Při své cestě do zahraničí jsem měl možnost jet autobusem s vlekem pro přepravu jízdních kol. V ceně jízdenky byla započtena místenka a přeprava kola. Myslíte si, že i zde by se takovýto dopravce osvědčil: např. Praha - Strakonice - Vimperk - Zadov?
Z Prahy na Šumavu jezdí každý víkend cyklobus od Skituru - viz <a href="http://www.nakole.cz/tipyatriky/cyklobusy.php3...
Nevíte někdo zda nejezdí cyklobus také z Brna na Šumavu? Hledám jak se v létě dostat s koly na šumavu bez vlastního auta.
To má být průzkum trhu?
A záleží na tom? Každý, kdo se tady na něco ptá, něco zkoumá. Třeba to co je na trhu to nejlepší (stan, bunda, kolo, ...).
Samozřejmě že nezáleží a taky jsem tím nemyslela nic špatného, ba právě naopak je-li to průzkum pak jeveden cíleně. Vyznělo-li to blbě tak se omlouvám.
Trochu to téma roztáhnu, jestli dovolíte. Zdá se mi, že u nás je asi nepředstavitelné přijít k autobusu a naložit kolo na normální lince, když to jde a není plný zavazadlový prostor. Člověk to, ale občas potřebuje. Mám nejlepší zkušenosti se Sardinie, Kréty a Andalusie a i Naxu. Tam se tomu vůbec nikdo nediví. Prostě je volno v zavazadlovém prostoru, tak vyndáte kola, naskládáte to tam a bez příplatku tradá. Občas se to hodí a tohle kdyby fungovalo u nás.
Zaznamenal jsem, že Student Agency něco takového slibuje - jen chce kola do bedny, aby nám to alespoň trochu ztížila.Koukal jsem se na trasu do Švajcu, bych se podíval kam děda jezdil za prací. U některých autobusů u nás v okolí vidlákova se objevila značka, že berou kola, ale to jsem zatím nevyzkoušel.