reklama

Fox Galaxy maraton Prachatice startuje v sobotu 17. května

Po úvodním závodu v Tálíně, kde triumfovali Ivan Rybařík a Jana Matlášková, se Galaxy série přesune do Pošumaví, přesněji řečeno do Prachatic. I letos nabídne Fox Galaxy maraton Prachatice tratě dvou délek: 63 a 42 kilometrů s převýšením 1600 respektive 1100 metrů.

Foto: CykloŠvec

Podoba tratí závodu je stabilizovaná a přibližně z jedné třetiny se pojede po asfaltu, zbytek trati vede po lesních a polních cestách. Ve snaze vyhnout se dlouhým asfaltovým úsekům se povedlo již před dvěma lety postavit tratě s minimem asfaltových cest, vrásky na čele ale pořadatelům dělá pokračující „asfaltizace“ v prachatických lesích. Obě trasy nabídnou nejen krásné výhledy na šumavská panoramata, ale rychlé a technické sjezdy a samozřejmě také nelehká stoupání.

První velký kopec čeká bikery hned po startovním výstřelu, neboť trasa zamíří z centra Prachatic rovnou na horu Libín do výšky 1095 metrů nad mořem. Následovat bude kamenitý a kořenitý sjezd na Libínské Sedlo, odkud trasa pokračuje do Zbytin a k první občerstvovací stanici v Korytě. Tady je také první dělení tras, ale o chvíli později se obě trasy zase spojí, aby se pak maratonci znovu oddělili a zamířili do Skříněřova. Po opětovném napojení zpět na krátkou se však velmi rychle znovu odpojí, neboť delší trasa vede přes Rohanovský vrch a až poté zamíří zpět do Prachatic.

Na obou trasách budou samozřejmě připraveny občerstvovací stanice – na kratší jedna, na delší dvě. Zaplnit hladové žaludky pak budete moci něčím chutným také v cíli.

Centrum závodu je na Městském stadionu. Dlouhá trasa u stadionu startuje v 11:30, účastníci kratší varianty závodu se na trať vydají o půl hodiny později. Od 10:00 hodin budou v rámci vložených závodů soutěžit u Městského stadionu na kolech i děti.

Věříme, že Fox Galaxy maraton Prachatice bude opět bude stát za to. Přispět by k tomu mohly také různé vložené soutěže, například „smolný vrchař“ (ten závodník z delší trati, který na nejvyšší vrchol trati Libín vystoupá jako třináctý v pořadí) a nebo „kategorie pořadatele“ (pro ty, kdo si na dlouhé trase dojedou v absolutním pořadí pro první tři místa druhé poloviny hodnocených).  Vítězové delší trati podobně jako v Tálíně mohou vyhrát mimo jiné zapůjčení auta Subaru na víkend od Auto Vero Sedlčany.

Na účastníky závodu čeká také tradičně bohatá tombola. Jednou z cen je bezplatný servis odpružené vidlice nebo tlumiče Fox, který věnovala společnost Cy­kloŠvec s.r.o­., výhradní dovozce Fox Racing Shox do ČR.

Novinkou v programu Galaxy série je závod Galaxy GoldSprint na 500 m o hodnotné ceny na stacionárních kolech s pevným převodem. Ty jsou letos součástí vybraných závodů osmidílné Galaxy série.

Více informací na www.galaxy-serie.cz

Tomáš Gladiš (PR), 09.05.2014
Blogy

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 9. část

 ()
Už se nám to pomalu chýlí ke konci Začal čtvrtý týden našeho putování. Chtěla bych psát o tom, že mám tohle období ráda. Fyzička je zpět, člověk něco málo pohubl, cítí se skvěle a každý kopec vyjede jako nic... Ale ouha, místo toho ho pobolívá břicho, a... no však to znáte. Tolik já a děti, my na…
Peggy | 10.06.2024

Z Drásova do Říma

 ()
Z Drásova do Říma, květen 2024 Po cestě 1000 km Polskem podél Baltu a Odry a Z Lince do Budapešti přes Alpy si tady odložím další kousek svých cestovních deníků... Tak tenhle cíl zrál už docela dlouho. Už ani vlastně nevím jak k tomu došlo, ale jednoho dne sedím s Radkem na pivě, koukáme do mapy.cz…
Monolema | 06.06.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 8. část

 ()
Civilizace po Kyrgyzsku Mysleli jsme, že na noc zůstaneme někde blízko sedla, ale nakonec jsme ujeli ještě 11 kilometrů a klesli do 2700 metrů. Kolem uhelného dolu nocleh možný nebyl, nenašli jsme žádné rovné místo a navíc vše bylo pokryto vrstvičkou šedého prachu. A ani mezi zaparkovanými…
Peggy | 02.06.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 7. část

 ()
Sonkol, zázraky na počkání nebo do tří dnů Kratičké intermezzo - které se přihodilo úplnou náhodou, přesně mezi psaním 6. a 7. části Miluji takové ty nádražní či vesnické knihovničky, kde se lidi zbavují starých knih. Většinou to bývají nějaké blbosti, ale už jsem v nich párkrát narazila na…
Peggy | 26.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 6. část

 ()
Naše první třítisícovka Slibovali jim ráj na zemi a místo toho je čekala jen pustá step. Tak zní úvod příběhu bratrské pomoci zhruba tisícovky Čechů a Slováků, kteří se v letech 1925-32 vydali pomoci budovat Kyrgyzskou socialistickou republiku, tehdy už jako součást Sovětského svazu, v rámci…
Peggy | 20.05.2024

O čem se mluví:

Technické rady Jaký materiál brzdových destiček zvolit? dnes v 14:32
Cestování na kole Co vás zaujalo 279 dnes v 13:54
Štafeta NaKole.cz Štafeta Via Czechia centrál 2024 dnes v 10:03
Cestování na kole nabídka nebankovní půjčky dnes v 03:26
Ostatní – cyklo Jaké to bylo? - 148 včera v 22:32
NEcyklo Co pobavilo, potěšilo 192 včera v 22:28
Elektrokola SAVA Deck 9.1 - motor Shengyi CMT03 včera v 18:24
NEcyklo Co vás vytočilo 153 včera v 17:01
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

422 cyklistů (8 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 9. část

Už se nám to pomalu chýlí ke konci Začal čtvrtý týden našeho putování. Chtěla bych psát o tom, že mám tohle…
Peggy | 10.06.2024

Z Drásova do Říma

Z Drásova do Říma, květen 2024 Po cestě 1000 km Polskem podél Baltu a Odry a Z Lince do Budapešti přes Alpy…
Monolema | 06.06.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 8. část

Civilizace po Kyrgyzsku Mysleli jsme, že na noc zůstaneme někde blízko sedla, ale nakonec jsme ujeli ještě 11…
Peggy | 02.06.2024