Nevite nahodou nekdo o cestovce, ktera by zajistovala pouze obousmernou dopravu nekam do Provence?
Já jsem jel do NICE běžným linkovým autobusem - FTL Prostějov. Kolo v krabici (vešly se tam i brašny). Pro zpáteční cestu jsem se obešel i bez krabice.
Krabici jsi po prijezdu vyhodil? Jak se prepravovalo kolo zpet? Dole v zavazadlovem prostoru - cos z nej vsechno sundaval a cos s nim udelal aby doslo co nejmensi uhony?
U eurolines jsem si nasel, ze po zaplaceni jizdenky je mozne rezervovat si misto pro kolo - tos mel na zpatecni cestu rezervovane nebos riskoval, ze bude mit autobus plny zavazadlovy prostoe a nebude pro kolo misto?
Diky
Jel jsem v květnu - tedy mimo sezónu. Tam nás jelo 12, zpátky 8.
Kdybych to věděl, ani bych ho nerozebíral.
Do krabice stačí sundat řidítka a obě kola, pedály. Navíc jsem tam nacpal všechny brašny.
Řidiči jsou ochotní, slíbili, že mi krabici vezmou zpátky a předají následujícímu spoji. Splnili.
Ale nakonec jsem na zpáteční cestu ani krabici nepotřeboval, prostě jsme ho zasunuli dovnitř.
Nejlépe bude domluvit se s FTL dopředu.
Mimochodem, za krabici jsem zaplatil jako za první zavazadlo - 20Kč.
diky moc za informace. Z FTL mi napsali, ze behem sezony (asi cerven-srpen) jsou linky vytizene, takze kolo temer na 100% neprepravi, mimo sezonu pry podle vytizenosti linky, ale rezervaci mista pro kolo (jako treba nabizi eurolines, zpatecni do Nice ale stoji dvojnasobek:( u nich nejde, takze je to asi vzdycky trochu risk do posledni chvile nebo Ti urcitou dobu pred odjezdem potvrdili, ze kolo vezmou?
Pevně jsem věřil, že před sezónou nemůže být problém. Nejlépe by bylo domluvit se přímo s řidiči.
Zkus ještě jedno řešení. Svézt se s nějakou cestovkou, která pořádá zájezdy k moři do těchto míst. Zdaleka ne všechny autobusy jsou vytížené.
Ahoj!
Uvažuji jet do Nice taky autobusem (teď stojí zpátečka 3.590,- Kč) a s kolem. Kolik stojí nějaký příplatek za něj, jestli je, a s kterou společností si jel?
Nevíš o nějakých cyklostezkách v okolí Nice, Monaca, Verdon a okolí?
Dík za odpověď.
Milan
ahojky, prosim, mohla bych dostat nejake info o cestovani do Nice?celkem dost na posledni chvili jsem musela zmenit plany a autobus sehnat nemuzu,poradis...