uplácat těsto, rozdělit na 3 díly. Ty vyválet a potřít náplní. Zarolovat a dát do ledničky ztuhnout (recept říká min. 3 hodiny, já nechávám do druhého dne nebo i déle, jak to vyjde).
Pak nakrájet kolečka (šneky), dozdobit ořechem, mandlí nebo co je po ruce. Dát na vymazaný plech a upéct - cca na 150, až se zabarví.
Nechat vystydnout a pak až skládat do bedny (pokud do té doby něco vydrží).
Ještě jsem je nepekla, ale co mám zkušenost s evcasinýma receptama, tak mě zkrátka chybí "tajná ingredience" :o)))
A tady je fotka
http://vrstevnice.rajce.idnes.cz/140508...
Hergot, kdy už bude za týden?!? :o)))
Díky, vypadá to jedle... vyzkouším. :)
A proč nepřijedeš ochutnat osobně, máš to kousek ;o))
Protože tou dobou mám úplně jiný cyklistický sraz úplně jinde. :-( My je míváme taky dvakrát do roka a s jedinou výjimkou se to vždy s nákoláckým srazem krylo.
To znám taky. Někdy jsem se rozhodnul podle toho, který sraz byl blíž.
Teď už to bývá jasné - jedu tam, kde je víc lehokol.
Někdy se podaří, že jsou srazy blízko sebe, třeba do 50 km. To se pak dá odskočit si podívat se na ty další staré známé aspoň na chvilku a pozdravit je.
:-) Kolik je na tom vašem srazu lehokol?
Většinou jedno... letos poprvé dvě. Na tvoje parametry jsme, myslím, celkem blízko a třetí leho dokládající mým kolegům, že to fakt není tak uhozená rarita, by od věci nebylo. Luhačovice. :)
Dvakrát měř, jednou řež... jsem se podívala do mapy. Není to tak blízko, jak se mémů původnímu pocitu "je to oboje v jižní části Moravy" jevilo. :-)
Cca 200 km. Pro Radka pořád ještě v kategorii "blízko"... ;-)
No, tam a zpátky na odskočení... to už snad proboha není blízko ani pro Radka... :-o
Tak ne, tak zase jinak :o)))
http://zpravy.idnes.cz/teploty-budou-v-zari-a...
Kdyby bylo počasí ženského rodu, ani by to nepřeqapovalo ...
Náááhodou, ženské vždycky vědí, co chtějí, akorát vy muži se to neustále snažíte pochopit :o)))
Ovšem na mě nedejte, já už dávno nejsem ve věku, kdy bych se zajímal, zda "to" dostala ...
....to ti rychle klesl (zájem)....:-((
Mám pocit, že už ani rosničky samotné netuší, jak vlastně bude :o)))
http://zpravy.idnes.cz/predpoved-pocasi-na...
Já to vidím, že bych přijel v pátek během dne a odjel během dne v neděli. Vše záleží na tom, jestli pojedu autově nebo vlakem. Jíst budu, ale když nezbude, tak si seženu :-D
Mám ti tedy nahlásit jídlo páteční večeří počínaje a nedělní snídaní konče?
Vlak jezdí dost na prd. Musíš přestoupit v Jihlavě a Okříškách.
Teď se dívám, že přestupy budou dokonce 3. Ještě v Havl. Brodě.
tu neděli ne, pátek večer jo ;)
Vlak je v pohodě, přestup v Havl.Brodě a z Okříšek po svých... Vždycky jsem se tam chtěl podívat (mám tam prý kořeny)...
Je to asi 50 km, podobně z Dačic nebo Třebíče...
Kdo by měl ještě zájem o jídlo na srazu - obědy a večeře - dejte mi vědět do středy do 12hodin. Buď sem, obálkou, příp. emailem. Pak to musím nahlásit.
Vybral jsem všechnu dovolenou - na co ji šetřit, až bude zima. Tak bych přece jenom přijel už ve středu.
A kdy ty a Libor vlastně přijedete?
Na 99% ve středu někdy po obědě. Libor mluvil se správcovou kempu.
To já přijedu taky po obědě, ale asi dost později. Spíš k večeru. Lepší než ve čtvrtek ráno. S ubytováním by tedy neměl být problém?
To nevím. Libor volal správcové a dohadoval pro nás chatku, že přijedeme takhle dříve.