Kdo poradí nejlepší trasu cyklostezskou,ev. mírným terénem z Ovy do Olomouce? Pojedu (42 let, letos nasedám poprvé, jinak jezdím dle chutí 20 - 50 km, za loňský rok jen cca 1000 km), se synem (15-fyzicky velmi zdatný, s čímž já jsem letos opravdu na štíru). Doporučíte nějaký kemp po cestě pro ev. přespání?
Díky za rady. Vyjíždím asi tento čtvrtek z Havířova
Zkusil jsem zadat vyhledání trasy Havířov-Olomouc na mapy.cz ve variantě pro kolo. Okolí Ostravy moc neznám, tam to neposoudím, ale na Olomoucku to našlo dobrou trasu, mimo hlavní silnice a provoz, takže vyhledávač na mapy.cz zdá se být použitelný.
Ahoj, znám to jen ze Starého Jičína, jeli jsme tuším ze Suchdola nad Odrou, tak jestli ti ten kousek pomůže...
Do Hustopeč po 5, provoz skoro žádný (víkend), pak směr Hranice na Moravě. Nejeli jsme ale přes Němetice, než začne silnice stoupat dá se uhnout do pole, pak se najede zase na asfalt a vyjede se někde mezi Kamencem a Skaličkou. Jeli jsme s naloženým Croozrem a tyčkou. Pak přes Ústí do Teplic n.B. V Hranicích je kemp, celkem příjemný, čistý. Z Hranic jsem jeli do Lipníka lesy kolem Helfštýna (tj. pořád 5) - podle mě je to hezčí než polem kolem Bečvy. Stačí vystoupat na Zbrašov a pak se cesta jen vlní lesem, skvělý sjezd dolů do Týna a podél Bečky. V Oseku bych uhla na Veselíčko, Svrčov, Výkleky (koupací lom) a pak Velký Újezd (dobrá zmrzlina) a s tama vede nová cyklostezka (ale teda podél silnice) do Velké Bystřice odtud podél Bystřičky do Olomouce. Nebo přes Tršice, to je skoro jedno....záleží taky kam v Olmiku se přesně chcete dostat.
ahoj
prosím tě je to průjezdné z těch hustopeč kolem bečvy na kamenec? v mapě to mám označené jako trasu.
Jeli jsme to vloni. Cykloserver tvrdí, že je to sjízdné pro MTB mezi Bečvou a těma rybníkama, ale to nám místní tvrdili, že je to nesjízdné a přes Bečvu prý není most, aby ses dostal do Kamence. My přejeli Bečvu jakoby na Němetice a někde v těch místech, jak je psáno "Pod Doubravou" jsme uhli ze silnice. Kus se jelo polem, ale celkem pohodová široká cesta, potkali jsme několik cyklistů.