Vytvořil sem si na Bikemap.net trasy včetně uložení obrázků k určitému místu. Nyní když si chci trasu otevřít tak obrázky zůstaly na svém místě, jen z mapy zmizela samotná modře značená trasa, dříve to bylo v pohodě. Nemá s tím někdo zkušenosti?
já už dávno přešel na gpsies.com. Je to lepší program jako bikemap, nabízí i více možností
Zkoušel jsem to, a moc mě to nepřesvědčilo... Fungovalo to srovnatelně (špatně) jako bikemaps. Před rokem.
ale hledání, třídění tras, možnost trasy označit štítkem, import fotek z Picasy, široké možnosti exportu...takové možnosti Bikemap nemá. Stabilnější než Bikemap taky je.
Bude to tím, že nic z toho od té aplikace nechci. Já potřebuju mapu, do které si můžu nakreslit trasu a vypadne mi obrázek mapy, vzdálenost a převýšení. A v těchto ohledech to tenkrát fungovalo stejně neohrabaně jako bikemap. Takže se mi nevyplácelo na to přecházet a vzdal jsem to.
Však pokud ti to stačí, tak ok. Mě třeba nejvíce vadí, že na Bikemap těžko hledám moje některé starší trasy. Taky na Gpsies je více mapových podkladů. A teď se dají trasy zobrazit i na dalších mapových podkladech, např. na Slovensku se zobrazují i turistické trasy
Jak hledas spatne svoje starsi? Necham si vypsat vsechny svoje.
Murphy: No ale když jich máš hodně?
Napravo se ti ukazuje deset tras a pak musíš přepínat na další desítku.
Tak já si trasu označím do nějaké složky např. turistika, MTB, silnice apod. nebo si ji vyhledám podle jména či jiných ukazatelů
Více podkladů? To zní zajímavě, podívám se tam zas. Díky.
ale pozor, nejsou v nabídce na mapě, ale dají se na nich trasy jen prohlížet a jsou buď ve výpisu tras vedle vlaječky nebo pod mapu
Mrkni (přepni na Hikebike, tam jsou ty tur.trasy na Slovensku): http://www.gpsies.com/mapOnly.do;jsessionid...
Borci (a borkyně) teď se zeptám jak jeliman... Když chci tu mapu z BIKEMAP zkopírovat třeba do WORDU..., jak to udělám? Je tam sice ten šílenej kód, ale ten když zkopíruju, tak se zkopíruje jen ten kód a ta mapa se neobjeví. Asi to bude nějaká maličkost, ale žel já nevím, jak na to. Díky za pomoc!
No, jestli mas nainstalovany Office, mel bys mit mezi tiskarnami Microsoft Office Document Image Writer. Takze das mapu tisknout a vytiskne se Ti to misto na papir jen do obrazku a ten pak vlozis do wordu. Pripadne existuji i jine. Ze screenshotu to pak chce orezavat zbytecne casti obrazovky
Bikemap nepoužívám, bo nemá pořádné mapy ČR.
Daleko lepší je Trekview na http://www. trekview.cz , který má turistické mapy z Mapy.cz