Ahoj, chystame sa cez vikend do okolia Hradku Helfenburku. Chceme sa k nemu dostat na bicykloch, ktoru trasu odporucate? Podla mapy sa da ist z Rasovic po zelenej (existuje aj neznacena cesta po hrebeni, aspon na mape som ju nasiel), alebo po zltej zo Skalky, alebo po zltej z druhej strany od Usteku. Vie niekto poradit? Dakujem
Na Helfenburk se jede "kudy tudy do Bavorova ? ", o jiném nevím ;o)))
Nie toto je iny hrad. Je blizko mestecka Ustek a vola sa Hradek (ale v zatvorke je Helfenburk). Tu sa o nom da najst viac informacii http://www.mesto-ustek.com/helfenburk.php.
Prepac, nevedel som o tom druhom hrade (pri Bavorove)
Určitě jeď po zelené od Rašovic, je to pohodová polní cestu a přijedeš přímo ke hradní bráně.
Po žluté ze Skalky určitě nejezdi, je tam hluboký písek.
A když už tam budeš, tak zpátky to můžeš vzít po žluté směrem na Úštěk, na rozcestí pokračovat po místní červené do kopce a pak dále po žluté na kostelíky na Ostrém. Je tam docela pěkný výhled na Úštěk. Odtamtuď můžeš jet klidně po silnici přes Skalku zpět do Rašovic, moc aut tam nejezdí.
Ahoj, dakujem pekne, prave toto som potreboval vediet. Piesok na ceste sa z mapy vycitat neda :-). Planoval som cestu presne tak, ako mi radis. Teraz vsak asi bude problem s pocasim v sobotu ma prsat. Este raz vdaka
Von zas teda ten písek je v případě deště lepší, protože rychlejic snche... :-)
V každém případě si to užij(te). A trocha tej vody nevadí, pokud nejsi cukríková bábika ;-)
Ale na tý žlutý je ten písek opravdu neštěstí, je hrozně hluboký, takže pak víc tlačíš než jedeš. Jel jsem tam teda v 2008, ale pochybuji, že se tam něco změnilo.
Kdežto po zelený jsem jel asi 2x vloni, cesta je někde polňačka, tj. uježděná hlína, nebo hlína s tenkou vrstvičkou písku, dle mě pohoda. Snad tam v zimě neřádili lesáci, to by pak mohlo vypadat úplně jinak :-).
Ahoj, tak sme sli po tej zelenej ako si radil a v pohode. Polna cesta bola sice trocha zablatena, ale bola v pohode. Bolo isce trochu chladno, ale neprsalo. Trochu nas prekvapilo,z e sme skoro cely cas sli po tej polnej dolu kopcom, skor som cakal, ze hrad bude na kopci. Hrad bol prekrasny. Dakujem za radu.