Ahoj, prosím doporučte mi někdo kam na týden na dovolenou na kolech u nás. Pokud možno ať vůbec nemusím na silnice a je tam krásně a klid. Potřebuji vyčistit hlavu :-)
Díky, Petra
Cesky les. Pension Ples: http://www.pensionples.cz/
Byl jsem tam sice jen parkrat na obed, ale je to tam dokonale. V Ceskem Lese je minimum turistu a jsou to jeste porad cyklisticky zvladnutelne kopce a je to relativne siroke pasmo.
V okoli tohoto pensionu jeste pred par lety nebylo pokryti mobilnim signalem. Na cisteni hlavy dokonale. Taky se tam daji pekne pozorovat hvezdy, neni tam skoro znatelny svetelny smog.
Jinak jsou taky zajimave Bile Karpaty a Javorniky, ale to jsou podstatne narocnejsi tereny a uzsi pruh. Pokracuje to sice Beskydami, ale tam uz je prece jen rusneji.
Ahoj, můžu doporučit Krkonoše jsou tam skvělé cyklistické stezky, byli jsme tam teď na týden. Ubytování jsme trefili taky moc pěkné http://www.ubytovanikrkonose.cz/benecko-... Byla to fajn dovolenka
nchcete být na jednom místě nebo popojíždět? lokalit se nabízí dost, od Jizerských hor, kde se dá jezdit celý den a nepotkáš moc lidí, Krušné hory jsou taky dost pusté, krušnohorská maggistrála je liduprázdná, Český les, jeseníky, také úžasné cesty, trochu náročnější terény a kopce, ale nepotkáš za celý den člověka, Orlické hory a PodOrlicko, ale tam se občas musí popojet po silnici, ale také je pusto. Novohradské hory, je toho dost, asi bych se podívala na mapu.
No řekl bych, že od dubna už si něco našel/našla... :)
Na "světlo boží" to vytáhnul liliput, který se zaregistroval včera a "náhodou" našel čtyři měsíce starý zapadlý příspěvek. Nééé, reklama na to "skvělé ubytování v Krkonoších" to určitě není... ;-))
Taky by ses mohl, Matýsku, ozvat, co sis pro ten týden nakonec vybral.
No vzhledem k tomu, že "Matýsek" se podepsal "Petra" a od dubna, kdy se zaregistroval/a sem žádný jiný příspěvek nenapsal/a, tak bych to si asi vybral/a tak zapadlou část koutu Země, že tam asi bloudí do dnes... :)
EDIT: Ovšem toto mne ale docela pobavilo: http://www.mimibazar.cz/matysek1979
:-))
Tak klídek bych si od tohohle penzionu neslibovala. Penzion stojí u cesty, kterou projíždí všechna auta jedoucí na Čeladnou a dále, aby se vyhnula uzavírce v Kunčicích pod Ondřejníkem.
Tahle reklama Ti Kolmane nevyšla :-(. A ceny zrovna lidové nejsou. Jsou v Beskydech hezčí a klidnější místa.
Toulovcovy maštale, že nevíte, kde to je a co to je? Nevadí, povím vám o nich. Najdete je nedaleko obce Proseč, je to oblast pískovcových skalních útvarů, nádherné přírody a klidu zároveň. Můžete zde provětrat kolo, hlavně boty a máte na týden co dělat. Byl jsem tam a moc doporučuji. Dále údolí Krounky, po červené, chtěl jsem to projet na kole, ale pokud se nechcete brodit přes řeku Krounku a nakonec stejně z trasy sjet na nedalekou silnici, pak jděte pěšky. Skály, nádherné údolí, to fakt stojí za to. Dále přírodní park Pivnice, pravá a levá rokle, to je adrenalin, to není pro malé děti, zase jen pěšky. Hledáte li dobré ubytování, pak jeďte do Proseče, Budislavi, nebo Zderazi, budete nejblíže těmto atraktivním lokalitám. Byl jsem ubytován v "mobilheimu Proseč", což o to, čisto, teplo, ale vedle máte fabriku Dipro a tam dělají se dřevem, takže trochu hluk, od 6 do půl třetí větší, pak už menší a to nonstop. Jako kdyby jste v dáli slyšeli jezdit kombajny co sekají obilí. Jinak pěkné soukromí. Na vyspání máte klid, dáte opravdu pár peněz, kdo bude přes den cestovat doporučuji.
Neboj, víme :o)))
http://www.vrstevnice.com/akce/2013/1309zari...
http://vrstevnice.rajce.idnes.cz/130927...
Já bych jel do Plzně, projel jsem Český ráj, teď jsem v Poděbradech, všude je tu krásně, ale stejně to skončí u plzně.
Tak proč ke kovaříčkovi...
(a když bude jeden dva dny pršet a nepojedeš na kole, můžeš si udělat nějakou vejšku)
Udělat si "vejšku" když bude pršet ?
To je překlep,nebo to něco znamená ?
no musí pršet aspoň dva dny abys tu vejšku stih.
Pokud tedy nebude zrovna "rychlostudent"
jakože by to stih dřív než za víkend? no když bude opravdu pilný tak proč ne :-)
Ti fakt nadaní kvůli tomu do Plzně ani nemuseli :-)
Ahoj, v září se chystáme na prodloužený víkend na Broumovsko. Chceme spojit cyklo a památky, takže mám dva dotazy.
1) Byl jste někdo ubytovaný v Hotelu Praha - http://hotel-praha.cz ? Jde nám jenom o přespání a líbí se nám, že je na náměstí.
2) a druhý dotaz, moc to tam neznáme, tak se chci zeptat, jestli je okolí pro cyklo náročné? Na kolách nejsme začátečníci, ale ani zase vrcholoví sportovci :) Tak ať mám alespoň nějakou představu.
A co takhle napsat na jakých kolech tam budete a co vám bude vyhovovat?
Takhle jak dotaz, tak můžu odpovědět ano je a hodně.
1( neznám
2( okolí pro cyklo je náročné středně ale dle mého mínění je ta oblast ideální pro pěšo výlety. Ale kombinace pěšo tlačení a cykloježdění se dá snadno spojit.
Tohle můžeš :-)
Já bych si tam inspiraci pro výlety rozhodně našel a docela bych si tam uměl představit takový jarní sraz :-)
Holandsko - úžásná krajina, zejména na jaře a v létě.
Holandsko je přesně typ na cyklodovolenou U NÁS!!!
Já myslím, že "klid na pročištění hlavy" bere každý "po svém" a kdo chce hledat- najde. Stačí si vybrat z mapy v řídce obydlených a málo frekventovaných místech (kolikrát "za humny")podle svých možností a požadavků. Ptát se na lokality druhých- to je buď pohodlnost nebo neschopnost hledat sám. Stačí vyjet....
Sdělovat "svá" místečka?
Tůdle, nahrnou se tam davy a ...
8-(
...jak to děláš, že já za podobnou radu jsem "v nemilosti"? :-(
Inu: Quod licet Iovi non licet bovi.
AV už má mluvčího? :-O
Já bych měl pár typů, aj silnici se dá vyhnout, a u nás to taky je, když za "nás" budeme povażovat Unii :-)
Ne každému je „s hůry dáno“ hledat v mapě, ne každý má neomezený čas „sednout na kolo a jen tak vyjet“ a osobně nevidím nic špatného na tom zeptat se.
Samozřejmě máš právo na svůj názor a pokud si o tom myslíš své, pak se dotazem nemusíš vůbec zabývat a jednoduše téma skryj.
A jéje, povolili ubytování, hotely a penziony, tak si s těmi reklamními pošuky užijeme :-)