Kdo jste jel po této trase z Kunětic do Pardubic, můžete sem, prosím, napsat, zda jste opravdu dojeli do Pardubic? Minulý týden jsem tudy jela a po cca 2km jízdy jsem se vracela, protože cesta byla slepá (přes zorané pole se mi nechtělo). A přitom odbočka ze silnice mě na tuto polňačku navedla.
Díky, Máří
Jel jsem to někdy před dvěma roky a už tehdy cesta nestála za nic, bylo vidět, že se přestává používat a kolem toho slepého ramene už snad nikdo nejezdí. Z Kunětic se cesta používá jen k posledním chatám a dál už ne. Dnes se jezdí po luxusní polní asfaltové dálnici z Kuňky kolem Ráby do Brozan, kde se napojí na 24 a po té kolem Labe do Pardubic. To samé obráceně z Pardubic se na Kuňku už nejezdí kolem Labe do Kunětic, kde to na pěšině podél řeky moc drncalo, když tam je přes pole natažený asfaltový tébich a u přejezdu přes silnici z Brozan do Kunětic docela velká polní občerstvovna.
Oprava poslední věty: silnice z Ráby do Kunětic.
Jenom upřesním.
Pokud byste někdo chtěl jet po cyklo 4125 z Kunětic do Pardubic ta NE.
Vyznačený úsek http://www.mapy.cz/s/7ZXJ je na normálním kole neprůjezdný, blbouni nechali pěšinu zarůst roštím a kopřivama, a na horáku možná tak 3 týdny v roce za úplného sucha po sklizni se to dá objet po poli. Bohužel trasa je stále vyznačená a nikdo se nenamáhá to upravit a přeznačit
Místo podél Labe jet z Kunětic (vyznačený začátek je u stánku s výbornou zmrzlinou) nebo od Kunětické hory vyznačenou trasou http://www.mapy.cz/s/7ZXI Je to nádherná hladká asfaltová cesta.
Určitě nejezděte po silnici přes Ráby a Brozany, kde je neustále velký a rychlý provoz.
Jely jsme dnes z Pardubic do Sezemic -tedy ne na kole , ale pěšmo s kočárkem po této cyklotrase. Též nás zaskočilo čerstvě zorané pole, ale po jeho překonání (což byl trochu výkon po té měkké půdě s cca 30kilovým kočárem) jsme se dostaly až do Kunětic a následně jsme pokračovaly kolem křížku do Sezemic. Většina trasy vyježděna auty, jsou zde velké výmoly, ale když jsme to projely s kočárem, s kolem to zvládnete taky. Na kole s malou na sedátku bych to nejela, nicméně pro ty, kteří se chtějí vyhnout silnici nebo jedou raději přírodou než celou cestu po asfaltce doporučuji.
No tak to teda nevím, ale než se vláčet kilometr zoraným a třeba i rozbláceným polem, tak bych z Pardubic do Sezemic šel (jel na horáku) po druhém - pravém břehu proti proudu Labe.