Poraďte prosím, jak projet okolí těchto dvou přehrad. Zatím jsem našla zajímavé trasy především pro horská kola, my pojedeme na tandemu s brašnami, možná s vozíkem. Dala by se zvládnout i některá z vyhlídek? Pojedeme asi od Prahy (od Berounky) a pak se chceme vrátit k Sázavě. Nebo už jsem to překombinovala a chceme toho za pár dnů stihnout mnoho :-)?
Kolem těchto dvou přehrad je to velmi skalnaté.
Doporučuji držet se silniček, ale stejně počítej s tím, že se cesta bude dost houpat.
S tandemem nebo s vozíkem rozhodně nedoporučuji zelenou "Svatojánské proudy" - tam je to na pěško nebo max. s kolem bez zátěže.
Co se týká vyhlídek - předpokládám, že mluvíš o vyhlídce Máj a Smetanové vyhl. Tam byste se s kolem dostat měli. Myslím, že BuLenka tam loni jela - byly tady fotky.
No právě fotky těch vyhlídek mě tu tenkrát zaujaly, i vaše výjezdy k Berounce, tak se to pokouším nějak propojit :-), abychom to zvládli od některé rychlíkové zastávky zase k další. Nakreslila jsem si to z Berouna až skoro do Prahy a pak na jih podle Vltavy, ze Štěchovic přes kopečky na hráz Slapské přehrady, pak kousek po jejím břehu a zase na sever na obě ty vyhlídky. Vypadá to celkem pohodově (na mapě :-)), kopec nebo hůř sjízdný terén tlačíme, jen to nemusí být příliš dlouho. Díky za odpověď.
Ještě pozor na silnici ze Zbraslavi do Skochovic - ve Skochovicích končí. Nekompromisně. Přes železniční most na druhou stranu nedoporučuji - není stavěn pro pěší, takže když tam cyklista potká vlak, vejde se jen s velkými obtížemi (vím, že známý to řešil vyvěšením kola z mostu).
S cestami toho asi moc nevymyslíš. Od řeky budeš muset vždycky nahoru na kopec a těhle silnic na výběr také moc není.
Ale za sebe musím říct, že za dva dny sjet od Berounky dolů na Slapy a zase zpátky k Sázavě, to je docela slušný nářez.
Když jsme u ztěch železničních mostů, něvíte jak dobře a bezpečně je průjezdný železniční most přes Berounku ze Všenor do Černošic? Je tam sice natažená cyklotrasa č. 3, ale nevím jestli se tomu dá věřit.
Součástí železničního mostu mezi Všenory a Černošicemi je lávka pro pěší, dá se projet i na kole.
A cyklotrasa č.3 je mezinárodní, vede z Prahy přes Plzeň až do Německa a snad i dál.
Dík, já někdy těm cyklo moc nevěřím, už jsem viděl i takové, že byly sotva průchozí.
Projet se dá, ale správně má cyklista sesednout z kola :o)))
Občas tam někdo z místních dělá "policajta" a cyklisty prudí. Ale už jsem asi dva roky neslyšela, že by tam byl nějaký konflikt.
Myslim, ze "sesedni z kola" je az v te male ulicce v Cernosicich (nejakych 50 az 100 m) tesne pred mostem.
Netuším. Neslézám tam a navíc teď jezdím raději z Dobřichovic po druhém (levím) břehu a stoupákem mezi chatama a dolů do Černošic. Mostu se zcela vyhnu.
Z Dobřichovic je už velmi příjemná stezka až skoro k chatám a jede se tam líp než po druhé straně po silnici kolem kolejí.
Je to tak akorat na jednoho cyklistu. Pri hustejsim provozu je treba si davat prednost, ale od vlaku jsi bezpecne oddelen kleci.
Tak o to mi šlo abych si neodřel lokty o vlak. Chceme se nejspíš tamtudy protáhnout až pojedeme z Prčic.
Z Prčic přes Všenory?!?
Kam to budete mířit, jestli to není tajemstvím?!?
Ještě to není úplně jasný, ale když už tam budem, tak ať se trochu projedem, takže nejspíš přes Onen Svět, hráz Orlíku, Dobříš, Černošice a Zbraslav na Opatov nebo to možná natáhnem kolem Karlštejna a vynecháme Černošice. Bude taky hodně záležet na počasí, kdyby mělo hodně foukat proti, tak to vykrátíme a vemem to víc napřímo.
Vy jste se rozhodli jet dva dny nonstop?!?
Já bych tohle měla minimálně na 3 dny.
Je to krapet dál než obvykle jezdíme, ale zase se tam nenastoupá tolik metrů, tak snad to půjde i bez přespání :-)