reklama

Startuje veletrh cestovního ruchu GO/Regiontour

Na brněnském výstavišti dnes začíná veletrh cestovního ruchu GO/Regiontour. Až do neděle 13. ledna tu můžete najít inspiraci k výletům, poznávacím cestám nebo k trávení dovolené. Na veletrhu se prezentuje 1455 firem a regionů ze 32 zemí.

Regiontour – přehlídka regionů a turistických oblastí ČR
Regiontour – přehlídka regionů a turistických oblastí ČR
Foto: BVV

Regiontour – přehlídka českých mikroregionů

Pavilon V opět patří veletrhu Regiontour, který se stal přehlídkou regionů nejen v rámci České republiky, ale celé střední Evropy. Nechybí zde samozřejmě žádný z krajů České republiky ani významných turistických oblastí, ke kterým se poprvé připojí řada nových. Premiérově vystavují například Ivančicko, Hustopečsko, Moravský Kras, České Švýcarsko nebo svazek obcí Domažlicko. K novým tématům patří prezentace venkovské turistiky a agroturistiky.
Ze zahraničních účastníků veletrhu REGIONTOUR návštěvníci určitě nepřehlédnou reprezentanty slovenských regionů. V pavilonu V se představí tradičně známé slovenské oblasti cestovního ruchu – zimní, vysokohorská a lázeňská turistika, ale nově například i čtveřice královských měst Levoča, Bardejov, Ružomberok a Kežmarok.

GO – do světa s cestovní kanceláří nebo na vlastní pěst

Na GO se již tradičně představují cestovní kanceláře a agentury z celé České republiky a také zahraniční oblasti a centrály cestovního ruchu z více než 30 zemí světa. Kvůli zvýšenému zájmu vystavovatelů se GO přesunul do většího a modernějšího pavilonu F.
Z cestovních kanceláří se o přízeň návštěvníků ucházejí jak velcí hráči českého trhu (Čedok, Firo Tour, Sunny Days, Vítkovice Tours, Shenko´s, Blue Style aj.), tak menší cestovní kanceláře a agentury. V jejich nabídce jsou zájezdy do více než 80 atraktivních destinací celého světa, od relaxačních pobytů u moře přes poznávací a turistické cesty až po dobrodružné výpravy za exotikou.
Další podrobné informace o turistických možnostech poskytují zahraniční centrály cestovního ruchu – mimo jiné i z Indie, Indonésie, Egypta, Chorvatska, Tunisu a Rakouska, dále například regiony z Itálie a Španělska, letiště v Brně a Vídni, České dráhy či expozice maďarských hotelů.

Kam vyrazit na kole?

Zájezdy na kolech do celého světu tu nabízí cestovní kanceláře Poznání, Nomád nebo Juhász.
Nabídku služeb pro cyklisty v tuzemsku představila například Nadace Partnerství, která provozuje program Zelené stezky Greenways (obsahuje známé Moravské vinařské stezky nebo Greenways Praha-Vídeň) nebo projekt Cyklisté vítáni.
Do vinařského regionu Znojemska zve kolaře Cyklo Klub Kučera Znojmo. CKKZ zajišťuje místa technické a první pomoci v Podyjí či Mobile service point (tzv. Žlutý anděl pro cyklisty) – automobil vybavený technickou a zdravotní pomocí. Novinkou je Cyklotour – informační linka a asistenční služba.
Služby pro cyklisty v jižních Čechách reprezentuje společnost Cyklotrans, která zde provozuje síť cyklobusů. Sedm linek pokrývá celé území Jihočeského kraje.

Celodenní vstupné na brněnské výstaviště je 80 Kč, cena zlevněného vstupného je o polovinu nižší.

Fotogalerie

Regiontour – přehlídka regionů a turistických oblastí ČR
Redakce NaKole.cz, 10.01.2008
Blogy

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 9. část

 ()
Už se nám to pomalu chýlí ke konci Začal čtvrtý týden našeho putování. Chtěla bych psát o tom, že mám tohle období ráda. Fyzička je zpět, člověk něco málo pohubl, cítí se skvěle a každý kopec vyjede jako nic... Ale ouha, místo toho ho pobolívá břicho, a... no však to znáte. Tolik já a děti, my na…
Peggy | 10.06.2024

Z Drásova do Říma

 ()
Z Drásova do Říma, květen 2024 Po cestě 1000 km Polskem podél Baltu a Odry a Z Lince do Budapešti přes Alpy si tady odložím další kousek svých cestovních deníků... Tak tenhle cíl zrál už docela dlouho. Už ani vlastně nevím jak k tomu došlo, ale jednoho dne sedím s Radkem na pivě, koukáme do mapy.cz…
Monolema | 06.06.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 8. část

 ()
Civilizace po Kyrgyzsku Mysleli jsme, že na noc zůstaneme někde blízko sedla, ale nakonec jsme ujeli ještě 11 kilometrů a klesli do 2700 metrů. Kolem uhelného dolu nocleh možný nebyl, nenašli jsme žádné rovné místo a navíc vše bylo pokryto vrstvičkou šedého prachu. A ani mezi zaparkovanými…
Peggy | 02.06.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 7. část

 ()
Sonkol, zázraky na počkání nebo do tří dnů Kratičké intermezzo - které se přihodilo úplnou náhodou, přesně mezi psaním 6. a 7. části Miluji takové ty nádražní či vesnické knihovničky, kde se lidi zbavují starých knih. Většinou to bývají nějaké blbosti, ale už jsem v nich párkrát narazila na…
Peggy | 26.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 6. část

 ()
Naše první třítisícovka Slibovali jim ráj na zemi a místo toho je čekala jen pustá step. Tak zní úvod příběhu bratrské pomoci zhruba tisícovky Čechů a Slováků, kteří se v letech 1925-32 vydali pomoci budovat Kyrgyzskou socialistickou republiku, tehdy už jako součást Sovětského svazu, v rámci…
Peggy | 20.05.2024

O čem se mluví:

Technické rady Jaký materiál brzdových destiček zvolit? dnes v 15:52
Cestování na kole Co vás zaujalo 279 dnes v 13:54
Štafeta NaKole.cz Štafeta Via Czechia centrál 2024 dnes v 10:03
Cestování na kole nabídka nebankovní půjčky dnes v 03:26
Ostatní – cyklo Jaké to bylo? - 148 včera v 22:32
NEcyklo Co pobavilo, potěšilo 192 včera v 22:28
Elektrokola SAVA Deck 9.1 - motor Shengyi CMT03 včera v 18:24
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

247 cyklistů (7 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 9. část

Už se nám to pomalu chýlí ke konci Začal čtvrtý týden našeho putování. Chtěla bych psát o tom, že mám tohle…
Peggy | 10.06.2024

Z Drásova do Říma

Z Drásova do Říma, květen 2024 Po cestě 1000 km Polskem podél Baltu a Odry a Z Lince do Budapešti přes Alpy…
Monolema | 06.06.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 8. část

Civilizace po Kyrgyzsku Mysleli jsme, že na noc zůstaneme někde blízko sedla, ale nakonec jsme ujeli ještě 11…
Peggy | 02.06.2024