Mohl by mi někdo poradit, kudy nejlépe z Kralup n. Vltavou na Říp a pak třeba přes Okoř na Prahu? Pokud možno co nejméně asfaltu. Kdyby byl nějakej šikovnej tracklog tak bych byl rád.
A ještě jeden dotaz. Je jetelná ta žlutá z Řípu dolu bez potřeby následné návštěvy chirurgie nebo ortopedie?
...no tak sem na Řípu ještě nikdy nebyl, no a co...
Na Říp (nebo z Řípu) prostě po červený - tady není co řešit.
Sjízdná cesta na vrchol a dolů je z Krabčic.
Pokud to chceš zkoušet na tu druhou stranu (po žlutý), tak tam je to spíš na slanění :o)))
Bez legrace - tam to na jízdu fakt není. V jednom místě je to i dost skalnaté.
Zbytečně se budeš s kolem na rameni mořit místo aby sis zajezdil.
Jinak doporučuju nahoru z Krabčic a po sjezdu dolů se dát vlevo (před parkovištěm) a objet Říp po úpatí zase až na červenou.
Je to rozhodně lepší než se tahat s kolem po žlutý...
Tady je jedna z akcí na Říp http://www.vrstevnice.com/akce/2007/04duben...
Jedna alternativní trasa dolů je zhruba tudy http://www.mapy.cz/#mm=TTtTcP@dm=132783488+137017088-1536+5632-1024+3072+1664+1408+2176+0+2176+1280+1792-256@x=132784256@y=137019776@z=13
Nutno tedy poznamenat, že polovina je jí ve volném terénu. Objede se rotunda a za ní je cesta na jednu z vyhlídek. A pokud se ti nechce šlapat zpět nahoru k rotundě, tak to vrzneš napřímo dolů a vyjedeš asi uprostřed cesty.
Cestou zpět se dá uhnout po zelené na Velvary a poté v Kralupech se vrátit na červenou na Okoř.
Jinak to není špatný nápad dát zase jednou Říp. Pokud by se někdo chtěl přidat, mohli bychom si to někdy dát v grupě :-))
Jo dobrej nápad jel jsem to jednou v noci s Nákolákama na ranní svítání.Odjezd byl o půlnoci a byla to docela legrace hlavně ten úsek okolo Vltavy za Řeží.Pak jsem to jel ve dne a docela jsem se divil kudy to vlastně vede.
Díky všem za rady. Shrnu to. Z Kralup po červené až na Říp jetelné. Z Řípu po žluté nene Váňo, nesmíš, fuj je to. Objedu Řípa kol dokola a napojim se zpátky na červenou a dál po zelený na Veltrusy. Akorát z Veltrus asi nepojedu zpět do Kralup, ale vezmu to rovnou na Zákolany, holt tam bude asfaltová vložka. No a z Budče už tramtadá přes Okoř domu.
Já si to dám asi (doufám) ve čtvrtek hned z rána. Mám teď červen tak vychytanej, že nemám volnej ani jeden víkend.
http://www.bikemap.net/route/136521
a z Kralup na Okor po cervene (to se mi hledat nechce), pak dal po cervene az do Tuchomeric, tam projet lesem na Predni kopaninu, pak vystoupat nahoru k sarce....
Díky. Z Kralup na Okoř to znám. Kopeček nahoru na Budeč a pak hops dolu. Hlavně ubrzdit před silnicí :-)
Taky jezdíš z Tuchoměřic lesem, Já to beru buď nahoru k Juliáně, nebo doprava přes Preláty údolím. To dle momentálního rozpoložení. No ale to už sem vlastně skoro doma.
Zkusil bych to po stopách praotce.
Myslíš, že budou ještě vidět?
Vem to po stopách Tondy Zápotockýho (stavěl se v každé hospodě co jich cestou bylo a v každé dal "jedno" ...)
8-)
Já sem sice četl "Vstanou noví bojovníci" asi po stranu pět, ale když těhotná matka Tondova jela do Zákolan, tak stavěli na každym rohu a kočí tam přehnul snad každou selku... Tak bacha, aby tě tam taky nějaká nelapila.. :-D
Za socíku se šel pochod "Po stopách dělnického hnutí". Šlo se ze Zákolan do Kladna-Rozdělova. V každé hospodě jedno. Do Rozdělova nedorazil nikdy nikdo. Vždyť jen "Nové Kladno" s číslovanými ulicemi: I až XVI (v poctě slavnému rodáku Antonínu Čermákovi - starostovi Chicaga) měla každá ulice při hlavní třídě jednu hospodu. Na cca 15 kilometrech bylo kolem 50-ti (abych nekecal, možná víc) hospod. A šlo se, když už bylo teplo, aby ti, kteří "padli za vlast" nenastydli.
Jó, bývali Čechové, bývali junáci ...
8-)
Jedna naše školní organizace pořádá něco podobnýho, ale po Žižkově, je to velmi poučné, především pro zahraniční studenty :-)