JH - cyklostezka 1236 Jemčina - Rybník Vydýmač s krásným pensionem Pecák - Jez na Nežárce jménem Metel (občerstvení) - Hamr - Veselí nad Lužnicí(oběd pension Na Soutoku) - po cyklostezce 1034 na Vlkov (koupačka na pískovnách) - Klec - Hráz rybníka Rožmberk - Třeboň - po modré asi 3 kmsměr JH ke kapli sv. Víta (občerstvení stojí za to) - dál po modré (sjízdná) do Novosedel a Jemčiny - pak už jen do JH stejnou cestou. Celkem cca 70km nádherné krajiny plné rybníků a pěkných posezení. Mám odzkoušené, přeju hezké zážitky. Čus
Souhlasím, krásná trasa, já jezdím z Jemčiny do J.Hradce po 1170 až k Holenské hrázi, pak po červené (pokud delší dobu nepršelo, je dobře sjízdná) okolo Holenského Dvora až na silnici mezi Mnichem a Ratiboří, po ní pak do Ratiboře, matné a Děbolína. V Děbolíně se napojím na 1148 až do Hradce. Přijde mi to hezčí než 1236 a auta se tam téměř nepotkají.
Moc hezká, i když trochu kopcovitá je trasa z Hůrek přes Blato na Landštejn - pod hradem 2 dobré hospody - pak do Starého Města pod Landštejnem a odtud po silnici na Slavonice, na kopci odbočit doprava na 1003 do Maříže o odtud dál do Slavonic.
Do Hůrek je to nejlepší úzkokolejkou - www.jhmd.cz . Pokud chcete trasu prodloužit, vystoupíte dřív :-)
Pro cestu zpět do J.Hradce doporučuju cyklobus - www.cyklotrans.cz , bohužel letos jezdí jen v pá, so a ne :-(