Byl jsem tam vloni. Mrkni, možná si něco vybereš: http://www.cyklistikakrnov.com/Cykloturistika...
v odkazu je pak Info, profil, foto a mapa
A na jakém kole pojedeš ?
Asi na svém, ne....
Jako takřka domorodec rád s výletem poradím...ale chtělo by to vědět, zda se má jednat o okruh (např. z místa ubytování), či chcete jet odněkud někam.
Jinak obecně - určitě nevynechat takové základní symboly Českého ráje jako jsou Kost, Trosky, Valdštejn.....zajímavá je i Hrubá Skála, Valečov, Humprecht, Kopicův statek....z přírodních zajímavostí pak vrch Mužský s nádherným rozhledem, Věžický rybník, údolí Plakánek atd. Do některých moc pěkných částí jako jsou Prachovské skály nebo Drábské světničky se ovšem bohužel na kole dostat nedá....
Ja by som este odporucal urcite nevynechat obratene zvony v Rovensku pod Troskami. Zvonia kazdu nedelu na poludnie a je to zazitok. A nevynechat (pri ceste na Valecov) mozno este aj Svijany :-)
OT: Jo, svijanský je jedním z mála českejch piv, který ještě kroužkujou sklenici, pokud ho zhovadilej výčepní nepřechladí na 5C. Ani rohozecký není špatný, u nás na Vápence ho čepujou za 16,- a je to lahůdka. Aspoň pro mě. Eurobírů už mám po krk.
U Svijan není co řešit - skvělé......ale ten Rohozec mě zatím nějak neoslovil (a to jsem si zrovna minulý víkend dal tři kousky po výjezdu na Kozákov), nejspíš to ale bude tím, že jsem ho pil vždy jen z plastového kelímku a to není co?....no není to ono:-))
jj, Svijany tam padaj jak němci do krytu :-). Včera večer jsem se stavil na jednom posportovním (u nás je vedro na chcípnutí i v lese). Padlo jich tam pět, ani jsem nevěděl jak :-D... Naštěstí komáři žrali dostatečně (a v propoceném cyklu fakt zážitek), takže na další rukavici už nedošlo...
Mně svijany moc nejedou, nevím, čím to je. Za bolševníka jsme pro ně vytočili nějaký kladky pro provoz, tak jsem si odvez pár litrů z ředitelskýho tanku. Sedli jsme si tři k desetilitrovýmu kanystru a celkem jsme se prdli. Asi to bylo plnotučný, strong. Ale je to snad 30 let.
Ahoj,
do budoucna plánuji nějaký cyklovýlet pro spolupracovníky do Českého ráje.Měl by to být okruh.Start asi v Turnově,délka cca 50 km.
Můžu poprosit o tip na trasu?
Jarda
Člověče, to jsi nebyl schopný za 10 měsíců naplánovat jednu padesáti kilometrovou trasu? To nedokážeš za 10 měsíců koupit jednoho průvodce? Nejsi schopný zastrejcovat? Já ti nevím, ale ČR zas tak velký není. Vezmu mapu, vezmu průvodce. V průvodci najdu zajímavá místa a na mapě je spojím. Pak bych teprve přišel sem a nechal si poradit, zda je to OK. Ale rok tu na někom škemrat, aby ti dal dohromady 50km....ach jo. A myslím, že Ligi poradil dost. Nebo po něm chceš podrobný plán s popisem, plánem, mapou, časovým rozvrhem atd???
Jsem asi ošklivej, ale mě to jednoduše rozesmálo....
Já vím, že je to trochu stranou, ale utčite bych neopomněl zámek Sychrov = nejlepší zámek, co jsem kdy v Čechcách viděl. Jinak pokud jsme tam v roce 2003 projeli hodně moc na tandemu, doporučuji Jičín a Sobotku. Zrovna Prachovské skály mě nijak neuchvátily, protože tam všude byl zákaz cyklistů, což mě překvapilo. Hrubá Skála taky nic moc. na Hrubém Rohozci měli zavříno, když jsme tam dojeli.A Pecku jsem taky neviděli. Tlačit tandem na Bezděz bylo rovněž nad naše síly, tak jsme si dali zmrzku pod a pokochali se jen pohlede odspodu.;-) Vykoupat na Doksech (kemp tam byl strašný), dále pak se nám zamlouvalo kems s koupalištěm v Sobotce a naopak katastrofa byl kemp Vidlák pod Troskami.(sto let za opicemi)´.Pěkně bylo v Bakově na Jizerou, kde jsme poobědvali v najěkém vyřazeném letadle.:-()
Tato lokalita nabízí dost nádherných scenerií a alternativ,proto dle mého názoru,trochu probrouzdej web o českým ráji a to nej...si poskádej dle zájmu návštěvy,pak už jen plánovat...myslím,že k cyklovyjížďkám patří napínavé plánování :-)))
Jen tak pro info :-),dnes jsem se vrátil z cykloputování z Českého Ráje,bohužel jen po 2 dnech,lokalita nabízí opravdu mnoho variant včetně nádherných výhledů.
Osobně jsem zvolil kemp Sedmihorky,který lemuje CS4010 - spojnice do Turnova :-)a napojení na nej.. ČR :-))
Určitě tam člověk musí strávit více času,aby odhalil krásy této právem nazívané lokality.
Osobně mne nejvíce oslnil hrad Frýdštejn,opravdu nádhera,doporučuji...
Snad jen upozorním na dost kopcovitý terén..na 80km jsem měl nastoupáno přes 1000m.n.m. - tahal jsem vozík se synem,vcelku pěkný nářez :-)).
Už teď ale vím,že zase navštívím kousek jiné části...