Asi 100. Dobře se jede vlakem nebo busem. Nebo vlastně autem po dálnici!
A jestli je myšleno na kole, mohu doporučit úsek, který by mohl být na té trase a po kterém se jede dobře: z Mnichova Hradiště podél Jizery a Mohelky na Český Dub a Osečnou a pod Ještěd a na Ještěd ...
Ahoj,
mám nacvičenou cestu z Prahy do Josefova dolu, což má dost dlouhý společný úsek. Do Turnova se dá jet úplně v pohodě po staré státovce (610). Z Turnova okreskama do Hodkovic nad Mohelskou a z nich vede podél dálnice cyklostezka až do sedla nad Libercem, pak zase okresky.
Vzdálenost bude zhruba stejná, oshadem se zajížďkama (a podle toho, odkud v Praze vyazíš) tak 120 kilometrů. V Praze samotné se doporučuju vyjet si na "kopec" metrem na Letňany, nebo Černý Most.
V naprosto pohodovém tempu se to dá odhadem za 6-7 hodin.
Takže když se budu potřebovat svézt Turnov-Praha, mám to vzít prostě po 610 a nehledat cyklotrasy?
Není důvod hledat jinou cestu.
Možná ještě ten první úsek v suburbanu (tak po Labe) bych ještě objel, třeba přes Čelákovice - ale jen ve všední den. V sobotu ráno naprosto netřeba. Nevím, jak je na tom most přes Labe v Brandýse, už ho otevřeli? (lávka tam bude určitě). Za Brandýsem zabrala původní stopu státovky dálnice, tak se to tam objíždí po okresce pár kilometrů východně. V Mladé Boleslavi se projede rovnou městem (dokonce tam mají i nějaké fragmenty cyklostezek), a pak je ještě jedna malá odchylka od císařské silnice těsně před Turnovem ve Svijanech.
tuto cestu absolvuji zhruba dvakrát týdně, položil li by jsi otázku konkrétněji....osobně se mi nejvíc líbí kralupy/mělník/kokodůl/doksy/a buďto rychle přes mimoň, nebo kochací přes kuřivody,osečnou...za 7 hodin jseš bez práce i s občerstvením na cestě.
Pavla