Plánuji zajet si zase někdy na Praděd, a protože z domu to mám daleko, tak bych použil vlak do Olomouce. Nějak zkusmo jsem naklikal trasu a prosím místní znalce o její zhodnocení a případné rady kudy je to lepši.
http://www.cykloserver.cz/f/6daf051055/
A nevíte někdo jak vypadá cesta od Petrovky do Koutů?
Je to cyklotrasa č.6157 a v Cykloatlase je značená jako zpevněná cesta.
Díky, za případné rady.
Kdy vyrážíme? :) Příští neděli? ;) Bude to na silničku?
Příští neděli určitě nééé!
Po sobotních Karpatech bych to asi nedal.
Ale venku je hnusně a nemám co dělat, tak plánuju.
Asi 18. nebo 25.6.
Pokud pojedeš 25.6. tak se tam možná potkáme. Každý rok organizujeme výjezd z Krnova na Praděd. Z Hvězdy je společný start všech účastníků v 12. hod., tak když tak se můžeš přidat. Bude ti změřen čas a možná vyhraješ i tričko :)), pokud teda nebudeš útočit na první místo, za to je pohár :)
Škoda, kdyby se jelo až v červenci, přidal bych se. Červen mám už plnej, ale letos Praděd nesmí chybět.
Termín ještě není přesně daný. Zkrátka nějakou sobotu od půlky června do konce července.
Až to naplánuju na pevno, tak sem napíšu. A když by se někdo přidal, bych byl rád.
Uvedenou trasou jsem už párkrát jel. Myslím že, je to taková nejklasičtější cesta z Olomouce na Praděd, mimo hlavní cesty s vyjímkou úseku Dlouhá Loučka - Rýmařov, ale ani tam to není nic tragického a dalo by se to případně vzít přes Sovinec, ale je to tam více nahoru a dolů.
Cesta od Petrovky do Koutů vede lesem a je asfaltová až dolů, jel jsem tam loni. Na Petrovku se dá z Pradědu dojet kolem Švýcárny, asi kilometrový úsek je tam pro MTB (dost z kopce, šutry), ale normální kolo se dá ten kousek v pohodě tlačit.
Jen bych doplnil, že pro variantu nahoru bych zvolil cestu ze Šternberka přes Huzovou, Arnoltice a Břidličnou. Vzdálenost bude +- stejná, trochu kopcovitější, ale hlavně hezčí krajina, než přes Hanou a Valšovský žleb. Mimochodem na křižovatce za Arnolticemi je krásný pohled na hřeben Jeseníků včetně Praděda. Pokud trváš na průjezdu Rýmařovem (točí se zde místní výborné kvasnicové pivo), můžeš zkusit i ten zmiňovaný Sovinec, tam je to krajinářsky ještě hezčí, ale taky zřejmě nejtěžší varianta, jak se do Rýmařova dostat.
Díky všem, za reakce.
Ještě vymyslet cestu zpátky, protože uvažuji i o variantě sjet do Koutů a vracet se od tamtud.