Ane + já osobním motorovým vozidlem Škoda Růmster, benzinový motor, kombinovaná spotřeba cca 6,5 lt/100 km, Ane řídí, já naviguji, doba odjezdu zatím nevyjasněna - až bude mít Ane po práci (což může být trošku problém) :-)
Po ose,natěžko,s vozíkem,pomalým tempem hanáckého šneka.Kombinovaná spotřeba 5 litrů tekutin denně,mimo piva a tekutého penicilínu.
Na kole
http://www.bikemap.net/route/2087686
HonzaKu, neber to prosím, že ti chci kecat do trasy - vím, že si stejně pojedeš, kudy budeš chtít.
Jen upozornění na silnici Břežany - Zbraslav. Je to jedna z nejhnusnějších silnic, vyhýbám se jí i autem.
Je to sice mírně s kopečka, ale je to tam úzké a poměrně silný obousměrný provoz. Včetně náklaďáků a kamionů. Něco sice pobrala spojka, ale ne všechno.
Pro neznalé se tahle silnice, samozřejmě, nabízí jako nejjednodušší varianta na objezd Prahy, ale je to pro silné nervy.
Osobně bych to stočila asi na Libuš a přes Modřany sjela k Vltavě a na Zbraslav po stezce.
jo, radka má pravdu, ještě bych mohla doporučit ve Vesci přejet hlavní silnici co vede na Jesenici, přejedete dálnici, na kruháku se dáte vpravo a po polní asfaltce podjedete dálnici, vyjede se na silnici, zahnete vlevo směr Dolní Břežany, ale na křižovatce uhnete vpravo na Cholupice, ve vesnici zahnete mírně vpravo mezi baráky a stále rovně přijedete na polní cestu a stále s kopce sjedete až do MOdřanské rokle, tam už podle žlutých cedulí dojedete k řece. zajížďka asi jen 5 km? polní cesta v pohodě sjízdná i pro lehokolo. To Břežanské údolí je fakt ošklivé.
Já pojedu v pátek, školu mám snad do půl osmý. Pojedu pravděpodobně po svých, záleží, zda budeme na tělocviku běhat, pak bych nastoupila i automobilová možnost...
Když pojedu po svých, mám vybranou trasu: a) Středokluky - Nižbor - Zbiroh (51km ale po těch ukrutnejch kopcích, ale v Broumech mají točenýho Matušku za hubičku)
b) Středokluky - Beroun - Zbiroh (56km ale v lepším profilu s větším provozem, na trase je alespoň Medvěd)
Ale koukám, že rozdíl v nastoupaných metrech je asi 10%, to není tak zlý ;-)
jestli pojedeš z Berouna do Nížboru nebo opačně, tak už tam je nová cyklostezka podél vody a nemusí se po té šílené silnici.
Po silnici Beroun Nižbor to není tak hrozné. Ale do berouna bych po ní nejel. Raději jeď po bývalé státní co kopíruje D5. Nejsou tam žádné velké kopce a je nejkratší. Za Bouchalkou z ní odbočíš do Zbiroha okolo nádraží(původního. A když to vezmeš před nádražím (za mostem) do prava na modrou dostaeš se hnedle až na Hlavatici mimo provoz.
Ta silnice byla v pohodě... Jsou horší úseky, třeba za žloukovicema ;-) Ale já bych tam přijel od Unhoště, shora...
Školu máš do půl osmý a pak vyrazíš?!? Tak to by si mohl stihnout akorát sobotní odjezd v 8:58 :o)))
Fuj, překlep, do půl jedný... :-)
Tak to jo, to už je trošku lepší :o)))
To bys mohl stihnout i večerní brífing :o)))
Tak se bude běhat, to možná briefing nestihnu... ;)
Nepojedete někdo kolmo z Prahy?
Jel bych asi ve čtvrtek +/- kolem poledne. Trasu ještě nevím. Ale jak se dívám na mapu tak asi kolem Berounky do Berouna a pak podél dálnice Zdice, Žebrák. A přes Líšnou (přes kopec) do kempu.
ve čtvrtek ještě budu pracovat, jedeme až vlakem v 15:15 mohl bys nastoupit v Berouně, kde tenhle vlak staví. Cesta je nejlepší podél vody. Z hl. nádraží sjeď rovnou k řece a pak už pořád po stezce podle vody.
Za Berounem bych to ale vzala přes Svatou - sice si vyšlápne kopeček, ale pak je tam hezká silnice lesem a sjezd do Týčku.
Kopec nevadí. Trasa vypadá zajímavě, určitě lepší než kolem D5. Ještě promyslím.
Tak jdu zapřáhnout nákladní vozík a vyrážím.Do středy budu na Hlavatici,spěchat nebudu,přímá a nejkratší cesta není v plánu.
Dobře dojeď a budu se těšít. až tě zase uvidím.