Přemýšlel jsem, jak využít státního svátku v listopadu. Zpáteční letenky byly nesmyslně drahé, tak jsem zvolil kombinaci levných jednosměrných letenek a rychlovlaků.
Ve středu večer do Vídně, noc na letišti a brzo ráno letecky do Madridu. Odtud vlakem do Toleda. Večer zpátky do Madridu. Přes noc jsem prošel Madrid a dokonce i našel místo na chvilku spánku. V pátek brzo ráno rychlovlakem do Valencie, což je asi 300 km. Krátká prohlídka Valencie a v poledne letecky do Santanderu. Zbytek pátku a sobota v Santanderu, sobota večer odlet do Vídně. Tam jsem ještě přespal na letišti a v neděli ráno vlakem do Ostravy.
Bylo krásné a teplé počasí, i koupat v moři by se dalo. Narozdíl od ČR, kde bylo kolem nuly a déšť.
Celkově se mi tohle přeskakování hodně líbilo a už se těším na něco podobného.
Ty jsi logistický démon :-)
Levné letenky do světa mě nabízí Skrblík. Porovnával jsem cílové destinace s Tvými spanilými jízdami, ale obvykle jsi jel někam jinam a za míň peněz.
Budu muset Skrblíkům snížit rating!
Ty jo, tak to je hustý. Já bych byla celou dobu nervózní, abych nezmeškala další spoj.
Hele a ty spoje sis dohledával sám nebo přes nějakou aplikaci kam si zadal průjezdní místa?!?
Bude víc fotek?!?
Našel jsem si jedinou levnou letenku do Španělska a ta byla do Madridu. A jediná levná možnost, jak se dostat zpátky byla ze Santanderu.
To jsou dva pevné body. A mezi ně jsem si vyskládal vláčky a ještě jednu letenku. :-)
Koupil jsem všechno dopředu, je to snadné. A k tomu ještě cestovní pojištění, které by mohlo teoreticky pomoct, kdyby některý spoj selhal. Ale nejpíše by to nebylo k ničemu, už dvakrát se mi pojišťovny vysmály.
Ony si ty letecké společnosti dobře hlídají, aby se náhodou někdo nedostal levně tam i zpátky. A tak je dobré zvolit návrat z jiného letiště. Navíc mi vyhovuje, že je cesta zajímavější.
Aplikaci na vyhledávání takových tras nemám a nejspíš ani neexistuje. Už jsem se o to zajímal. A kupodivu by o ni asi nebyl ani zájem. Vypadá to, že lidi chcou někam letět a k tomu místu si najdou letenku. Ne naopak.
Já bych uvítal, kdybych mohl na začátku zadat 8 letišť pro odlet a návrat, přibližný termín a aplikace by mi řekla, kam všude poletím a jak dlouho se na jednotlivých místech zdržím. Prostě trasa s přestupy za nejnižší cenu.
Je mi divné, že bys neznal možnost na kiwi.com zadávat OKRUH odkud / kam a k tomu přidat další letiště viz foto. Teda ono je opruz najít jak to zadat…
Jsem vůl, zase jsem zapomněl na fotky. :-)
https://www.rajce.idnes.cz/marin7/album/2023-11...