Když jedete na pár dnů na výlet v ČR, tak plánujete někde ubytování, nebo přijedete někam "na slepo" a hledáte kde se ubytujete? Pochopitelně teď myslím penzion a podobně... Nevím, zda se mi podaří ten den 60 nebo 100 km. Nemáte nějaký tip na ubytování v okruhu cca 80 km od Ostravy? Dík za rady...o víkendu snad má být už hezky :)
Plánujeme, podle připravené trasy se kouknu i na penziony, někdy domluvím, že přijedeme nebo,dám vědět, že ne. V okolí Ostravy bohužel nic neznám a stovka se dá ujet nebo sednout na vlak.
...nějaký dobrý tip na hledání ubytování? Jsem dvě hodiny na netu a nic pořádného jsem nenašla. Nechci nechat kolo někde v garáži ve čtyřhvězdičkovém hotelu....
docela se mi osvědčilo hledat pod Obvodním nebo Místním úřadem, skoro všechny mají vlastní ubytovny nebo dají tip na někoho v okolí. Dokonce jsme jednou bydlely v ubytovně ČD na Lipně, což je úplně jinde, než kam jedete, ale chce to se poptat, někam napsat nebo zavolat. Tak přeji, ať to vyjde.
80 km od Ostravy kterým směrem?
No na všechny. Vyjela bych z Ostravy tak cca 80 km, přespala a druhý den zpět. Každý víkend jeden výlet (v Ostravě konečně přestalo pršet :))
vlakem tam a na kole zpátky (nebo obráceně) za jeden den se dá 80 udělat, nebo se posunovat někde kolem trati a kdekoliv nastoupit (celodenní kolo je za 50), v těch krajích je tratí dost.
Spát je nejlepší doma v posteli :)
Akorát o něco přijdeš, o ten pocit. Že jsi na cestě. On the road. Jeden den je výlet, dva dny jsou cesta, a cesta je....chutná po svobodě, jinak voní. Netoužila jsi nikdy putovat třeba na koni krajem víc dní pořád dál a dál? Tohle pohodlné spaní doma nevyváží.... Buďte holky taky trochu romantický... :-)))
No právě...chtěla bych jet Ostrava-Mikulov a zpět, ale nemůžu na mého muže vybafnout...tak a jedeme na týdenní cestu na kole. Musím ho pomalu zvykat. Jednodenní už máme za sebou, tak teď na dva atd. Ono to chvilinku trvá přeorientovat chlapa z letadla, auta a hotelu s plnou penzí na něco akčnějšího :)))
U žen je to možná ještě těžší.
Když jede od tatínek od jedné kamarádky k někomu na návštěvu, tak si půjčuje karavan. Aby spal ve své posteli, -).
To tak snad jako děcko :)
Mi dost záhy došlo, že to zas taková romantika néni... Stačilo spát někde na seně či ve stájích o víkendech a od rána do večera kmitat, víš co to sežere?
S tím kolem je to jednodušší, ale už zas mám těch stodol za ty leta plný zuby a navíc bolavej hřbet, revma v kolenách... teplo a dobrá betla je lepčí.
Však koně žerou sami:-)
jjjo... Petrp má holt pravdu-ženy prochází přechodem(v myšlení) i před padesátkou, nemožeš po nich chtít romantiku- to je jen v televizních limonádách :-((
Co prosím?!?
Já špatně slyším... Ale myslím, že ti to zachránilo život :o)))
Pochop, že romantika je zajít na pivo a večer se svalit u TV a koukat na fotbal...
To není romantika- to je stereotyp(nejen mužský)!!!
Čest výjimkám, které potvrzují pravidlo!!!:-))
Ja mam typ na ubytovanie v Cadci na Slovensku). Je to sice trochu viac ako 80 km (asi 90 km), ale krasna trasa popod Beskydy, takmer uplne mimo premavky aut. Kontakt na ubytovnu je Penzion Domes Podzavoz (je to cast mesta Cadca) +421 448 041 4327003. Mozno problem je, ze sa tam uz plati v Eurach, ale nebolo to vela.
Po ceste sme navstivili este dreveny kostolik v dedinke Guty. My sme sli trasu opacnym smerom (z Cadce do Ostravy). Len naznacim nasu trasu Tvojim smerom: Ostrava, Horni Bludovice, okolo Terlickej priehrady, Konakov,Velopoli a potom stale po cykloceste c.56 cez Stritez, Smilovice, Guty, Milikov do Mostov u Jablunkova. Hranica sa prejde cez prechod Sance, spustite sa dolu kopcom a ste v Cadci pri penzione.
Super...to vypadá prima. Dík za tip, už jdu koukat na mapu :)
Este som zabudol dodat, ze cela trasa vedie celkom blizko trase vlaku, takze v pripade potreby je mozno vyuzit vlakove spojenie.
No takže plánovat můžeme jak chceme, ale počasí je proti nám... venku lije a zataženo na 14 dnů :((
Tady je modrá obloha, krásný podzimní den. Asi proto, že musím sedět u kompíku.
holt "zápaďáci" jsou na tom vždycky líp :-((
Prosím o radu, hledám nejkou pěknou cyklo trasu kolem Brna. Děkuji
Můžeš zkusit od nádraží podél Svratky, kolem soutoku se Svitavou až do Rajhradic (pěknej kostel tam mají, dobře vaří), od tama na Želešice a údolím Bobravy kolem mlýnů až do Radostic (tam je na samotě u starýho koupaliště občerstvovna). Zpátky na Střelice, Nebovidy, Moravany a přes Přízřenice znova k soutoku a proti proudu řeky zas do středu města :)
Až do Radostic prakticky mimo silnice, zpátky silničky nefrekventované... Jsou to vesměs značený cyklotrasy. Údolí Bobravy pro silniční kolo není, ale horala taky netřeba.
Kdyby chyběl kopec, tak se dá z Radostic vyjet přes Prštice nahoru na Hlínu na Menšíkovu rozhlednu :))