Dobrý den,potřebuji poradit.V létě se chystám do okolí Brd a chtěl bych aspoň část projet.Je to vojenský újezd a je tam povolen vjezd o sobotách a nedělích po okrajovách částech.Narazil jsem ale na několik lidí,kteří udavají průjezdy i ve vřední dny a doslova přes Brdy(Cykloserver-výlety).Může mě někdo poradit,jak na to?Nechci porušit zákaz,ale když už tam budu...Díky za info Bobisek
povolení vjezdu do VÚ Brdy platí o sobotách nedělích a svátcích.
O povolení vím,ale to jsou vymezené trasy okrajem VÚ,ale toto není přece okrajem (viz odkaz)
http://www.cykloserver.cz/f/9519107613/
Zkoušel jsem se doptat autora trasy,ale nereaguje.Zkusil jsem to tady, a kromě Jindry samé pozitivní reakce.Díky
ahoj, 7 let jako dite a 3 roky jako vedouci jsem byl na tabore...tabor je v Ohrazenich a s detmi casto chodime na kraj vojenskeho prostoru... max 1 km asi... tim chci rict ze nebyl problem a to nas tam bylo 60... ale pamatuji si ze jednou byl 2 denni vylet a nejaky povoleni asi muselo byt, kdyz jsme sli skrz... ale za tech 10 let(140 dni) jsem nikdy nepotkal vojaka tam... nejsou penize... neni cviceni... ja bych se toho nebal :)
V létě?
2013?
Zakládáš téma pozdě, tohle se řešilo už v roce 2009. Tím chci říct, že plány na zdolání Brd v létě 2013 mi připadají mírně provokativní. Polož otázku přímo:
Jak je to s vojenskýmí újezdy v Brdech.
Pokud v prosinci 2012 plánuješ dovolenou v Brdech v létě 2013 působíš jako dement.
Alespoň pro mě.
Otázka je jasná, zpřístupnění vojenských újezdů.
Ale na tu ti nemůže tady asi odpovědět nikdo, ptej se na ouřadech.
Nevím co se ti nezdá.Nikdy jsem tam nebyl,jen ve Strašicách na voj.cvičení.Tak se chci podívat. Nevím jaké máš zkušenosti ty,ale sehnat dobré ubytování pro 12 lidí,to chce hodně dopředu.A i dementi mohou jezdit na kole.Jinak všem děkuji za rady.
Toho si nevšímej, někdo jako dement může působit a někdo jím je.
http://www.levneubytovani.net/rekreace/brdy.php
viz třeba zde:
Vojenská ubytovna, Jince - Královky (Brdy / Hřebeny)
"Okrajové části vojenského újezdu jsou o sobotách, nedělích a státem uznaných svátcích vždy od 7 do 21 hodin na základě výnosu přednosty újezdního úřadu přístupné pro pěší a cyklistickou veřejnost v režimu takzvaného dočasného zpřístupnění II. kategorie."
O možnosti průjezdu jsem nikdy neslyšel. A i mimo soboty, neděli a státní svátky taky. Nikdy jsem to nezjišťoval (nenapadlo mě to). Jen párkrát jsem využil možnost navštívit okraj. Třeba tu bude nějaký místní a poradí:-)
Ale možné je všechno. Já jsem se v Boleticích taky směl podívat tam, kam se obyčejný člověk dostat nemohl. A to jsem měl aj "ochranku" v podobě dvou zelenáčů:-) Prostě se to dalo dohodnout...:-)
Ale na Brdech se přece právě jezdí ty průjezdy - teď nevím, ale myslím, že jsou tam takové dvě hlavní průjezdní trasy.
Mě by zase přišlo divné plácat se jen po okraji.
Já nevím. Já se dočetl jen o těch okrajových místech a tak jsem to raději respektoval:-)) Ve vňutru mne sestřeli a bude po bikerovi:-)
Ale v Boleticích se smí aj skrz. A doporučuji, je to tam pěkné.
Pánové - u nás se říká: Kdo se bojí, sere v síni. Já jsem byl ve VP možná třicetkrát, Někdy na okraji, dvakrát přes celé Brdy ( Teslíny-Valdek apod.) Byl jsem na dopadové ploše Jordán, taky několikrát, na Toku a jsem živ a zdráv.Koukněte na fotky. Praha,Tok,Jordán. Prostě se seberu a jedu. V sobotu v neděli nebo ve všední den.
...to se neříká jen u vás,ale musíš uznat, že je rozdíl toulat se VP sám či ve 12-ti členné skupině-v prvním případě jsi skoro neviditelný...
Tak uznávám dvanáct je dost, to už by mohlo dráždit. Ale stejně si myslím, neb jsem byl dva roky na vojně, že lampasáci byli líní už v době, kdy se báli postihů a režimu. Teď, když ví, že za tři roky vypadnou, tak na to kašlou totálně. Neboli - já bych se nebál ani ve dvanácti lidech. Je pravda, že ze začátku jsem měl také obavy, teď tam jezdím jako domů. Ovšem také je pravda, že občas pýcha předchází pád. A teď si vyber.
...dokud takovému lampasákovi, co je mu všecko fuk, neprdne a nenechá místo pohubu vybrat jako cíl střelby- a TEĎ si vyber :-(
http://www.vojujezd-brdy.cz/vynos-c-1-2011...
Pokud nebude vyhovovat to co je obecně povolené můžeš požádat o zvláštní povolení, třeba ti vyhoví.
Ujezd se bude rusit, mozna tou dobou uz tam bude CHKO...
Posadka sedi v Jincich a pokud jim v utery nepojedete cela banda smerem na Tok, tak je jim to asi v tuhle chvili srdecne jedno. Pochybuju, ze tam jezdi po vsech tech "signalkach" patroly a kontroluji. Cviceni se tam uz asi zadna neplanuji. Kdyz nepolezete na dopadovky, tak vas asi nejspis nikdo honit nebude... O vikendu jsou okrajove ccasti a nektere prujezdy normalne otevrene...
Ahojky , bylo to sice v sobotu když jsem se motal po těch okrajích červený lom a padrtské rybníky .. a dostal jsem se dost dolů a jelikož jsem to točil na prahu tak jsem podle mapy projel skrz prostor, kde mě lapil lesák měl řeči ,ale pak poradil kudy mám jet .. takže v poho :-) a zjistil jsem že tam jezdí dost lidiček uvnitř vojenského prostoru .. tot skušenost ode mne .. ahoj ..