Jen jsem tak dneska premyslel, zda je v zime prohrabla silnice na Nordkap:-) Netusi nekdo?
Takovej zimni atak Nordkapu by nebyl spatnej:-)
Jasňačka, vždyť tam kdysi byli ležákisti. Bylo ale dost chladno. Problém s průjezdností byl jen v Česku ...
;-)
To ja vim. Ale mam takovy pocit, ze ta expedice skoncila driv. Tenkrat tam tusim Honza padl do nejake louze a uz to neususil:-(
Jo, dá se to, nějaký Němci to jeli, gumy s hrotama a tma a hnusný počasí. A i když i TOHLE může být pro někoho ten pravej hardcore, nějak se mi tam v létě líbí víc, včetně spaní venku. V zimě na tebe vyjdou nějaký hotýlky, ale kempy jsou zavřený...Hodně kosy a humusu za hodně peněz. A nezapomeň, že vidět je tak od 10 a smráká se po 15.00.
:-)
To me jen tak napadaj hovadiny. Clovek ted sedi doma a nevi co by. Venku hnusne a tak premysli:-)
Rikam si, ze by to mohl byt zazitek to dat v zime. Me treba i laka zimni Finsko na bezkach (nebo spis skialpech). Vcera jsem zas videl nejakou knihu o Madagaskaru plnou uzasnych fotek. Neznam nikoho, kdo by tam byl na kole:-) Tak si rikam...
No, ale stejne to zustane u toho, ze clovek bude makat a honit se za penezma...:-(
Tak Já jsem tam byl v loni v létě 8/2006 na kole a myslel jsem si že je to můj konec. Zima, vítr a déšť, promrzlý na kost. Rychle jsem odtud utíkal. Takové to počasí mě doprovázelo od Polárního kruhu-Rovaniemi. Přímo na Nordkappu byla sice pohoda, vstup zdarma, ale pokud jsem nasedal na kolo tak jsem se těšil a rychle ujížděl do teploučka. Počasí se zlepšilo až na v Norsku-Lofoten Vesteralen, tam už to šlo a bylo opět příjemné cyklocestování až domů. Zdenda+kolo.
Ti lehokolkisti, co dojeli na Nordkapp, byli Francouzi - kámoši brňáka Leblocha. (ten je,myslím, k sehnání ve svém obchůdku Malý Tibet.)
Když v zimě, tak až v březnu. To už máš den docela dlouhej.
Já jsem tam dojel z domu - tam a zpět 7650 km - nejel jsem nejkratší cestou - ten vandr probírám v knížce Vandry s Bejkem. Jezdil jsem tenkrát bez stanu, takže nejhorší vzpomínky mám na komáry.
Před pár dny se z těch končin vrátil známá firma Pepa Kozák.
P.Kozáka jsem tam potkal, ovšem já byl bez kola... Počasí bylo slušný, příjemné bylo, že šlo od Oulu nahoru a zvrtlo se to u Mo I Rany. Mám to tam rád a snad se tam brzy vydám pořádně, s kolem a vařičem. Ale i ten březen je hustý, když tedy dojet až do Osla, na trase Voss- Gol jsem nevěřil v BŘEZNU vlastním očím, ostatně i v létě je nahoře někdy i 3 metry sněhu.
Takový nápady mám taky... jezdím i teď a okolí se mě diví...ale TAM se TEĎ pohybují na kole jen skuteční šílenci. Finsko v zimě je dobrý, Norsko je ale lepší a blíž... jestli chceš, můžu Ti něco poslat, co jedu v březnu. Honění za prachama na týden přerušuju, je tam poježdění jako nikde jinde.
Nedalo mi to a trochu se podíval... tak se podívejte také... http://photos.eisenbach.at/voyages/lapland/10.htm
Výmluvný fotky jsou rovněž z etapy Sodankylä-Karasjok
Že to jel autem mi nevadí, cestovní imprese jsou to v každém případě...
Brrrr...je mi zima, jen kdyz se na to koukam. Ale ta zimni krajina je uzasna...!!!
Michale, nejsi nemocný? Horečku - nemáš?
(to fantazírování mi k tobě nějak nejde ...)
;-D
Nahodou...ja fantaziruju docela rad:-) Ale v posledni dobe si obcas i neco splnim:-)
Taky jsem projížděl mezi 5 metrovýma sněhovýma bariérama ve výšce 1000 m n.m. blízko Bergenu (když jsem se vracel z Islandu) v polovině srpna.---jsou to jen profrézované zbytky starých závějí. Každopádně je v Norsku (a v Albánii) nejfotogeničtější krajina v Evropě.