Možná jste postřehli, že Šluknovský výběžek má takový apendix, výběžek Fukovský. Až do roku 1960 tam byla vesnice, dneska je tam pustý kout zajímavý svým vytrčením do cizího území a také tím, že tudy prochází nejsevernější česká trať a protéká nejsevernější česká řeka Spréva. Možná brzy bude vše jinak, chystá se tu rozsáhlá výstavba rekreačního střediska pro 2000 lidí. (Center Parcs) Takže kdo chce vidět původní tvář tohoto koutu pohraničí, měl by si naplánovat výlet.
Tak to jsem to stihnul ještě včas: http://www.nakole.cz/clanky/740-za-slunickem-na...
Jen mě na té vizualizaci překvapila ta imitace kostela.
Dle mého je to trochu kalkul s tím, že to v okolním Německu (musí s výstavbou souhlasit tamnější orgány) lépe projde.
To bude mít vodu nebo odpad nebo elektriku z německa?
Já to objevil na webových stránkách obce Oppach.
www.oppach.de. Stavět to bude jiříkovský podnikatel a krajský radní Mirko Bernas. Ti Němci se k tomu vyjadřují, protože jsou dotčené osoby, či jak se to jmenuje. Prostě jsou sousedi, areál by zahrnul celé území, od hranic ku hranicům.
Já jsem teda po pravdě vůbec netušil že něco takovýho je, už hledám vlak od nás abych se tam letos ještě podíval :).
BTW, myslíte si že takovej obrovskej areál má šanci se uživit? Znám několik majitelů kempů a podobných zařízení a rok od roku jim to klesá. A často to jsou kempy na opravdu špičkové úrovni.