AHoj, máte někdo proježděné České Švýcarsko? Já to tam mám moc ráda a chtěla bych doporučit nějaké trasy kam se vydat... Hodně tipů jsem našla zde http://www.region-ceskesvycarsko.cz/ Co poradíte?
Shodou okolností jsme se včera vrátili s partou ze Srbské Kamenice a můžu konstatovat, že sehnat ubytování v regionu Českého Švýcarska, aby to nebylo moc Hogo Fogo a opravdu cyklisticky přívětivé, není žádná sranda.....
Ovšem opravdu je tam nádherně.
l. Testovací den (připravenost kol, kondice, seznámení s oblastí) S.K. Růžová, Labská stráň, Bevveder, Arnoltice Bynovec S.K. (35km)
2. S.K. Jetřichovice, Vysoká Lípa pak po české cestě do Zadních Jetřichovic a parádní 20 km sjezd kolem vody do Bad Schandau pak podél Labe do Hřenska a přes Mezní louku zpět do S.K.
. (65 km)
3. S.K. Jetřichovice (trpaslíci) Rynartice (Aquadukt) Doubice (nepopsatelná atrakce musí se vidět) Kyjov Následuje kochačka Kyjovská soutěska, kolem Brtnického potoka, Brtníky, Vlčí hora Kyjov Doubice pak U sloupu doprava na Tokáň a pak brutálním sjezdíkem do Jetřichovic a do S.K. (55km)
4. Auty do Hřenska a pěšmo Tři prameny, Pravčická brána, Mezní louka, Mezná, Edmondova soutěska loďmo a pak do Hřenska (pěšky asi 12 km)
Na Šluknovsku, a to bude v Českém Švýcarsku podobné prošlo ubytování tímto vývojem:
- nic moc
- otevření hranic a s tím související velké oči, jak sem začnou jezdit ti Němci, takže Zimmer Frei na kdejakém baráku
- vystřízlivění a uvědomění si, že turistická sezona je tady zatraceně krátká a Němci zůstanou raději v Saském Švýcarsku
- nic moc
- současný stav: hledání nových forem (komplexnější nabídka)
Vzhledem k tomu, že slušné turistické počasí je tady jen v září, zima mizerná, léto deštivé a studené, opravdové letní počasí je buď v dubnu nebo občas 15. července mezi 11 a 14.30 hodinou, já bych tady v ubytování nepodnikal.
Měl bys to přehodnotit, vlivem GO tady bude v už roce 2035 polopoušť, lesy zmizí a stolové hory i jednotlivé skalní suky vyniknou v celé své kráse a mohutnosti (takový severočeský Utah). Teplo bude i v zimě, tak abys už začal přistavovat apartmán.
Nebo to bude až v roce 2350 (příp. 3250)?
V důsledku globálního oteplování se prý naruší a podstatně zkrátí Golfský proud, který doposud přináší teplý vzduch do Evropy. Z tohoto důvodu se v Evropě v důsledku GO paradoxně výrazně ochladí a nastoupí mnohem chladnější období - nová doba ledová. Takže bych to viděl spíš tak, že bych voskoval lyže a chystal zásobu kožešin.:-)
Nojo, to ale předpokládáme, že zkratka GO znamená oteplení. Jenže, co když jde ve skutečnosti o ochlazení - pak se v Čechách (nebo i na Moravě) oteplí?
PS: dřív mi zima nevadila, ale jak tak vyrůstám z puberty, tak mám nějak víc radši teplo ...
no to je ono! a já furt přemýšlím, proč chlad snáším čím dál hůř! puberta se vzdaluje a mílovými kroky stárnu! budoucí ekonomiku tedy neohrozím, protože se starobního (paradoxně stále se vzdalujícího) důchodu nedožiju. tedy vzhůru do víru života!
Mně by taky nevadilo, kdyby se na Vinohradech zase pěstovalo víno a na zahrádce bych mohl mít klidně nějaké to tropy ovoce.:-) Tak uvidíme. Bud´ jak bud´ to budou změny, které nás asi dost překvapí a mnohé hodně zaskočí. Jen blázen si může myslet, že současný stav je na věky. Již mnohokráte v historii se poroučely jinší říše k zemi jen v důsledku změny klimatu. Takže to není v dějinách lidstva vůbec nic neobvyklého.