V řece, potoku, rybníku ... v Evropě tady kolem najdeš vodu snadno když se díváš. Nikdy jsem s vodou na umytí problém neměl. Jinak vezu celý den dvě prázdné petky, pokud v podvečer vidím že se budu moci umýt někde v potoce, naplním někde (požádám o naplnění) jen jednu. Na večeři a ranní čaj, popřípadě na vyčištění zubů. Pokud to fakt vypadá že vodu v krajině nenajdu, ale to je málokdy, naplním petky obě, ta druhá je na umytí večer i ráno. Je to neuvěřitelný ale stačí to. Ve Španělském vnitrozemí nebo Maroku to asi bude jinak, ale tudy jsem zatím neputoval.
Na fotce je ranní hygiena u Labe nad Hamburkem, voda čistá a přežili jsme bez problémů.
I voda v Dunaji u Melku byla príma na ranní hygienu :-)
Někde jsem četl o děravém víčku na petku ke sprchování a zaujalo mě jak málo vody stačí na osprchování. (1,5 l vody v petce bylo až až) Teda hlavu si na cestu vždycky oholím, takže odpadá mytí vlasů. Ale co každá hlava je krásná, když je holá. :-)
Večer v hospodě u umyvadla (pak už jen "popojet" na bivak), v pramenu, veřejná sprcha na pláži :). Případně naplním navečer někde petku vodou (vozím přes den prázdnou) a očáchnu se. Nejsme na poušti, nějaká voda se najde vždy... ;-)
Proč se umývat, vždyť špína je dobrá izolace. :-)
Vozim s sebou sprchu - výčko na petku a v něm několik menších dírek. Když petku s vodou naplníš zavčas a svítí sluníčko, tak máš veřer teplou sprchu.
To musí být hodně tvrdé víčko... ;-))
Kus dne ssebou tahat zcela zbytečně 1,5 kg navíc?!? To néé... :)
A to ti tím děravým víčkem ta voda nevyteče? :)
Ale prd, to víčko mám jen ke sprchování. Jinak je samozřejmě na petce normální, bez dírek.
Píše "náhradní" víčko.
Zkrátka to děravé nasadí až když se chce sprchovat :o)))
On spiš kritizoval to "y". :-)
Dakujem vam za vase reakcie,rady a typy.Diky moc.
Úplně stejně, jako píší ostatní. Vody je vždycky všude dost. Na fotu jsme využily s dcerou místa u malého potůčku (napravo pod stromy) o polední pauze. Umýt hlavu, vyprat prádlo a než jsme se obě prostřídaly a uvařily oběd, bylo vše na plotě suché. Toto byla velká očista, tak zhruba po 3 dnech. Jinak klasika ráno a večer a v nouzi jsou opravdu úžasné ty vlhčené kapesníčky. Akorát to chce vyzkoušet jaké, jelikož některé druhy jsou napuštěné i olejíčkem a to pak není nic moc, já osobně, mám pocit, že jsem po nich upatlaná. Jo a to víčko vozím též.
Ona občas pomůže i normální froté žínka, tam pak stačí i minimální kaluž...
:-)) Ručník pod sebe, žínku do levé ruky a láhev s vodou a tím dírkatým víčkem do pravé. Někde vedle mýdlo a to vše vyzkoušeno uvnitř stanu. Úplně v pohodě očista, bez většího nacákání. Takto řešeno loni, když všude bylo hafo komárů. Ty teda fakt nemusím a v těch loňských vedrech jsem ulepená odmítala lézt do spacáku.
Já v podvečer (do půl sedmé) na příhodném místě přemáchnu propocené moira triko a naberu dvě petky pro sichr(většinou v bufáči, reštike, příp. u hodných lidí). Pak pomalou jízdou vyhlídnu vhodné místo na noc. Dírkované víčko je výborný vynález- jedna petka stačí na komplet osprchování celého mne i s 5mm-ovou "hřívou" vlasů, druhá je na večeři, snídani a ranní opláchnutí. Pokud je noc u vody, nemusím šetřit.
Triko peru večer mýdlem, přes den několikrát přemáchnu při zastávkách, kraťasy jednou za 4-5dní vyměním za čisté a použité vyperu- schne dýl vložka, dosuším přes den na brašnách.Pokud bych nesmyl večer celodenní pot, neusnul bych a nevyspanému se nejede dobře....
A kolik dírek je nejvhodnější a jak daleko od sebe?