Ahoj, chci se zeptat- nevíte někdo , jak je to s uzavírkami silnic během Tour de F.
Konkrétně se mi jedná o to, jak dlouho před plánovaným průjezdem závodu se dá ještě po dotyčné silnici dojet autem na místo sledování. Díky.
Zazil jsem maximalne hodinove zpozdeni, ale jako ridic. Pokud chces jako divak byt na slusnejsim miste, nebude pro tebe problem tam dojet, ale spis u trati zaparkovat. Vetsina mist je beznadejne obsazena mistnimi.
Chápu, že třeba na Huez se s autem nejspíš nechytám i dva dny předem, ale mám vyhlídnuto místo, ne asi zase tak atraktivní, kde bych se měl potkat se závodem, Jedu směrem k Avignonu, oni pojedou proti mě, když už se budeme potkávat chci vidět alespoň ten průjezd. jde mi o to, když budu přijíždět po silnici v protisměru, jak dlouho musím předem, než mě policajti vyženou.
takže myslíš, tak hodinka před průjezdem stačí?
Ptám se proto, protože podle mapy se tam nějakou vedlejší silnicí rozumně dojet nedá.
Někde na webu doporučovali zeptat se v turistických informacích.
Co je to za etapu? Dalo by se to vypátrat přes Google (tour de france 2015 route fermeture).
Je to etapa s dojezdem do Valence. Mohl bych zůstat přímo někde ve Valence, ale raději bych popojel proti "proudu" na Col de Escrinet.
Našel jsem jenom uzavírku při startu v Mende a okolí:
http://lozere.cci.fr/actualites/tour-de-france...
Jinak asi se zeptat na turistických informacích ve Valence (a asi to bude i v nějakých místních novinách).
Skvěle si nagooglil, přímeo ve Valence to mají takhle:
http://www.valence.fr/fr/sport/tour-de-france...
To fakt neumím, mě se vždycky nějak připletli do vesty, policajt s plácačkou, a tak hodinku stojim na místě.
Trasou, kudy závod jede jsem párkrát taky jel a viděl ty špalíry diváků, ale jak daleko (v čase) jsem byl od Armstronga vážně netuším.
Zkusím večer googlit francouzské stránky...
Tohle mi připomíná pro mě "magický" rok 1981. To léto se jelo v Praze kolem Strahova mistrovství světa v silniční cyklistice. Profíci a u nás...
Pár dnů před tím jsem udělal závěrečky v autoškole na motorku a pořídil první Čízu. Měl jsem najeto pár kilometrů po Trutnově, tehdy bez semaforů, něco málo po Hradci, se spojkou jsem se ještě moc nekamarádil, v Praze trefil akorát z Florence do Lazarský, do Kotvy a metrem na Pankrác - ale MS byla velikánská výzva.
Tak jsem nazdařbůch vyrazil, Prahou kličkoval tak nějak instinktivně - a najednou přede mnou zábradlí a za ním kroužili cyklisti ! Tak jsem to hodil na stojan a užíval si. Domů už to bylo, až na jeden totální úlet, podle cedulí v pohodě.
To si pamatuji, byl tu snad Bernard Hinault, a vyhrál, jestli se pamatuji.
V tom roce jsem jel poprvé na kole na Paříž...