Projet Beskydy či Jeseníky je poblíž a na několik dní- zajímavosti zjistíš na webu...
Záleží co chceš jezdit zda jen kopečky či roviny. Beskydy a celkově valašsko poskytují obě možnosti.
Ano, o Beskydech víme, ale kde dále? Chceme navštivit i nějakou přehradu či jezero.
Přehrada Horní bečva, přehrada Bystřička, vodní nádrž u Karolínky (Balaton), štěrkáče Hustopeče nad Bečvou, vodní nádrž u Oseka nad Bečvou (Jadran),vodní nádrž Slušovice a Fryšták.
Co furt všichni máte s těma Beskydama?!? :-)))
Měl by jsi pro mě jiná místa?
To bylo myšleno ironicky. Beskydy mám proježdění křížem křážem (naposledy minulý týdne, kdy jsem jel čs hranici), jsou to prostě nejkrásnější hory široko daleko. A s čarovnou Lysou Horou, na kterou prostě musím několikrát do roka; prej jsem "Lysař"... ;-))
Já jsem spíše na ty "kopečky" (a hlavně terén), než na vymetání přehrad...
Jinak těžko radit, když nevím, co jsi tzv. zač - jestli raději terén/kopečky nebo spíše rovinu/asfalt, kolik toho za den můžeš najet, jestli na "těžko" anebo jen s pár věcmi na přespání na chatě či pensionu...
Někdy mě budeš muset vysvětlit, co je čarovnýho na tý Lysý... No, takovej kopec, nahoře lysej a asfaltovej. Ale netuším, čím má bejt jinej proti třeba Černé hoře, nebo hezčím Stráním. Že by proto, že ti stojí v cestě k té tvojí ? ;-)
Přehradu či jezero?!?
V tom případě Dlouhé stráně :o)))
Hele a zkusil jsi se podívat také do mapy?!?
Kolem Ostravy je velmi mnoho možností.
Jestli jste ještě nikde nebyli, tak to máte strašně jednoduchý. Kamkoliv !
Mrkni na mapu a jeď tak daleko, abys byl schopný se taky vrátit. A pokud nepojedeš zrovna do nějaké průmyslové zóny, tak hezký je to téměř všude.
Tak ona i ta průmyslová zóna umí být hezká. Třebas ta ve Vítkovicích... ;-)
Nejen ta. Na mnohých továrních budovách se dochovaly pokusy o jakousi zdobnost. Dnešní průmyslové haly, to jen krabice, ale spousta starých fabrik je ve stylu: "žádná velká senzace, ale zajímavé".
To jo. Nevím jestli to teď z hlavy přesně umístím, ale tuším že někde na kraji Jizerek u nádraží jsem několikrát jel kolem stařičké opuštěné nejspíš strojírny; v Chrastavě směrem na Kryštofovo údolí je tuším taky hezká továrnička. Asi bych vzpomněl i na další...
Já jsem zrovna o víkendu prohlížel "Fiedlerovu kroniku". To je knížka, kterou někdy na začátku 20. století napsal zdejší učitel a zahrnuje oblast Výběžku západně od Šluknova. A je tam mnoho pěkných fotek továren. Ne všechny se zachovaly, ale na některý je dodnes vidět jejich bývala krása.