Sobota - lezení s prckama na překližce, výstava koní v Lysé
Dneska - Hrubá Skála (pěšmo)
No počkej, minulý týden byl přeci mnohem hezčí. Teď už zdaleka nebylo takové teplo.
Navíc jsem tenhle strávil s lopatou a kolečkem :( zatímco minulý na kole :)
Byla bych moc ráda, kdyby příští prodloužený víkend bylo alespoň tak, jako tento víkend.
8-)
No však já taky. V pátek chci kopnout do vrtule a vydat se do Středních Čech, tak bych uvítal nějaké kochací počasí, když jsem si cestu naplánoval na dva dny tam a dva dny zpět.
Ale dnešní ranní +2 st, to bych tedy chtěl mít tepleji.
Mě to nádherný počasí včera alespoň na odpoledne vytáhlo ven, ale pak okolo šesté desetikilometrový sjezd ze Snězníku při 10stupních - radši si na příští víkend přibal pořádný rukavice, termo, možná i čepičku pod blembák užiješ. A podle předpovědi má být pěkně jen do pátku - přehoď si víkend :-)
To sis užil vody, což?
No to tedy jo. Nakonec jsem to vzal domů vlakem. Což je taky pěkný výlet vzhledem k tomu, že na tratích, které obvykle používám je zaveden autobus, neb tratě byly poškozeny při srpnových povodních.
Takže už jsem doma a mohu se dívat, jak se potok pomalu vylévá z břehů.
včera kroužení v prostoru Újezd, Kostelec n/labem Brandýs n-l, Čelákovice, Kersko, Čbrod, Mukařov Újezd n lesy ...cca 90ka
Dneska rodinkaření autem , tedy obídek v Chvalech, tamní zámek, posvícení, bílý jeleni v D. Počernicích,koně v Xaverově a pak klasický hodinový výběh za dům do lesa pro koš hub. Zrovna dodělávám bramboračku
Normálně by jsme to dali na kolech, ale žena je v teplotách pod 15 stupňů proti :-D
Dneska na kole na soutok Moravy a Dyje. Tentokrát poprvé ze slovenské strany.
Celkem asi 63 km.
Odkud jsi tam jel a jaká je tam cesta? Já tam byl 13.9 a jel jsem z Břeclavy přes Pohansko. Na soutoku jsem byl na vojně tak to byla taková vzpomínková jízda.
Pořád pěkný asfalt, až posledních asi 500m lesní cesta. Vcelku dobře sjízdná, až asi posledních 100 m jsem tlačil, na cestě hodně bahna a pak dost hluboký písek.
Kolem toho bahnitého úseku je vyšlapaná pěšinka v kopřivách.
Jinak jsem jel rakouskem do Hohenau a přes most na Slovensko.
Kde jsi sloužil? Snad ne na Ruských domkách?
Já sloužil právě v Moravském Jáně. Přes Rakousko jsem plánoval, že se budu vracet jen jsem neměl mapu, byl to hurá výjezd.Chtěl bych se někdy pustit z Hodonína na soutok po slovenské straně, nevíš jaká je tam cesta? Mám treka.
Po slovenské straně je asfalt, ne úplně hladný, ale lepší než na většině okresek. Jel jsem to kdysi i na silničce. Vlastně pořád až na posledních asi 500 m, viz výše.
Škoda, že z té Kristkovi sochy, co tam stojí zbyly jen nohy. Zbytek loňskou zimu ukradli.
http://www.lubokristek.net/projekty_kpg.html
Protože je čas burčáku,jely jsme ho ochutnat.
Z ouval přes klánovickej les,Dubeč, Hostivař,jižňák aKrč k Vltavě a proti proudu přes Zbraslav do Radotína.Ochutnaly jsme několik vzorků bílých i červených a zpátky podle vody na masaryčku a vlak.Hodilo to 70km většinou po cyklotrasách a vedlejších cestách-příjemnej vejlet.
Víkend už je sice za námi, ale úterý taky nádherně a navíc volno, takže Valmez až Horní Bečva, nová cyklostezka. Je skvělá...62 km, skoro rovinka, takže jen malý výlet :)
Dá se to projet z Valmezu do Rožnova v kuse? Nebo musíš něco po silnici (tý hlavní)?
Po silnici jen naprosto minimálně. Myslím, že když řeknu, že z 30 km trasy tam jsme jeli 2 km po cestě, tak je to až moc. Je to krásná cyklostezka bez aut :)
Jeli jsme to s manželkou někdy začátkem srpna z Přerova do Velkých Karlovic a byli jsme docela zklamaní ze značení. Přerov Hranice super a dál nic moc. Až ve Valmezu jsme se dozvěděli, že stezka ještě není hotová, hlavně, že ji inzerovali na netu jako hotou věc. Ale i přes nějaké to hledání navazujících úseků stojí za to ji projet.
Taky mi to po práci nedalo :o)
Jen tak jsem pocoural hned za městem - paráda, a ty výhledy!
Jen mě mrzí, že těsně po příjezdu domu se nad kopci, kde jsem hodinu před tim byl, objevil balón. Žádný horkovzdušný, ale plynový s pořádnou gondolou, škoda že foukalo tak slabě, že tam nebyl dřív :o(
Fíha...to jsou panoramata!!!
Krása. Já jsem - abych si mohl udělat prodloužený zmoklý víkend - seděl u kompíku a se slzou v oku koukal na to pěkné počasí venku.
Tak alespoň tobě, že se to povedlo.
Dneska proběhla zatím raní fáze ( mlžno-slunečná)
72 km
Ráno +7 po 10 km příjezd do totální mlhy u Labe v Toušni, pokus se jí zbavit únikem k Sadské a pak slunečný Mukařov, oběd v řeznictví ve Škvorci.
Teď doma převlíknout do kraťas protože je už +19, vzít kolo se sedačkou, dojet pro malýho do školky, zpátky lesem, sběr hub. odhad tak do 10 km.
Odpoledne po návratu manželky to vidím na horáka v lese tak 30ku abych se uvolnil a další den nekonečného víkendu bude za nama...
To já za půl hoďky do kraťas a hurá do práce.
Na záda plný batoh hader, protože až se budu po půlnoci vracet, bude pěkná kosa.
Název tohoto tématu ("konečně pěkný víkend..") je dosti provokativní v konfrontaci s tím, co zažívají naši kolegové na srazu. Je to velmi nepříjemné a soucítím s nimi.
Burajda to nezvládla, celý Chodsko je pod vodou. A tady svítí slunce jak vzteklý; dečmen pod klepeto a razím na Kristýnu.
Kdybych nestrávil víkend na Liberecku a Kristýna neměla protrženou hráz, skoro bych ti věřil :o)))
Jo, a jak jde pytlování? Meteorologové hlásí silné přívalové deště přímo nad "nočníkem evropy"!
Omyl, pane aby, hluboký omyl. Úča Burajda to zvládla na jedničku :o)))
Je teda fakt, že v sobotu jsme na Čerchov vyjížděli do deště a zhruba od 700 m n.m. jsme se pohybovali v mokré a studené mlze, a navíc tak husté, že rozhledny na Čerchově jsme ztěží viděli i když jsme stáli u nich. Večer z toho Burajdu chytla trudomyslnost a přes noc nám uložila zvážit další pobyt - měla smůlu, rozhodli jsme se vydržet :o)))
No a tak ji nezbylo, že mraky odfouknout a na neděli a pondělí nám vymalovala na oblohu dokonce i sluníčko :o)))
Teda ten včerejší vítr, ten si mohla odpustit, ale jinak počasi nám v daných podmínkách zajistila naprosto luxusní :o)))
Nojóno, počkaj si pár let, taky se třeba občas seknou. Sledoval jsem tu akci od začátku, i fotky prohlíd. Nebudu přece všude cpát smajlíky. :-)Já teď mám jiný starosti, zdá se, že brzo začneme v práci dělat lehká opatření. http://hydro.chmi.cz/hpps/hpps_prfdyn.php?seq...
No, máte tam evidentně trošku vlhko :o)))
Ale řekni mi, kde se vám tam ta voda bere.
Podle radaru by měl být srážkový deficit doháněn v České Lese
http://www.chmi.cz/meteo/rad/index.html
My jsme si víkend prodloužili až do středy a vyjeli jsme na cyklovandr na těžko po Šumavě. Celkem něco pod 300km. Počasí nádhera, kopců požehnaně. Teď mimo sezonu a mimo víkend všude klídek, žádný lidi, to máme rádi. Spaní venku, ráno nás sice na Kvildě překvapilo -6°C, ale suprově jsme si to užili...