V plánu bylo objet ČR pomyslně podél hranic a držet se pokud možno na asfaltu. Podle toho byla také zvolena trasa a i jednotlivé detaily. V případě, že by to šlo dobře, jsem byl rozhodnut přejet na Jablunkovsko přes SR. Najet jsem měl něco těsně pod 1500 km a to za 9 dní jízdy (desátý den odpočinek). Šlo o mou první jízdu na těžko (zátěž při odjezdu 21 kg včetně jídla na 3 dny).
V plánu bylo denně ujet 150, někdy i 180 km za den.
Kolo mám obyčejné: Trekové „Madison Nashville“ z Mountfieldu (před 6-7 lety za cca 7000,-Kč) s celkem 24 převody.
Co se týče fyzické přípravy, tak do práce jezdím denně na kole (denně najedu 26 km) a po letech jsem začal běhat a to 3x týdně 10 km.
A jak to všechno dopadlo?
1.června 2012 - pátek
Trasa:
Svinařov – Libušín – Kladno/Rozdělov – Velká Dobrá – Valdek – Kyšice – Amerika – Nouzov – Hřebečka – Chyňava – Železná – Beroun – Králův Dvůr – Levín – Zdice – Bavoryně – Žebrák – Cerhovice – Kařez – Mýto – Holoubkov – Svojkovice – Borek – Rokycany – Sv.Martin – Šťáhlavy – Olešná – Nezvěstice – Žákova – Zdemyslice – Blovice – Vlčice – Stará huť – Ždírec – Myť – Srby – Nepomuk – Mileč – Chlumy – Kozčín – Milčice – Olšany – Pačejov/Nádraží – Pačejov – Velenice – Břežany – Smrkovec – Hradešice – Černíč – Vlkonice – Budějice – Rabí – Čepice – Sušice – Divišov – Dlouhá Ves – Annín.
Vyrážel jsem přesně na minutu v 6:00 hodin za nepříliš lichotivého počasí – zataženo a vítr. Také jsem skočil na váhu a 73,6 kg.
Cesta do Berouna probíhala naprosto úžasně. Šlo jen o to zvyknout si na náklad 21 kg a volit podle toho převody (nutno dodat, že pořádně jsem se s takto naloženým kolem naučil jet až v pondělí 4.června). Prakticky okamžitě jsem zjistil, že s takto naloženým kolem nemůžete zabrat ze sedla, ale musí se vše odšlapat vsedě.
Úsek Zdice – Rokycany bylo utrpění. Silný protivítr mě donutil jet opravdu pomalu (to vše byl ale jenom „čajíček“ proti tomu, co teprve mělo přijít…)
Další úsek byl zase samý kopec – žádná rovinka. Prostě rychlý sjezd a zase
Hoblíku to dej do blogů, diskuse ti delší text nesežere.
To je jak nepíši do blogu a tak se mi to zdálo nějak divně nedokončený,tak to si počkám na celý článek.
Šlo by vkládat to na pokračování po částech jako další diskusní příspěvky, původně jsem tak chtěl psát cestopis dokud nebyly blogy. I fotky by se daly přidat. Ale pak vznikly blogy a asi není smyslem diskuse dávkovat dlouhý text po částech do příspěvků.
Jinak že nepíšeš blogy je právě u tebe škoda, ty bys měl témat a cest do daleka i krásných fotek fůru...
Tak jsem se taky začetla a snad pokračování bude, snad autora netrefilo ...
Myslíš jako netrefilo z toho zkrácení textu? No mne by asi teda piclo... :-))
To jste vy bezmotoráči. Furt přetlak energie.
Elektrocyklista tyhle věci řeší s přehledem a klidem, viz:
http://m.youtube.com/#/watch?desktop_uri=...
???
Heky říkal, že by ho z toho piclo, video ukazuje, že se to dá řešit i jinak :-)
video ukazuje naopak někoho komu právě piclo :-)
Tedy až na to, že je to nahraný, ale to už je jedno.
Myslim že to nahraný není, tomuhle opravdu asi hráblo.
Viděl jsem jiný, kde si na to přinese palici a tam už je jasný jak to bylo.
Ale kdo ví. Viděl jsem frajera, co hrál neúspěšně nějakou hru na mobilu a tak se naprd, že s ním fláknul o zeď.
Pochopitelně si na toho mobila sám nevydělal :-)
je to starý a viděl jsem to mnohokrát...
Jestli to není nahraný, co píše na té klávesnici, která není připojená k počítači a proč kouká na ten monitor, který také není zapojený?
Máš recht.
Článek přesunut do blogů!!!!!
Článek přesunut do blogů!!!!!
Článek přesunut do blogů !!!!
sem:
http://www.nakole.cz/blogy/hoblik/354-o-jedne...
To se dalo čekat, jezdit na pivo a pytlikajdy a konzervy (a ještě je vozit sebou!! .. OMG ..), to normálnímu cyklistovi nic nedá .. z piva ztěžknou nohy a bolí kolena a pytlikajdy, zejména dnešní, jsou jen příchuť, H2O a Ečka ..