Ahoj, chtěl bych v září projet republiku ze západu na východ a sháním informace od lidí, kteří podobnou cestu podnikli. Je lepší jet vrchem nad Prahou, nebo spodem ? Dá se to projet relativně jen po cyklostezkách ? Děkuji za jakékoli informace
No je otázka, v jaké vzdálenosti by jsi ji spodem chtěl objet :o)))
Osobně bych jela vrchem - je to příjemnější profilem i trasama (silničkama.
Spodem po okraji Prahy je jediný průjezd a to je ze Zbraslavi Břežanským údolím - a to je maso.
Silný provoz a úzká silnice.
Navíc, pokud by jsi volil jakýkoli jiný jižní podjezd Prahy (je jasné, že jsi závislý na mostech), pak počítej s tím, že k Vltavě prudce klesneš a od Vltavy se budeš drápat zase nahoru - prostě Vltava je tady dost zakouslá mezi kopci a ty jsou teda dost výživný...
Neznám tvoji trasu, ale pokud vezmu přímou spojnici západ - východ, pak je Praha trošku mimo a je mi jasné, že severní objezd bude pro tebe zajížďkou. Rozhodně je ale tenhle objezd příjemnější.
vememe to severní variantou, přece jenom okolo Labe to vypadá lépe. Děkuji za postřehy.
Já bych to vzal podle Ohře, Labe, Orlice, Moravy, Bečvy, Odry a Olše.
Zatím jsem vymyslel zkráceně toto:
1.den Trojmezí - Bochov+-
2.den Bochov+- - Okoř+-
3.den Okoř+- - Poděbrady
a pak směrem na Štemberk a dál už to známe. Bude to teda "vrchem". Jestli vyjde počasí tak tady později napíšu přesnou trasy a report jaké to bylo. Naštěstí jsme z Třince, takže pojedeme skoro domů :-)