Ahoj lidi :-) - dejte tipy na pěkný náměstí, který stojí za to vidět.
U mě naprosto vedou náměstí v Třeboni, Telči, Slavonicích a letos k nim přibyl Mikulov. Samozřejmě to chce nejlíp návštěvu za horkýho letního dne - vymetený nebe a slunce k tomu :-)
Nové Město nad Metují, Dačice, Český Krumlov, Litomyšl...
I když já radši ta méně nápadná a méně profláknutá: Krásná Lípa, Velvary, Budyně nad Ohří, Jílové u Prahy...
Krásnolipské náměstí teď zrovna prošlo rozsáhlou rekonstrukcí, ale z autobusu jsem nemohl zhodnotit všechny změny.
Také pěkné náměstí je v Rakovníku s příjemnou restaurací U černého orla.
Jo, v týdnu jsem tam byl (na SNP :o)), a jen jsem zíral. Ale ještě to nemaj hotový. K tomu nový, ve starém stylu, Dům Českého Švýcarska. Po dokončení tam bude pěkně.
Tady na severu se mi líbí ještě Česká Kamenice a Liberec.
V Kr. Lípě se hodně snaží, kromě domu Českého Švýcarska je tam taky pěkné kulturní centrum Továrna či komunitní centrum Kostka - vše se zajímavým programem, ale co naplat jsou tam jisté skupiny obyvatel, které to vše sráží do polohy, raději se tady nezastavovat. :(
Jinak se ti to povedlo, přemýšlel jsem co má Kr.Lípa společného se Slovenským národním povstáním.
:o) , po opuštění SNP jsme hledali něco k snědku - samá herna, pak jedna asijská restaurace. Na otázku co máte k jídlu byla odpověď "pifo" :o).
Jo, a ta skupina je nepřehlédnutelná. Řekl bych, že tam tvoří většinu :o(
U tý předělávky náměstí jsem se nachomýtl....i když jsme dělali cca 3m od auta, tak jsme ho radši zamykali. Pak byl opruz když jsi šel pro nářadí odemykat a zamykat, ale když jsem viděl kdo okolo postává....vypadli jsme odtamtud opravdu velmi rychle.
zapomněls na Mukařovskou náves :-(
Musím se zeptat: KDE má Mukařov náves? ;-)
(znám Mukařov jen z autobusu a několika průjezdů na Český Brod a Babice).
uprostřed vsi. Když jedeš takhle po okraji vesnice, tak jí samozřejmě mineš. Ale není tam nic zajímavýho, byl to jen fór. Hezký jsou rtam jen ty duby.
http://www.mapy.cz/#mm=FP@x=133804192@y...
Pěkně bylo na náměstí v Litoměřicích.
http://kamery.humlnet.cz/cz/videa/litomerice...
vím, že je to od tématu, ale skutečně by mě zajímalo proč tady někdo dal dva palce dolů zakladateli tématu........?
Podle mne si je zaslouží (já mu je nedal) nemá co dělat na žádném náměstí, když je Sluníčko, jak píše. o)))
Jinak je to jasný, máme tam i nově zprovozněnou kašnu, takže paráda.
Z velkýho světa doporučuji Durbar Square v Kátmándů. No a nejlépe se biker zasytí na Jamma el Fna, to je paráda.
Naopak na "Nebeským klidu" jsem se cítil dost neklidně a to jsem tam byl ještě před měsíc masakrem.
Nedávno jsem byl v Uničově.
http://www.unicov.cz/vismo/dokumenty2.asp?id...
Bzenec, Náchod, mám celkem rád i náměstí Starosty Pavla na Kladně a ten Rakovník nebo i Beroun mají moc hezká náměstí... A velvary, Slaný nebo mě překvapila Jaroměř!
Když člověk stojí na horní straně náměstí starosty Pavla, v těch místech, kde ústí pěší zóna a podívá se ke kostelu, tak alespoň mě vždy překvapí, že vidí nějakou vzdálenou přírodu a ne baráky. Člověk by očekával, že historické náměstí je obklopeno domy ze všech stran. (Jako třeba v Rakovníku)
Taky pěkné náměstí je ve Šluknově, s kašnou a morovým sloupem, ale je to jako v Kr. Lípě, po páté hodině je neradno se tam zastavovat.
V Rumburku taky asi bývalo pěkné náměstí, ale zničili ho za komančů výstavnou obchodního domu+hotelu Lužan. Teď sice na Lužanu p. Barnas nechal udělat o něco lepší fasádu, ale holt ten socíkovský barák je to pořád.
Place Masséna v Nice - dostatek stínu, laviček i občerstvení a jenom pár metrů k moři.