Může někdo poradit, jak se přepravit i s kolem někam k trajektu na Sicílii, Sardinii nebo Korsiku ? Pravidelné linky kola neberou a vlak je cenově k nezaplacení.
V Chorvatsku a Slovinsku je příliš draho a všelijací strážci neustále špízují, jestli se dá od vás vybrat pokuta za přespání venku. Ani počasí tam podle našich zkušeností neni nic moc. A platit za celý zájezd, když nám stačí jen mapa a naše schopnosti, to by bylo proti logice.
Rádi bychom v létě vyrazili do míst, kde je zaručeně teplo a dá se stále koupat. Loni jsme se doma pro časté přechody front moc neohřáli.
Dana.
Za perfektní službu pro opravdové dobrodruhy považuji Jihoalpský expres - www.cajenda.cz , autobus který jezdí každý rok po jiných trasách a vozí nejen horaly a cyklisty, zastaví téměř všude, ale pro větší skupiny i změní trasu. Pokud vím, letos má právě v plánu Sardinii a Korsiku, kde jsem párkrát byl a je tam opravdu stálé teplé počasí od května do října a cesta nejméně na dva týdny se určitě vyplatí. Ve stálé nabídce jsou Alpy, Dolomity, rakouské cyklostezky a to všechno za poloviční cenu jízdného pravidelných linek. Jinou možnost s kolem k trajektu neznám.
Také už dlouho nad tím problémem přemyšlím. Chci to řešit formou nenápadného textilního kufříku (tašky, báglu říkej si tomu jak chceš), do kterého kolo rozložím tak, aby to připomínalo zavazadlo. S tím chci cestovat jak vlakem, tak i letadlem třeba na Madagaskar.
Ať pojedu nebo poletím kamkoliv, chcí mít vždycky s sebou kolo. Vůbec si neumím předestavit že bych poznával Paříž, Londýn nebo N.Y. bez kola.
Zdraví Eman
S velkým kolem (crossem, trekingem či s horákem) to bude asi problém. Přepravní vak je totiž značně rozměrný. Řešení pro Tebe bych viděl v skládacím kole Brompton (snad jsem to napsal dobře?), bližší informace o tomto posouvadle by Ti mahl podat Láďa Bláha (lehokolista) kontakt 3w.lehokolo.c
Začiatkom mája vyrážame na dva týždne na Sicíliu.Mám k dispozícii 14 miestny cyklobus a určite sú ešte nejaké miesta voľné.Mienime prejazdiť všetky zaujímavé sicílske hory,vrátane Etny,ale nieje problém Vás aj niekde vysadiť a potom si Vás vyzdvihnúť.Až máte záujem,ozvite sa,poteším sa každému novému kontaktu.Miko.
Zdravim cykloorganizatory ze Slovenska a mam skromny dotaz na termin a blizsi predstavy k planovanemu cykloputovani po Sicilii zacatkem kvetna.I kdyz termin dovolene je zatim "ve hvezdach", rikam si - co kdyby ?
Ahoj,Miro!Termín už máme stanovený.Od 28.4. do 14.5.2006.Program nášho cykloputovania je dosť ústretový,nakoľko ideme aj cestári,aj trekáči a možno aj bikeri,ale aj pešiaci a lemri.Mienime putovať od Messiny do Palerma, cez pohoria Peloritani, Nebrodi a Madonie,potom presun vnútrozemím /samozrejme cez Corleone/ k Etne,kde by sme zotrvali posledných 5 dní.
Na Korsice jsem byl pred lety s cestovkou a poznavali ji z kola. pekny ostrov. Krome "jendy" a druhe moznosti / nabizene ze Slovenska / by se mozna dalo vyuzit "student agency" busu, ale tezko v sezone. Mimo ni by se dalo dohodnout i na doprave kol za urcitych podminek. Cenove jsou prijatelni a jezdi i do Italie. Ja osobne jsem vloni vyuzil cestovky pro transport svoji osoby a kola do Recka a zpet. Bylo to vsak uplne na zacatku sezony a byli ochotni vzit max. dve kola, a to zabalene v krabici, aby neposkodily za jizdy ostatnim spolucestujicim zavazadla. Vse je otazkou dohody.Kdy planujete jet na tu Korsiku ci Sardinii ?
Na Korsiku jsem jel před třemi lety s přítelkyní a kamarádem tímto způsobem: Autobusem Praha - Bordeaux ( Autobusy Eurolines měli možnost přepravy kol za 25% jízdného, pokud jim to zůstalo dodnes, máte celou plejádu možností) dále jsme pokračovali přejezdem Pyrenejského podhůří, kolem pobřeží až do Marseille, odtud trajektem na Korsiku. Celou jsme ji objeli a zpět trajektem do Nice. Do ČR na kole přes Alpy. Nádhera. Něco přes 3000 km. Cesta do Norska byla bez použití autobusu trošičku delší, ale o tom v jiné diskuzi.
ahoj, zkus http://www.cykloserver.cz/CykloServer/CsCKLst... je tam nejaka cestovka zajistujici dopravu, cena celkem prijatelna (zpatecni jizdenka pry 2600 Kc).
Jo ale k jízdence musíš připočítat i lodní lístek za zhruba 1500 Kč a za kolo dáš 200 při zpátečním lístku. Ale když pojedeš jnak, zaplatíš mnohem víc. Počítal jsem když autem při čtyřech lidech, a s autem musíš spát v kempech, tak to vyjde osobu minimálně na 7800 Kč a klasický zájezdy nad 12000 Kč. Tak si vyber.
CK Jenda jezdi do Livorna a bere i kola http://www.cajenda.cz/index_.html
sardinii vřele doporučuju,
jinak vice informaci o Sardinii na kole zde http://www.sedlonka.com/zahranici/sardinie_05...